Delicii culinare: ciuperci prajite si lapte smantanit!

Pentru că e criză şi pentru că preţurile la mâncarea de bază au crescut în mod considerabil, am luat următoarele măsuri: nu vom mai da bani pe dulciuri decât dacă e vorba de ciocolată, nu vom mai cumpăra produse congelate ci proaspete care nu au apă care să “tragă la cântar”, vom consuma lactate produse de firme micuţe din zonă şi voi găti în fiecare zi mâncare proaspătă.

Primele semne?

1. Ne-am răsfăţat cu o porţie mare de ciuperci prăjite cu usturoi. Excelente. Având în vedere că până acum câteva luni eu nici nu voiam să aud de ciuperci…

Cum se prepară? Uşor. Ciupercile Champignon, proaspete, se curăţă, se taie felii şi se aruncă în tigaie unde ai pus 2 linguri de ulei. Când şi-au mai redus din dimensiune, pui câţiva căţei de usturoi, tăiaţi bucăţele. Amesteci bine şi voila, ciuperci prăjite cu usturoi.

ciuperci prajite cu usturoi

2. Am descoperit, de fapt mi s-a adus la cunoştinţă, de o bunătate de produs lactat: laptele smântânit. L-am găsit, l-am cumpărat şi l-am testat. Rezultatul? Am dat fuga la supermarket să mai cumpărăm.

La magazinul de lângă noi se găseşte la preţul de 2,35 de lei şi are 200 g produsul. E făcut de o firmă din Satu Mare, Natur Lact (aveţi un pic de răbdare cu site-ul, are un intro cam lung!). E un fel de smântână mai grasă şi mai lichidă dar e delicioasă. Mai ales dimineaţa, pe post de mic dejun. Yummy!

Lapte Smantanit

Tu ce bunătăţuri mai mănânci?

3 thoughts on “Delicii culinare: ciuperci prajite si lapte smantanit!

  1. koma

    pastrav la gratar si palinca de prune, la coliba lui horea, pe malul lacului Paleu. mitzometrul (aparat de masura constand in gradul de interes al pisicilor din zona pentru mancarea clientului) batea pe maxim, 2 mitze imi dadeau tarcoale unduindu-si cozile pe la picioarele noastre.

    Reply
  2. Pingback: #Teroare » Pastrav la gratar

  3. Pingback: Clatite a la Lilisor! | Lilisor.net: blog personal feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.