Când ai primit ultima dată o scrisoare?

Și nu mă refer la facturi. Ci o scrisoare într-un plic alb pe care numele tău, al destinatarului, e scris de mână, cu pixul? Mai ții minte? Un plic pe care cineva a lipit 2 timbre cu 1 leu fiecare, timbre cu marginile murdărite de ștampila unității poștale din orașul tău. Cel mai probabil că era o ștampilă mare și grea care face un zgomot care mă sperie de fiecare dată când ajung la Poștă.

Azi am primit o scrisoare de la Bogdan și Cercetașii României. A ajuns mai târziu cu 3 zile, dar a ajuns în cutia noastră poștală. Probabil de asta am și uitat de scrisori. Pentru că odinioară nu conta dacă ajungeau la timp, ci doar dacă ajungeau. Acum e important ca informația să ajungă la minut. Motiv pentru care avem servicii de e-mail și firme de curierat.

Totuși, azi mi-am readus aminte de bucuria scrisorilor din copilărie, când abia așteptam să deschid plicul cu scrisoarea trimisă de un unchi care făcea armata undeva prin Odorheiul Secuiesc. Nu mai știu ce scria, dar știu că, pentru un bărbat, avea un scris ordonat și-l descrifram ușor. Ba chiar îi corectam  greșelile de gramatică pe care le făcea. Deh, copil de 10 ani!

N-am mai dat importanță scrisorilor. Am și uitat ce gust avea lipiciul timbrului de odinioară, dar țin minte că nu-mi plăcea.

Mai comunică lumea prin scrisori?

scrisoare prin posta

4 thoughts on “Când ai primit ultima dată o scrisoare?

  • M-am lămurit că nu e deloc eficient. Vom păstra ideaa È™i anul viitor, dar probabil trecem la curieri. Și dublăm informaÈ›ia È™i prin email, just in case… 😀

  • O scrisoare contine in general text, deci daca eu am e-mail si persoana caruia vreau sa-i trimit are e-mail nu vad de ce nu as folosi serviciul de e-mail.
    Si cu siguranta daca vreau sa trimit sau sa primesc un pachet as prefera serviciul de curiat.

  • eu n-am trimis de ceva vreme ( de primit, nici atat ) dar in schimb mai “plasam” strategic niste scrisori pe la prieteni prin apartament 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.