Pisicuţele ar mânca pipote cu orez şi ulei de măsline

Reţeta fericirii supreme pentru pisicuţă:

Se cumpără 200 de gr. de pipote şi inimi, se fierb în apă fără sare sau condimente, se dau prin blender împreună cu puţină zeamă în care au fiert, 2 linguri de orez fiert şi 2 linguriţe de ulei de măsline.

Tot maglavaisul creat se serveşte la temperatura camerei. Sau la temperatura la care poate mânca pisica.

Monstruleţu n-a prea aşteptat ca mâncarea gătită de azi să se răcească destul, pur şi simplu şi-a băgat boticul în bol şi nu l-a mai scos până n-a fost sătulă.

Cred că regretase că a mâncat cronţăne cu vreo 5 minute mai devreme. După o astfel de cină copioasă, devine cea mai blândă pisicuţă. Ba chiar toarce la periatul zilnic.

Åži-acum povestea:

De dimineaţă ne-am certat. A venit să zgârie patul, deşi are sisalul în baie şi am dus-o să-şi întindă gheruţele.

N-a vrut sisalul, dar şi-a băgat ghearele în mâna mea. Am vrut s-o muşc şi eu, să vadă cât de tare doare, dar e doar o pisicuţă prostuţă care se joacă mai agresiv. Aşa că am ridicat-o într-o mână, am scuturat-o, i-am spus că nu e voie, apoi i-am spălat lăbuţele.

Oh, oroare! Se zbătea de ziceai că o trimiţi la ghilotină. Degeaba a scăpat 2-3 miorlăituri de ajutor, Laurenţiu nu se bagă atunci când disciplinez pisica. Iar pe mine m-au lăsat rece dezmierdăturile ei.

Eh, după o baie caldă la lăbuţe, a început coşmarul: cum adică să n-o las să ţopăie prin casă? Păi ce, ea e pisică de ţinut în prosop până se usucă lăbuţele?! Şi dă-i cu mieunături, cu miorlăituri, draga de ea nici nu mai ştia cum să mă înduplece. Într-un final, după ce a văzut că n-are cu cine discuta, a adormit.

Când în sfârşit i-am dat voie la joacă, m-a ignorat. Nici măcar n-a vrut să mă pupe de plecare. Poate de asta n-am avut o zi prea bună (glumesc!).

Însă când am ajuns acasă, mi-a ieşit în întâmpinare la uşă. Cu miau-miau, cu frecat de obrăjori pe palmele şi picioarele mele. M-a urmărit prin toată casa, de la baie până la uşa bucătăriei, din cameră până la uşa balconului.

Momentan sunt singurele locuri unde nu are voie. Şi de fiecare dată ne certăm pentru asta. Ea „ciripeşte” pe limba ei, eu îi spun că n-are voie, ea continuă să „ciripească” şi tot aşa vreo 10 minute. Până când se plictiseşte şi decide să-şi caute coada, însă tot lângă mine.

Uite aşa am gătit noi trei astă seară: Laureţiu tăia ceapa şi usturoiul, eu pregăteam carnea şi pisica, de lângă uşă, adulmeca. După ce ne-am potolit noi foamea, i-am dat şi pisicii cina.

Atât de fericită a fost, încât după ce-a mâncat bine şi după ce s-a spălat temeinic, s-a urcat la mine-n braţe şi a început să toarcă de fericire. Din când în când mai scotea câte-un mieunat de răsfăţ (subţire, încet şi duios) până când a adormit, copleşită fiind de atâtea lucruri câte a făcut azi.

Ştii, pisica mea e ciudată. Sare pe pereţi. De cele mai multe ori sare pe pereţi goi, unde nu există decât zugrăveală. Cred şi eu că a obosit la finalul zilei după treaba asta grea.

8 thoughts on “PisicuÅ£ele ar mânca pipote cu orez ÅŸi ulei de măsline

 • Ptiu drace ce rasfat :)). auzi la ea, ulei de masline.. pentru o blana lucioasa ma gandesc, nu? sanatate mosntruletului.. dulaul meu ii cam bolnav zilele astea si nu manca nimic.

  • Da, pentru blana lucioasă ÅŸi să nu pice atât de mult. DeÅŸi puful ăsta de puiuÅ£ o să se ducă la primăvară…
   Mulţumesc, sper că dulăul tău se face bine.

 • draga lilisor zice medicu veterinar ca mancarea de casa nu este buna pentru animalutele noastre dar tot medicu zice ca nici mancarea umedea pentru pisici nu este recomandata,eu nu stiu ce sa mai cred.Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum este cu macarea.pisi este primu animalut de care am eu grija si nu as vrea sa pateasca ceva ca tare mult o mai iubesc

  • Adi, e bună ÅŸi mâncarea gătită umedă. Veterinarul ne-a recomandat să-i dăm o dată pe săptămână ficat fiert, pipote, inimi, toate fierte fără sare sau condimente. Eu le dau prin blender după ce le fierb ÅŸi adaug ulei de măsline.
   Mâncarea asta e mai ieftină şi mai sănătoasă decât hrana de la conserve şi de la plicuri. Cum spuneam, îi dăm hrană umedă o dată pe săptămână, în rest bobiţe de Royal Canin, Cat Chow, Schesir şi Hills. Le îmbinăm să o învăţăm cu toate tipurile cât e mică.

  • @lilisor: Vai ce-o sa-ti mai urasti zilele mai incolo. Dai toate “prostiile” (hrana artificiala) si mai incolo o sa ai un “copil” foarte rasfatat si mofturos. 😛 Ce-o sa mai rad de tine! 😆

 • Sunt bune si hrana uscata din magazine – biscuitii – si pregateste-i si tu ceea ce i-a pregatit Lilisor 😉
  O prietena de-a mea are pisica si asa o hraneste.

 • Spune-mi si mie te rog cum ai invatat pisu sa nu intre in bucatarie. Eu ma lupt sa o dezvat sa nu mai puna labutele pe masa si sa nu mai muste in joaca. Ma alearga ca pe un soarec. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.