Alternativa la cafea: ceai de cirese si alte fructe

ceai de cireseDe câteva săptămâni bune încerc să renunț la cafea. Evident că, asemenea unui fumător înrăit sau poate asemenea unui dependent de droguri, dorința de a renunța la cafea a fost dominată de pofta pentru o ceașcă ce conține lichidul „vital”.

După câteva încercări eșuate, în care am apelat la pliculețe de Jacobs 3 în 1, am decis că e vremea pentru o altă strategie: ceaiul. Așa că dulapul din bucătărie s-a umplut de cutii cu diverse sortimente de ceai. Negru, alb, de fructe, de mentă, Earl Grey, Fares ori Pickwick, am adunat o varietate mare pentru a înlătura nevoia de cafeină.

ceai fiert din cirese uscateDacă dimineața beau o ceașcă de ceai verde sau negru, seara ne lăsăm seduși de ceaiul de cirește și alte fructe pe care îl fierb. Nu are cafeină iar aroma delicioasă se împrăștie în tot apartamentul. Adormim învăluiți de mireasma cireșelor, a portocalelor și a altor fructe delicioase.

9 thoughts on “Alternativa la cafea: ceai de cirese si alte fructe

 1. acesta

  nu exista alternativa la cafea.
  daca vreti ceai e foarte bine. veti ceai. dar nu e alternativa la cafea. si … cafeina nu e rea decat daca se bea prea multa.
  o cafea de calitate pe zi … priceless!!

  Reply
 2. Raluca Mateas

  Daa..de acord cu tine! Si eu incepusem sa beau tot mai multa cafea, si de ceva itmp, beau ceai in loc, mai ales verde(e energizant pe timp de sesiune:)) ) de rooibos, de fructe rosii, earl grey, insa mai scap si cate o cafea slaba cu lapte pe zi:D

  Si ce imi place, este ca am descoperit tot mai multi prieteni care sunt fani, asa ca mersul la ceainarie e tot mai des:)

  Reply
  1. lilisor Post author

   In plus, am descoperit ca sunt anumite sortimente de ceai mult mai ieftine si mai bune decat Lipton sau alte branduri scumpe 🙂

  1. lilisor Post author

   Mi-ai spus tu ce? 🙂 Doctorita tot imi recomanda cafea, pentru ca am tensiunea scazuta… cica. Sa nu mai spun ca Laurentiu, saracul, mereu miorlaie ca vrea cafea, cand io incerc sa renunt :))

 3. Radu-Mihai

  Sa bei ceaiuri si sa lasi naibii cafeaua! Repede ai uitat. 😛
  In loc de cafea poti bea cicoare si are aproape acelasi efect.

  Reply
 4. Pingback: Ceaiul care infloreste | Lilişor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.