The Vampire Diaries – The Struggle

The Struggle e a doua carte din seria The Vampire Diaries scrisă de L.J Smith în 1991.

Dacă în The Awakening îţi povesteam de Elena şi de planul ei de a-l cuceri pe Stefan, misteriosul elev ce o evită, ei bine, în The Struggle acţiunea continuă cu furia Elenei faţă de fratele diabolic al lui Stefan, Damon.

Înainte de a citi rezumatul trebuie să dai play la melodia asta:

The Girl With The Pearl Earring – Griet’s Theme (Alexandre Desplat)

După ce Damon îl ucide pe profesorul de istorie, Mr. Tanner la petrecerea de Halloween organizată de Elena, vina cade pe Stefan. Acesta se luptă cu fratele său mult mai puternic, e atacat apoi de o forţă malefică (The Other Power) ce-l aruncă într-o fântână abandonată.

Toată lumea crede că Stefan e vinovat de moartea profesorului, mai ales că dispare subit. Elena, furioasă, îl confruntă pe Damon în cimitir, convinsă fiind că el l-a omorât pe iubitul său Stefan. Vampiraşul malefic încearcă  să o convingă că şi-a ucis fratele şi îi promite că ea va fi a lui, vampiriţă rea ca şi el, înainte de venirea primăverii. După un schimb sec de replici, fata rămâne singură în zona cimitirului şi începe să-l caute pe Stefan. Era sigură că e undeva prin cimitir însă ninsoarea o împiedică să înainteze.

Prietenele ei o găsesc aproape îngheţată. Elena e pedepsită să mai iasă din casă din cauza asta, Stefan fiind considerat capul răutăţilor, cel care o face pe fată să se aventureze în situaţii primejdioase. Însă Matt şi Elena ştiu adevărul aşa că eroina noastră o roagă pe Bonnie, care e înzestrată cu puteri de mediu, să-l caute.

Fetele, împreună cu Matt care le urmăreşte pe ascuns, îl găsesc pe Stefan aproape mort în fântâna abandonată iar pentru a-l salva, Elena îi oferă sângele ei.  Cei doi îndrăgostiţi sunt acum mai fericiţi ca niciodată, se formează o legătură strânsă între ei. Bla, bla, bla!

Bun! Damon nu putea să stea pe magine, se bagă în viaÅ£a Elenei, inclusiv în familia ei astfel încât ajunge să fie invitat la cină de către Robert, logodnicul mătuÅŸii Judith. Margaret, surioara Elenei, are un pisoi mic, alb ÅŸi pufos. Ca să-i vadă reacÅ£ia, adolescenta aproape că aruncă pisica în braÅ£ele lui Damon. Felina se sperie, îl zgârie ÅŸi fuge din încăpere. Deh, pisică nebună gândeau ceilalÅ£i meseni care nu ÅŸtiau cine e Damon de fapt. La un moment dat Bonnie are o viziune, vocea care pune stăpânire pe fată o avertizează pe Elena că “Moartea e în casă!”.

Pentru că Damon nu putea intra în camera fetei, fiind parte dintr-o casă veche în care nu fusese invitat, o ameninţă că dacă nu îl lasă să-i sugă sângele, o va ataca pe Margaret. Elena, de bunăvoie se lasă “suptă” de vampiraÅŸ, făcând schimb de sânge cu acesta. Evident că nu-i spune lui Stefan de ÅŸantajul lui Damon, încercând să evite o luptă între cei doi. ÃŽnsă nu-ÅŸi  dă seama că în felul ăsta fata stabileÅŸte o legătură între fraÅ£i, aÅŸa cum făcuse Katherine în urmă cu 500 de ani. ÃŽntre timp, Stefan o cere în căsătorie pe Elena, dăruindu-i inelul fostei lui iubite.

ÃŽn prima carte aflăm că jurnalul Elenei e furat ÅŸi propoziÅ£ii din el apar în diverse locuri. Ei bine, Elena îşi dă seama că prietena ei, Caroline, i-a furat jurnalul ÅŸi plănuieÅŸte să citească din el de ziua Fell’s Church, când se organizează o paradă ÅŸi elevii citesc poezii sau pasaje interesante în memoria fondatorilor oraÅŸului. Din fericire situaÅ£ia e salvată de către … Damon care înlocuieÅŸte jurnalul Elenei cu cel al Carolinei ÅŸi planul, pus la cale împreună cu Tyler, eÅŸuează.

Elena se ceartă cu mătuşa ei, care tot insista cu Damon (doar ţi-am spus că s-a infiltrat destul de bine în viaţa fetei) şi fuge cu maşina lui Matt la internatul unde locuia Stefan. Că tot spuneam de o Altă forţă la începutul rezumatului. Ei bine, acea forţă dezlănţuie o furtună de zăpadă groaznică, copacii pică în faţa maşinii condusă de Elena. Încercând să traverseze podul de lemn Wickery Bridge (vampirii nu pot trece peste ape curgătoare), cade cu maşina în apă şi se îneacă.

Stefan, împreună cu Bonnie şi Meredith ajung la faţa locului, însă Elena era deja moartă. Cel puţin asta credeau. Furios din cale afară pe Damon (pe care-l învinovăţeşte pentru moartea logodnicei sale), Stefan îi atacă pe Tyler şi prietenii lui, îşi recapătă puterile cu ajutorul sângelui uman, şi se luptă mai apoi cu frate-său.

Între timp, surpriză! Elena se trezeşte vampir! Avusese destul sânge de la amândoi pentru a se transforma. Crezând că Damon e iubitul ei, îl atacă pe Stefan. Pentru a deveni complet vampiriţă, Elena are nevoie de sânge uman aşa că Matt e ales pentru a o ajuta.

ÃŽn următoarea carte, The Fury, se prezintă cealaltă forţă care i-a atacat pe “eroii” noÅŸtri.

12 thoughts on “The Vampire Diaries – The Struggle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.