De ce m-as vaccina impotriva gripei?

În ultima perioadă, pe orice site de ştiri intru, văd cel puţin un articol despre vaccinurile antigripale pe care trebuie să ni le facem.

În general, în România, acoperirea vaccinală depăşeşte 95% din populaţie, iar doctorii nu refuză să se vaccineze. Cei care nu vor să-şi facă vaccin fie au anumite convingeri religioase, fie nu sunt oameni foarte educaţi, care se informează prioritar de pe internet. EVZ

Ba pentru gripa porcină, ba pentru că te doare-n cot, în gât, te miri pentru ce mai recomandă doctorii să te injectezi. Nu sunt împotriva vaccinurilor, sunt doar sceptică și prefer să aflu argumentele pro și contra înainte de a mă vaccina.

Știu că îmi dau „cu firma-n cap”, dar eu n-am făcut vreodată vreun vaccin opțional, cum e cel antigripal. Le-am făcut pe cele obligatorii. Adică cele pentru care veneau asistentele la şcoală să ne înţepe. Erau groaznice momentele acelea fiindcă mi-e frică de ace! Am dezvoltat o fobie de ace de-a lungul anilor.

Aşa că, deşi crainicii prezentau știri despre vaccinurile antigripale, eu nu le-am făcut vreodată.

Dar n-am răcit vreodată grav în viaţa asta. Cred că şi alimentaţia mea are legătură cu asta. Mi-am făcut un obicei din a mânca multe fructe în orice sezon, de fapt e un obicei moştenit de la ai mei.  Îmi fac analize periodic. Sunt singurele momente în care am nevoie de susținere morală și singurele momente în care mă tem pentru sănătatea mea pt. că nu știi niciodată ce asistent neîndemânatic îți poate distruge viața.

Şi atunci lămuriţi-mă: pentru ce mi-ar trebui vaccin antigripal? Ultima dată când am răcit a fost acum 2 sau 3 ani. Dar nici atunci nu m-a ținut prea mult gripa, în 3 zile eram aptă de muncă. Știam că dacă prinzi un virus gripal, corpul produce anticorpi pentru acel virus. Mă rog, asta mi-a spus ultima doctoriță cu care am discutat.

Înţeleg cazul unui cadru medical, pentru că acesta vine mereu în contact cu oameni bolnavi, înţeleg un bătrân sau al un om ce are anumite afecţiuni care-i slăbesc sistemul imunitar, dar eu nu văd vreun rost pentru care m-aș vaccina antigripal, mai ales că am un stil sănătos de viaţă. Dacă mă veți convinge, voi considera ideea vaccinării împotriva gripei.

Aș prefera ca mass-media să promoveze importanța informării despre vaccin înainte de a ne trimite la medici!

Tu te vei vaccina în iarna asta împotriva gripei?

7 thoughts on “De ce m-as vaccina impotriva gripei?

 1. aNDRIIpOPA

  Te miri? Mai tii minte campania anti caner de col uterin? Si atunci se prezentau doar “beneficiile” fara a arata si riscurile, pana au murit cateva fete din Anglia. Abia atunci s-au trezit si ai nostri ca brazii cu mucii pe piept sa recunoasca cum ca ar putea fi o problema…

  Reply
  1. lilisor Post author

   Campania de vaccinare impotriva HPV a inceput gresit si de la o premisa gresita. Media din Romania a prezentat vaccinul drept singura salvare de la apocalipsa, ezitand sa prezinte si posibilele efecte secundare. Cand s-au prezentat, s-a spus ca de fapt fanaticii religiosi vad vaccinul drept o scuza pt. inceperea vietii sexuale mai devreme la copile. Ma rog, sunt multe aspecte controversate legate de vaccinul Gardasil/Silgard insa fiecare femeie are dreptul de a decide pe baza unei informari corecte!

   Nu ai raspuns la intrebare: te vei vaccina impotriva gripei?

 2. iatcu

  Cu riscul de a parea ridicol, vin si io cu un comentariu.
  De ceva ani is vaccinat, oarecum fortat, de catre cei de la scirbici. Iote ca de atunci nu am mai inhatat virusi aducatoriru de muci si febra.
  Exista o explicatie: Rac fiind si la o distanta de 500 km de mama, deci neavind cine ma cocolosi, am renuntat pina si la gripa.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Eu sunt la vreo 200 si ceva de km departe de mami si gripa cred ca m-a uitat la Lugoj.
   Cum ziceam, noi mancam fructe, supe de pui frecvent si luam vitamine in sezonul rece.

 3. lore

  Eu nu ma voi vaccina si nici copilul nu-l voi supune chestiei asteia decat daca-mi va prezenta pediatrul niste argumente foarte clare.
  Cred ca te inscrii in limite normale daca racesti o data pe an sau cand virusul isi schimba structura; racind, capeti imunizare pentru urmatoarea campanie de virusi care umbla brambura prin oras!

  Reply
  1. lilisor Post author

   Eu nu ma vaccinez cred ca mai mult de frica acelor! 😀 Pana acum n-am facut vaccinuri antigripale si tot n-am racit atat de grav incat sa am nevoie de spitalizare.
   E insa o prostie, pe care am observat-o la multe persoane, sa treci pe antibiotice imediat ce incepe sa-ti curga nasul. Virusul devine tot mai puternic si vei avea nevoie de antibiotice din ce in ce mai tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.