Are we there yet?

Silviu Brucan spunea că ne vor trebui 20 de ani până când vom scăpa de comunism şi ne vom redresa. Nu înţeleg de ce credea el că în 20 de ani poporul va fi suficient de matur pentru a o scoate la capăt şi pentru a evolua.

În definitiv, câtă încredere poţi avea într-un tânăr de 20 de ani cu tendinţe compulsiv-obsesive, care şi-a început viaţa cu o crimă?!

Da, nici eu nu ştiu ce-am băut în ultima vreme!

5 thoughts on “Are we there yet?

 • Huh? Și-a început viaÈ›a cu o crimă? AÈ™a ai zis-o de parcă poporul l-ar fi linÈ™at în piață pe CeauÈ™escu, când de fapt l-au ucis ai lui, comuniÈ™tii după un proces mascaradă.

  Românii sunt un popor prea “mioritic” ca să fie compulsiv obsesiv cum zici tu. Tocmai felul nostru de a fi (revin la ciobanul mioritic) este motivul pentru care după război ni s-a impus comunismul pe gât, iar în 1989 ni s-a furat revoluÈ›ie È™i dreptul la o democraÈ›ie pe baze sănătoase, nu construită de comuniÈ™ti. Românii nu prea pot face mare lucru fiindcă soarta lor a fost pecetluită de mult, iar cei care sunt capabili să ne influenÈ›eze soarta sunt bine aÈ™ezaÈ›i È™i umbra lor ne va mai È›ine în beznă câteva decenii.

  Brucan a avut dreptate pentru că după cei 20 de ani preziși de el ne-am dat seama cum stau lucrurile și așa zisele taine ale revoluției se discută deja fără menajamente, numai că nu mai prea interesează pe cineva. Cine vrea să știe poate afla.

  Poporul nu o poate scoate la capăt așa de la sine. Poporul înseamnă o turmă de oi care are nevoie de ciobani și câini. Noi până acum am avut doar parte de lupi. Dar lideri adevărați nu pot să se afirme atât timp cât clasa politică e un club select de parveniți și nemernici, care nu lasă loc altora cu intenții onorabile și care vor să facă ceva bun pentru toată lumea, nu numai pentru ei.

  • După mai bine de 20 de ani, avem tot comuniÅŸti la conducerea ţării. Care e, totuÅŸi, evoluÅ£ia pe planul politic?

  • Păi din păcate e trist – 20 de ani È™i-au făcut de cap comuniÈ™tii din eÈ™alonul 2 a lui CeauÈ™escu, iar în următorii 20 de ani va fi rândul copiilor lor È™i a protejaÈ›ilor din generaÈ›ia a II-a.

   Și ca să îți răspund la întrebarea ta de mai sus, eu nu cred că neapărat sunt comuniÈ™tii la putere în mod direct. Cei care sunt la putere sunt un paravan pentru comunitatea UE, internaÈ›ională È™amd. Ei au o anumită parte din putere, dar depind de cei care i-au pus acolo. Nu o dată au fost oameni politici la putere cu proiecte minunate È™i tot felul de idei, care mai apoi s-au împotmolit pe nu È™tiu unde È™i noi am rămas ca proÈ™tii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.