Ar fi utile niste servicii de impachetat la Posta Romana

Cand vine vorba de a trimite un colet prin Posta Romana, cea mai mare provocare vine atunci cand trebuie sa-l impachetez. Coletul, fireste! Bine, si cozile la care trebuie sa stau sunt enervante…

Urasc sa pastrez in casa cutii si hartii de ambalat. De obicei, tin doar cutiile obiectelor foarte scumpe, pentru garantie. Adica laptop, router scump si cam atat. Mi se pare inutil sa-mi aglomerez apartamentul cu tot felul de cutii si cutiute. Cand am de trimis ceva mai mare si-i musai sa trimit prin Posta Romana (ramane, totusi, cel mai ieftin serviciu de curierat din tara), intreb farmacistele si angajatii de la magazinul de la parter daca au ceva cutii de care nu mai au nevoie.

Recent am trimis 2 colete cu Posta. Daca nu gaseam prin casa niste folie cu bule (de la obiectivul cu care se tot joaca Laurentiu), nu aveam cu ce sa impachetez coletul. La Posta nu au decat plicuri cu protectie, dar cele mai mari sunt de dimensiunea A4. Am improvizat pe moment, am cumparat 2 plicuri mari, le-am taiat pe margine si-am imbracat coletul in asa fel incat sa fie protejat din toate colturile. Ca io acasa n-am hartie de ambalat, iar la Posta nu se vinde asa ceva. In felul asta am avut unde scrie adresa de livrare.

De ce nu exista pungi speciale, cum au cei de la FanCurier sau Nemo, pentru impachetarea coletelor? As plati pentru astfel de servicii de impachetare a coletelor. Decat sa-ntreb prin farmacii si magazine daca au cutii de donat, sa ma chinui sa impachetez cu hartie, sa lipesc colturile si sa scriu adresele de destinatar si expeditor de 2 ori (pe colet si pe foaia de trimitere), e mai simplu sa bag coletul intr-un sac rezistent care se inchide ermetic, sa scriu adresele pe un AWB, prima parte ramane la posta, restul foilor raman pe colet. E practic, usor, mai rapid. Si ieftin, ca doar asta cautam toti, nu?

Nu va deranjeaza sa tot cautati dupa ambalaje cand trimiteti colete prin Posta Romana?

Sau cer prea mult de la Posta Romana? Cer prea multa eficienta?

9 thoughts on “Ar fi utile niste servicii de impachetat la Posta Romana

 1. NetuLiber

  Ai imbracat cutia in folie cu bule? Obiectul de protejat se baga in acea folie de obicei. Si au si cei de la posta diverse pungi sau cutii pt transport, probabil ca nu toate oficiile. Ieri de exemplu, am vazut plic mare, plastifiat, cu fermoar, cum au aia in filme.

  Reply
 2. joyflint

  Posta
  expeditorului
  de colet

  Am merita si noi
  (ca suntem clienti, putin pretentiosi)

  si ei

  (ca sunt la pret, avantajosi)

  sa faca odata si -odata,

  coletaria expediata

  la ei instrumentata,

  formata si-ambalata.

  De fata cu clientul sigilata…

  Sa nu mai fie clientul credincios,

  De fiecare data, caraghios :

  Fa ambalajul,
  pune coletul,
  trage cu scotch-ul
  si fa baletul…

  Ingroasa cu pixul
  scrie coletul
  da CI-ul, confirma adresa
  gandeste valoarea
  da bani potriviti…

  repede toti pasii

  iar de-i o eroare
  zambeste in spate
  sa nu simti dogoare
  De nerabdare
  De la toti urmasii
  Grupati In asteptare…

  Senin, astfel invartit, clientul a ametit.
  Si iese de la posta, siderat…
  Uf, vai, greu am expediat…

  Reply
 3. Adeline

  În decembrie am trimis pentru prima dată colet și eram foarte panicată pentru că nu am împachetat niciodată nimic. Noroc că era vorba doar de o carte iar la oficiul mare au tot felul de plicuri pentru colete. Serviciu de împachetare nu știu dacă au, dar sunt de acord cu tine că ar fi foarte util!

  Reply
  1. lilisor Post author

   Cu placere, Alex! Ma bucur ca a ajuns intact, mi-era teama sa nu ajunga deteriorat. La ca mai multe fotografii reusite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.