Oamenii din industria alimentară îşi fac analize periodic?

Azi am avut ocazia să urc în maşina unei femei care practică taximetria. Pentru prima dată în viaţa mea. Pe cât de precaută era la volan, pe atât de spurcată la gură cu ceilalţi şoferi. Deh, o femeie trebuie să se adapteze pentru a supravieţui într-un mediu predominat de masculi, nu?

Însă doamna nu renunţase complet la una dintre trăsăturile specifice femeilor: uşurinţa de a intra în vorbă cu un alt om. Din una, în alta, mi-a povestit cum a refuzat câteva felii de salam pe care voise să le cumpere dar angajata se tăiase în feliator în timp ce i le felia.

Şi-atunci m-am întrebat: angajaţii din industria alimentară sunt trimişi la analize periodic? În fond, ei sunt cei care ne feliază salamul şi şunca presată, cei care îşi bagă mâinile în pita noastră (încă) cea de toate zilele.

În restaurante, se impun astfel de controale? Bucătarii, chelnerii îşi fac analize periodic? Deşi am auzit că în restaurantele de lux bucătarii şi ajutoarele de bucătari lucrează cu mănuşi chirurgicale, dar nu-s sigură de asta.analiza-sangelui

Tot doamna şofer mi-a povestit cum pe vremea răposatului femeile erau controlate periodic, nu doar că li se făceau analize ale sângelui, dar şi examene ginecologice.

Partea cu analizele de sânge mi se pare justă, nu poţi risca viaţa unor oameni nevinovaţi doar pentru că ţi-e ruşine că ai cine ştie ce boală contractată după angajare şi nimeni nu te-a mai verificat.

Însă în privinţa controalelor ginecologice, mi se pare un abuz. Da, în România femeilor încă le e frică de ginecolog şi nu merg să-şi facă analizele periodic, însă asta nu justifică orice încălcare a intimităţii omului.

sursa foto

3 thoughts on “Oamenii din industria alimentară îşi fac analize periodic?

  • Cei care lucreaza in alimentatie publca (la mezeluri, in special) ar trebui sa poarte manusi cand te servesc. Ca fac sau nu analize nu stiu, asa ca las pe altii mai documentati sa-ti raspunda.

    • Măi, mi se pare că doar la Real am văzut că vânzătoarele de la mâncare ÅŸi mezeluri poartă mănuÅŸi. De fapt, ÅŸi la Unicarm. Dar în supermarketurile astea mai mici, nu. ÃŽn măcelării au mănuÅŸi de pungă ÅŸi nu pun mâna direct pe carne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.