Are we there yet?

Silviu Brucan spunea că ne vor trebui 20 de ani până când vom scăpa de comunism şi ne vom redresa. Nu înţeleg de ce credea el că în 20 de ani poporul va fi suficient de matur pentru a o scoate la capăt şi pentru a evolua.

În definitiv, câtă încredere poţi avea într-un tânăr de 20 de ani cu tendinţe compulsiv-obsesive, care şi-a început viaţa cu o crimă?!

Da, nici eu nu ştiu ce-am băut în ultima vreme!

5 thoughts on “Are we there yet?

 1. Sirg

  Huh? Și-a început viața cu o crimă? Așa ai zis-o de parcă poporul l-ar fi linșat în piață pe Ceaușescu, când de fapt l-au ucis ai lui, comuniștii după un proces mascaradă.

  Românii sunt un popor prea “mioritic” ca să fie compulsiv obsesiv cum zici tu. Tocmai felul nostru de a fi (revin la ciobanul mioritic) este motivul pentru care după război ni s-a impus comunismul pe gât, iar în 1989 ni s-a furat revoluție și dreptul la o democrație pe baze sănătoase, nu construită de comuniști. Românii nu prea pot face mare lucru fiindcă soarta lor a fost pecetluită de mult, iar cei care sunt capabili să ne influențeze soarta sunt bine așezați și umbra lor ne va mai ține în beznă câteva decenii.

  Brucan a avut dreptate pentru că după cei 20 de ani preziși de el ne-am dat seama cum stau lucrurile și așa zisele taine ale revoluției se discută deja fără menajamente, numai că nu mai prea interesează pe cineva. Cine vrea să știe poate afla.

  Poporul nu o poate scoate la capăt așa de la sine. Poporul înseamnă o turmă de oi care are nevoie de ciobani și câini. Noi până acum am avut doar parte de lupi. Dar lideri adevărați nu pot să se afirme atât timp cât clasa politică e un club select de parveniți și nemernici, care nu lasă loc altora cu intenții onorabile și care vor să facă ceva bun pentru toată lumea, nu numai pentru ei.

  Reply
  1. Sirg

   Păi din păcate e trist – 20 de ani și-au făcut de cap comuniștii din eșalonul 2 a lui Ceaușescu, iar în următorii 20 de ani va fi rândul copiilor lor și a protejaților din generația a II-a.

   Și ca să îți răspund la întrebarea ta de mai sus, eu nu cred că neapărat sunt comuniștii la putere în mod direct. Cei care sunt la putere sunt un paravan pentru comunitatea UE, internațională șamd. Ei au o anumită parte din putere, dar depind de cei care i-au pus acolo. Nu o dată au fost oameni politici la putere cu proiecte minunate și tot felul de idei, care mai apoi s-au împotmolit pe nu știu unde și noi am rămas ca proștii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.