Fie ce-o fi în 2011

Am renunţat să-mi mai fac planuri pentru perioada imediat următoare.

De la criza existenţială în care m-am regăsit după absolvirea facultăţii, am renunţat complet să-mi stabilesc planuri pe termen scurt şi mediu. Pe termen lung am o idee despre ce vreau, dar orice rezoluţie pentru 2011 ar însemna un plan pentru o perioadă imediat următoare. Planurile pe termen lung pot fi ajustate din mers, dar cele pe termen scurt, mai ales cele care implică acţiune imediată, nu prea pot suferi modificări. Sau dacă sunt modificate, ajung să se depărteze prea mult de la ideea de la care au pornit. Complicat, aşa-i?!

Ideea de la care am pornit e că nu pot să ştiu ce-mi rezervă viitorul.

Pot să-mi analizez cât vreau trecutul, acţiunile trecute, ceea ce am făcut şi am realizat, toate lucrurile ce au dus la îndeplinirea unor dorinţe, dar asta nu înseamnă că voi putea să prevăd ceea ce-mi rezervă viitorul. Pentru că accidentele se întâmplă.

Poate într-o zi un şofer turmentat dă cu maşina peste mine cu doar o zi înainte să plec în excursia anului. Ştiu, e un gând extremist, dar dacă?

rezolutie-de-noul-an-2011

Sigur că nu e o atitudine sănătoasă să trăieÅŸti mereu cu frica unui eveniment neaÅŸteptat, dar nu e bine totuÅŸi să ÅŸtii că te-ai gândit la mai multe posibilităţi? Atitudinea pozitivă ÅŸi gândirea de tip “forward thinking” nu se pot opune accidentelor. Bine, nici nu e cazul să trăieÅŸti mereu cu frica-n sân că oricând poÅ£i muri. Nu de alta, dar dacă te gândeÅŸti doar la apariÅ£ia unor evenimente nefaste, parcă tocmai acelea vor avea loc, indiferent ce ai face. Ca ÅŸi cum ai atrage accidentele precum un magnet.

Aşa că prefer să iau lucrurile aşa cum sunt şi aşa cum vin. Evident că voi face şi prostii, pentru că altfel viaţa asta ar fi anostă. Greşelile călesc omul şi demonstrează (oare pentru a câta oară?!) că nu ai cum să ai mereu dreptate sau să faci mereu doar ceea ce trebuie.

Tu ce atitudine adopţi? Ţi-ai stabilit planuri exacte pentru 2011?

foto: flickr.com/gastonfig

3 thoughts on “Fie ce-o fi în 2011

 • De jumătate de an am încetat să-mi fac planuri pe termen lung. Cred că pe doi ani înainte nu mai pot face o prognoză realistă. Nu ÅŸtiu ce va fi în următoarea jumătate de an, practic orice ar putea să-mi afecteze planurile de viitor…

 • Buna postare, Lili!

  Dupa cum stii, partial, mi-am facut niste planuri pentru 2011.

  Insa cred, cu tarie, ca exista oameni care functioneaza mai bine cu planuri, asa cum exista oameni care n-au nevoie de planuri ca sa reuseasca in viata sau se simta impliniti.

  Cred, de asemenea, ca si atunci cand ti-ai facut anumite planuri e bine sa ai curajul si intelepciunea sa fii flexibil si sa vezi noi oportunitati!

  Cu drag,
  😉

 • Eu as avea ceva planuri, sa imi gasesc un loc de munca mai bun 🙂 si sa calatoresc macar cat am calatorit anul trecut…
  Si intr-o zi candva, sa locuiesc intr-un oras frumos, Salzburg daca se poate :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.