De ce nu prea beau pisicile apă?

image

Am citit nenumărate articole și mesaje pe forumuri / bloguri scrise de posesori de pisici exasperaţi de faptul că mâțele nu prea beau apă. Dacă nu se hidratează pot apărea diverse probleme de sănătate, ca la oameni.

De ce nu beau apă pisicile?

Întrebarea e clickbait, pentru că nu e 100% corectă. Pisicile beau apă, dar depinde de dietă și de temperatura apei. A mea pisică bea apa la temperatura camerei, ca o prințesă ce e. De la robinet bea apă numai dacă e bolul gol și zevzeaca de stăpână n-a observat asta. Se urcă-n chiuvetă, miorlăie cât poate, apoi linge robinetul, că poate așa observă oamenii din casă că prințesa vrea ceva. În privința dietei, TheMitsi primește un pliculeț o dată la aproape o lună, mai mult ca o recompensă. Zilnic primește 80 gr. de cronțănele pentru pisici sterilizate și e suficient.

„TheMitsi experiment”, un studiu cu fițe și mult păr felin

Săptămânile trecute am făcut un mic experiment cu TheMitsi. Pentru apă are un bol dublu, care e mereu curățat de fiecare dată când îl umplu cu apă. De dragul experimentului, într-o parte a bolului i-am pus apă rece de la robinet, într-alta i-am pus apă stătută pe care o ţin la soare, în balcon. E apă curată cu care ud florile. E bine să uzi plantele cu apă la temperatura camerei.

Rezultatul experimentului? Mâţa a mirosit apa de la robinet, a lipăit de 2 ori, apoi și-a mutat boticul în cealaltă parte de bol, unde era apa stătută. Da, a băut apa care era la temperatura camerei. Aşa mi-am dat seama de ce pisica preferă să „bată” apa din bolul din baie, în loc s-o bea: e apă rece de la robinet! Nu glumesc când spun că bate apa, pentru că exact asta face. Miroase, apoi lovește cu lăbuțele până împrăștie aproape toată apa pe jos.

Și veterinarul m-a sfătuit să-i dau hrană uscată cât mai des pt. că aşa pisica va simţi nevoia de a lipăi apă. Da, hrana umedă conţine lichide, dar e plină de conservanţi şi coloranţi mai nocivi decât apa.

2 thoughts on “De ce nu prea beau pisicile apă?

  • Treaba cu hrana uscată chiar funcÈ›ionează. Am È™i eu doi motănaÈ™i cărora le place apa din bolul mic pus în chiuveta din baie hahaha.

  • Nici pisica mea nu bea apa si m-am gandit ca e bolnava. Temperatura ridicata ar trebui sa o determine sa se hidrateze. Ce pot face ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.