Jolidon la Cluj Brands Tour 2011

Nu ştiu dacă există vreun termen în psihologie care să cuprindă şi să descrie starea în care sunt acum. Dar de când am revenit din Cluj, de la ClujBrands Tour, mă tot chinui să-mi găsesc cuvintele pentru a descrie cât de interesant a fost evenimentul. Şi nimic nu-mi convine. Parcă nu-mi mai găsesc cuvintele să pot transpune ce a însemnat evenimentul ăsta, am descoperit o mulţime de lucruri. De ieri tot povestesc prietenilor şi colegilor despre Cluj, despre fabrica de lenjerie, despre cât de migăloasă e toată munca în industria de confecţii.

Ţi-am povestit acum câţiva ani că sunt fan Jolidon. În magazinele Jolidon am găsit lenjerie pe mărimea mea, aşa mică şi pricăjită cum sunt! Şi Doamne, ce bine se simt pe trup produsele făcute la Cluj. Ei, io habar n-aveam că Jolidon e un brand clujean, până n-am aflat de la Alina. Da, ştiam că e o fabrică Jolidon în România (într-o noapte, sunase la radio, la o emisiune cu dedicaţii muzicale, o tipă care era la lucru la fabrică şi îşi lăuda colectivul de fete de la maşinile de cusut), dar nu ştiam că ideea şi afacerea au pornit dintr-un apartament clujean în 1993, cu 3 maşini de cusut. Şi mai ales că omul, care a îndrăznit să mizeze pe afacerea cu lenjerie intimă, Gabriel Cîrlig, e un absolvent de o facultate cu profil electrotehnic.

Doamna Olga Stanciu, o femeie atât de tânără la suflet, ne-a prezentat un scurt istoric al brand-ului Jolidon de-a lungul timpului. Da, în 2008 şi 2009 compania a trecut prin câteva hopuri financiare, asemenea altor firme şi fabrici româneşti, din cauza a la criză, dar lucrurile s-au schimbat în bine datorită exportului. Ştiai că produsele Jolidon sunt confecţionate din materii prime aduse de la furnizori străini? În România nu se mai fabrică dantelă, materiale textile diverse, elastic etc. Practic, produsele Jolidon sunt produse româneşti din materii prime străine!

În fabrica de confecţii n-am făcut prea multe poze (mai multe şi mai frumoase găseşti la Laurenţiu), dar am profitat de ocazie şi-am mai schimbat câteva vorbe cu vreo 2-3 angajaţi. Unul dintre ei lucrează în industria de confecţii textile de 11 ani, mi-a povestit că nu se vede făcând altceva, îi place prea mult ceea ce face.

Aseară, ieÅŸind la cumpărături “la mall“, am intrat într-un magazin de lenjerie. Când am văzut pietricelele aplicate pe cupele sutienelor, mi-am adus aminte instant de doamnele dintr-o încăpere care lipeau manual fiecare pietricică în parte. E o muncă migăloasă, care cere nu doar răbdare, dar ÅŸi concentrare. Sigur, noi putem spune că e uÅŸor să lipeÅŸti niÅŸte pietricele cu un pistol de lipit, dar mulÅ£i dintre voi, cei care lucraÅ£i la calculator, n-aÅ£i reuÅŸi să faceÅ£i treaba asta 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână.

Cluj Brands Tour este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsorii oficiali ai evenimentului sunt: Banca Transilvania, Napolact, Vitacom, Farmec, Jolidon, Ursus şi Trilulilu, iar ca parteneri îi avem pe: Best Western Plus Fusion Hotel, Autonom, Ludwig Bavarian Bierhaus, Starbucks şi Webfactor.

2 thoughts on “Jolidon la Cluj Brands Tour 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.