Clatite a la Lilisor!

Teoretic sunt clătite americane (pancakes), dar pentru că rețeta a pornit de la cea pentru clătite normale, am ajuns la ceea ce vezi mai jos.

Ingrediente: 700 ml de lapte, 2 ouă, 5 gr. de praf de copt, 1 lingură rasă de zahăr, 200 gr. de pesmet, o jumătate de linguriță de praf de scorțișoară, puțină esență de vanilie (dacă ai semințe, e și mai bine!), 1 măr dat prin răzătoare si făină cât încape pentru a fi un maglavais mai gros! Iese bine și cu lapte smântânit sau lapte bătut.

Cum se prepară clătitele a la Lilișor:

După ce ai amestecat bine toate ingredientele de mai sus, iar maglavaisul e destul de gros pentru a fi un fel de pastă, clătitele se frig în tigaie. Dacă ai tigaie din teflon, nu e nevoie decât să ungi tigaia după fiecare clătită. Dacă ai o tigaie veche, ca vai de mama ei, care prinde orice material, pui 3 linguri de ulei!

IniÈ›ial doream să fac un fel de sirop de ciocolată dar … nu mi-a ieÈ™it. AÈ™a că am improvizat cu ce am găsit prin dulap! ÃŽntâi am pus 2 linguri de zahăr la topit, peste care am adăugat 3 linguri de unt de arahide. Și aÈ™a stătea degeaba în debara … Apoi, dorind să-i dau o culoare mai plăcută, am adăugat vreo 2 linguriÈ›e de cacao neagră  (spun asta pt că există È™i cacao mai maronie) È™i după 2 minute am pus 300 ml de lapte. Și pentru că nu se îngroÈ™a, am adăugat un plic de budincă de … căpÈ™uni! Uite aÈ™a am făcut clătite cu budincă ce miroase a căpÈ™uni dar are gust de unt de arahide, cacao È™i caramel de la zahărul ars! 😀

clatite

Poftă mare!

5 thoughts on “Clatite a la Lilisor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.