Cum scap de ticuri?

De când fac parte din clasa muncitoare, adică de vreo 7 ani şi ceva, tot adun ticuri. Cred că din cauza stresului de la serviciu, cumulat cu oboseală şi prea multe lucruri de făcut în timp scurt.

bad habitDe la rosul unghiilor, decojitul ojei, ciupitul pieliţelor la unghii, joaca între degete cu şuviţe de păr, zgâriat pe frunte şi învârtit inele pe degete, scârpinat în creştetul capului când nu pricep ceva (bine că n-am chelie!) pe toate le-am adunat şi deja m-am săturat. Ah, da, şi cam vorbeşte gura fără mine expresii urâte de genul „Dumnezo cu mila”. Ticul ăsta l-am dobândit de când lucrez în Oradea, că acasă, în Lugoj, nu ştiu pe cineva să înjure aşe ca un bihorean. Am ajuns să n-am stare, să mă fâţâi pe scaun, să fiu stresată de propriile ticuri :)))

Partea cu rosul unghiilor am rezolvat-o: îmi fac unghiile cu ojă mai des. Urăsc mirosul ojei, aşa că numai de ros unghii nu-mi arde.

Tu ce ticuri ai? Şi cum ai scăpat de ele?

*foto

19 thoughts on “Cum scap de ticuri?

 • Imi scarpin sprinceana stinga atunci cind ma fac ca gindesc, bitii din picioare atunci cind ma plictiseste cineva tutuitor, imi trosnesc degetele atunci cind am chef si bac cite-o BIP-la atunci cind anturajul mi-o permite.

  • :)) EÅŸti demenÅ£ial! Doar că eu sunt o domniÅŸoară, nu se cade să vorbesc urât! Åži aÅŸa mi s-a reproÅŸat că sunt prea rece pentru că nu mă “gâscuiesc” asemenea femeilor …

  • Intr-adevar, nu se cade sa vorbesti urit. Lasa-l pe iatcu s-o faca. Macar lumea s-o obisnui cu ‘mnealui asa, fiind de-a dreptu ciudat sa fie patapevician.

   Cit despre “gâsculeală”, is convins ca nu-i de tine.

 • am auzit de o metoda f eficace pentru a scapa de ticurile cu degetele – le bagi in ceva care sa miroasa urat sau sa aibe gust rau 🙂

  de exemplu eu am un tic verbal, zic prea des de exemplu.. ooops 🙂

 • Si eu imi rodeam unghiile.. din copilarie pana in adolescenta si pana nu demult.. Si eu am scapat tot cu lacul de unghii :)) dar uneori, mult mai rar, se mai intampla si acum..
  Zambesc mult.. 🙂 cand vorbesc cu lumea.. Poate e si asta un tic.
  Alte ticuri hmm nu cred sa mai am.

  • Zâmbetul trebuie să fie un tic adorabil dar în acelaÅŸi timp enervant. Cel puÅ£in pentru partenerul de conversaÅ£ie. Un zâmbet poate fi greu de „citit” într-o discuÅ£ie contradictorie.

 • m-am pricopsit cu “lol”, “ups” si “mno” in vorbirea ..curenta.
  plus: roz de gherutze (adik nu am gherutze si nici nu le dau cu oja), scarpinat in cap cand nu stiu ceva / ma gandesc, ehhhh destule

 • asta nu e nimic…eu imi misc burta si bazinul in multe parti si de multe ori pe minut, uneori pocnesc umerii sau degetele dar cel mai mult ma enerveaza chestia cu burta…as face orice sa scap de acest lucru, stiti cumva vreun tratament?

  • O vorba din bătrîni zice că chestia cu “miscatul burtii si bazinului in multe parti si de multe ori pe nimit” trece cu timpul. O sa fie la inceput mai rar, dupa aia foarte rar, apoi de loc, ajungindu-se, dupa caz la menopauza ori andropauza.

 • salut am si eu o intrebare 🙂
  am un tic tic tare enervant acela ca ma joc cu parul cand ma uit la tv sau cand vb la tel
  si vreau neaparat sa scat de acest tic foarte enervant 🙁
  cum pot scapa mai repede ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.