De ce m-as vaccina impotriva gripei?

În ultima vreme, pe orice site de ştiri intru, văd cel puţin un articol despre vaccinurile pe care trebuie să ni le facem.

În general, în România, acoperirea vaccinală depăşeşte 95% din populaţie, iar doctorii nu refuză să se vaccineze. Cei care nu vor să-şi facă vaccin fie au anumite convingeri religioase, fie nu sunt oameni foarte educaţi, care se informează prioritar de pe internet. EVZ

Ba pentru gripa porcină, ba pentru că te doare-n cot, în gât, te miri pentru ce mai recomandă doctorii să te injectezi. Nu sunt împotriva vaccinurilor, sunt doar sceptică și prefer să aflu argumentele pro și contra înainte de a mă vaccina.

Știu că îmi dau cu firma-n cap dar eu n-am făcut vreodată vreun vaccin opţional. Le-am făcut doar pe cele obligatorii. Adică cele pentru care veneau asistentele la şcoală să ne înţepe. Erau cele mai groaznice momente pentru mine fiindcă mi-e frică de ace! De fapt, am dezvoltat o adevărată fobie de ace de-a lungul anilor.

vaccin

Aşa că, deşi crainicii prezentau știri despre cât de importante sunt vaccinurile anti-gripale, eu nu le-am făcut vreodată.

Ştii ce e culmea? Că n-am răcit vreodată grav în viaţa asta. Cred că şi alimentaţia mea are legătură cu asta. Mi-am făcut un obicei din a mânca multe fructe în orice sezon, de fapt e un obicei moştenit de la ai mei.  Îmi fac analize periodic. Sunt singurele momente în care am nevoie de susținere morală și singurele momente în care mă tem pentru sănătatea mea pt. simplul fapt că nu știi niciodată ce asistent iresponsabil îți poate distruge viața.

Şi atunci lămuriţi-mă: pentru ce mi-ar trebui vaccin anti-gripal? Ultima dată când am răcit a fost acum 2 sau 3 ani după ce am stat în curent la serviciu. Dar nici atunci nu m-a ținut prea mult răceala, în 3 zile eram aptă de muncă. Știam că dacă răcești, corpul își creează anticorpi la acel virus. Mă rog, asta mi-a spus ultima doctoriță pe care am consultat-o.

Înţeleg cazul unui cadru medical, pentru că acesta vine mereu în contact cu oameni bolnavi, înţeleg cazul unui bătrân sau al unui om ce are anumite afecţiuni ce-i slăbesc sistemul imunitar, dar eu nu văd vreun rost pentru care aş accepta să mi se injecteze un vaccin mai ales că am un stil sănătos de viaţă. Dacă mă veți convinge, cu argumente solide, voi considera ideea vaccinării împotriva gripei.

Aș prefera ca mass media să promoveze importanța informării despre vaccin înainte de a ne trimite la medici precum vitele la marcat!

Tu te vei vaccina în iarna asta împotriva gripei?

7 thoughts on “De ce m-as vaccina impotriva gripei?

 1. aNDRIIpOPA

  Te miri? Mai tii minte campania anti caner de col uterin? Si atunci se prezentau doar “beneficiile” fara a arata si riscurile, pana au murit cateva fete din Anglia. Abia atunci s-au trezit si ai nostri ca brazii cu mucii pe piept sa recunoasca cum ca ar putea fi o problema…

  Reply
  1. lilisor Post author

   Campania de vaccinare impotriva HPV a inceput gresit si de la o premisa gresita. Media din Romania a prezentat vaccinul drept singura salvare de la apocalipsa, ezitand sa prezinte si posibilele efecte secundare. Cand s-au prezentat, s-a spus ca de fapt fanaticii religiosi vad vaccinul drept o scuza pt. inceperea vietii sexuale mai devreme la copile. Ma rog, sunt multe aspecte controversate legate de vaccinul Gardasil/Silgard insa fiecare femeie are dreptul de a se decide pe baza unei informari corecte!

   Nu ai raspuns la intrebare: te vei vaccina impotriva gripei?

 2. iatcu

  Cu riscul de a parea ridicol, vin si io cu un comentariu.
  De ceva ani is vaccinat, oarecum fortat, de catre cei de la scirbici. Iote ca de atunci nu am mai inhatat virusi aducatoriru de muci si febra.
  Exista o explicatie: Rac fiind si la o distanta de 500 km de mama, deci neavind cine ma cocolosi, am renuntat pina si la gripa.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Eu sunt la vreo 200 si ceva de km departe de mami si gripa cred ca m-a uitat la Lugoj. Sunt cuminte, pap (aproape) tot din farfurie.
   Cum ziceam, noi mancam fructe, supe de pui frecvent si luam vitamine in sezonul rece.

 3. lore

  Eu nu ma voi vaccina si nici copilul nu-l voi supune chestiei asteia decat daca-mi va prezenta pediatrul niste argumente foarte clare.
  Cred ca te inscrii in limite normale daca racesti o data pe an sau cand virusul isi schimba structura; racind, capeti imunizare pentru urmatoarea campanie de virusi care umbla brambura prin oras!

  Reply
  1. lilisor Post author

   Eu nu ma vaccinez cred ca mai mult de frica acelor! 😀 Pana acum n-am facut vaccinuri anti-gripale si tot n-am racit atat de grav incat sa am nevoie de spitalizare.
   E insa o prostie, pe care am observat-o la multe persoane, sa treci pe antibiotice imediat ce incepe sa-ti curga nasul. Virusul devine tot mai puternic si vei avea nevoie de antibiotice din ce in ce mai tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.