chromebook

Chromebook şi Dear Sophie – Google Chrome

Îmi plac tare mult filmele care promovează diverse produse Google. Nu doar pentru că majoritatea produselor sunt gratuite, ci pentru că sunt chiar simpatice şi mesajele ajung să se identifice cu utilizatorul. Filmele, nu produsele.

Precum multe alte femei, şi eu am fost impresionată de mesajul din clipul Dear Sophie, despre Google Chrome (nu, nu e noul sistem de operare de la gogle). De altfel, de când Firefox papă aproape toată memoria şi restul aplicaţiilor nu pot rula, am decis să trec definitiv la Chrome.

Au trecut mai bine de 6 luni de când am făcut schimbarea şi, într-adevăr, nu se mai blochează calculatorul dacă am 10 tab-uri deschise. Fireşte, nu vreau să te conving să faci la fel, în definitiv, laptop-ul meu nu e cel mai performant, are doar 1,5 GB de ram.

În privinţa Chromebook-ului, ideea e foarte interesantă: un calculator doar pentru internet. Fără aplicaţii inutile, fără jocuri şi antiviruşi, fără Adobe şi Java, fără yahoo messenger sau skype.
Pare interesant, mai ales că se adresează companiilor şi instituţiilor de învăţământ. Pentru 24 de dolari (pt. companii) sau 20 de dolari (pt. şcoli) pe lună, oricine poate avea un Chromebook.

Având în vedere că multe aplicaţii pot fi integrate în browser (YM direct din mail, twitter din site sau yonoo etc), nu prea ai nevoie decât de un browser bun, care să funcţioneze perfect, chiar şi la 20 de tab-uri deschise. Dar cred că asta ţine de mai multe aspecte tehnice.
Sunt foarte curioasă dacă va prinde produsul …
detalii pe mashable

Oricum, clipul de promvoare e interesant şi amuzant:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.