Cât de multă mâncare arunci la gunoi?

Americans are throwing out nearly every other bite of food, wasting up to 40% of the country’s supply each year – a mass of uneaten provisions worth $165 billion, according to a new report from the Natural Resources Defense Council.

An average family of four squanders $2,275 in food each year, or 20 pounds per person per month, according to the nonprofit and nonpartisan environmental advocacy group. Latimes.com

Bunica mea are o vorbă: „e păcat să arunci mâncarea bună!”. Ehe, la țară nu irosești mâncarea, ci o dai la câine/porci/găini. Dar la oraș?!

Totuși, voi cât de multă mâncare aruncați? Noi aruncăm pâine multă, rareori reușim să consumăm o întreagă pită până nu începe să mucegăiască.

5 thoughts on “Cât de multă mâncare arunci la gunoi?

  • A picat articolul ăsta la fix, exact acum am venit de la masă È™i mă uitam la o bucata de vreo 400 de grame de salam Victoria È™i nu È™tiam ce să fac cu el, de mâncat … nu mai vreau că mi s-a luat dupăa ce am mâncat juma’ din el, de aruncat parca nu m-as indura, unui sarac nu prea am cum sa i-l dau, ca astia vor bani si stau doar pe la metrou sau intersectii mari… ce puii mei sa fac cu el, nu stiu, cel putin nu in momentul ăsta 🙂

    • Dacă-l pui într-o caserolă, la frigider, poÈ›i să mai mănânci È™i peste 2 zile din salamul ăla. DeÈ™i, dacă l-ai cărat în geantă pe căldurile astea, aruncă-l la primul tomberon. Că s-ar putea să fie verde când ajungi acasă. 🙂

      De obicei noi cumpărăm cantități reduse de produse și gătesc atât cât mâncăm la o masă (cu o porție dublă pt Laurențiu, că-i pofticios). Mi-e milă nu doar de mâncare, dar și de mine, că doar io-s aia care gătește. Și dacă arunc ce-am gătit, înseamnă că mi-am irosit timpul.

  • Momentan sunt la tara, si drept sa spun, e o diferenta considerabila din acest punct de vedere…cat stau la apartament, mancarea zboara la tomberon..aici pun catelul la ingrasat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.