Cât ţine vopseaua de păr?

par vopsit palette

În decembrie 2011 am început un experiment. Voiam să văd cât timp părul vopsit arată bine dacă e îngrijit cu produse pentru păr măzgălit. În perioada blondă alegeam vopsele care aveau nuanţe foarte apropiate de culoarea naturală a părului meu. Nu foloseam produse făcute pentru îngrijirea părului vopsit, ci cumpăram şampoane în funcţie de miros, iar culoarea se decolora foarte rapid, părul ajungând să arate cam ars… 🙁

După ce Farmec a lansat gama pentru păr vopsit de la Gerovital, am zis că-i vremea să fac un mic experiment. Io-s ca Toma Necredinciosu’: nu cred că un produs îi bun, până nu văd efectele. Aşa că m-am apucat de experimentat pe propria-mi podoabă capilară.

par vopsit

Am cumpărat noua vopsea de la Palette, cea care se face spumă şi miroase a căpşuni. Recunosc, sunt fricoasă atunci când vine vorba de schimbări drastice ce implică părul, aşa că am ales o nuanţă apropiată de culoarea-mi naturală: mahon. Într-o seară de 18 decembrie am aplicat vopseaua spumă şi după 35 de minute am spălat-o. A ieşit o culoare foarte interesantă care, zic io, mi se potriveşte.

De atunci folosesc exclusiv şamponul, masca şi serul pentru păr vopsit de la Gerovital. Şamponul parcă e prea lichid şi usucă scalpul, dar na, îşi face treaba, mai ales dacă şamponezi părul de 2 ori. Masca de păr, în schimb, e extraordinară. Și Denisa e de aceeași părere!

Părul, care, de la vopsea, e aspru şi încâlcit, devine fin, uşor de descurcat şi miroase foarte bine. 4 săptămâni mai târziu culoarea e intensă (deşi vopseaua tot iese la spălat, puţin câte puţin), dar părul nu mai e uscat, ci moale, fin şi nu mă chinui să-l aranjez.par vopsit lumina din baie, poza cu blitz

Cât ţine culoarea părului vopsit? După 4 săptămâni încă arată foarte bine, părul nu-i decolorat şi nici nu arată ars. Adică exact ceea ce speram să obţin!

Revin cu impresii despre culoare şi gama de produse pentru părul vopsit după ce mai trec vreo 3 săptămâni. Că-n reclame se spune că vopseaua ţine 8 săptămâni. Doar că-n reclame cred ca tipelor nu le mai creşte deloc părul la rădăcină. Altfel nu-mi dau seama cum ar putea să reziste culoarea atîta amar de vreme…

Pozele nu-s cele mai reușite, mai ales că nuanța diferă în funcție de lumină. Sunt făcute la 4 săptămâni după vopsit (pozele 1&2), respectiv 3 săptămâni după vopsit (poza 3). Îl ultima imagine părul era proaspăt spălat, la vârfuri nefiind complet uscat, de unde și culoarea mai întunecată.

Ce caută lumea:

 • cat timp se tine vopseaua pe par?

10 thoughts on “Cât ţine vopseaua de păr?

 1. Radu-Mihai

  Tucu-te, da’ bine-ti sade! 🙂 Si eu vreau sa ma vopsesc, da’ nu-mi gasesc nuanta potrivita. Tu ce crezi, care nuanta mi s-ar potrivi?

  Reply
  1. Radu-Mihai

   In caz ca-s liber la urmatorul SdC vin bopsit :mrgreen:desi inca nu-s decis daca sa fie bolond cu suvite roz sau roz cu suvite bolonde! 😛

 2. Denisa

  Vopseaua aia mi-a distrus părul mai mult decât a făcut-o permanentul! Nu mă mai vopsesc niciodată cu Palette; de fiecare dată mi-a căzut părul într-o veselie, dar cu aia care miroase a căpşuni, ca niciodată!
  Cât despre mască, e minunată! 🙂

  Reply
  1. lilisor Post author

   Io acum am folosit pt prima dată Palette, am cumpărat vopseaua din Ungaria, când ne-am făcut tradiționalele cumpărături de Crăciun. Părul nu cade, deși l-a uscat destul de tare, dar vopseaua se tot duce la spălat.
   Bine, îmi și vopsesc părul rar, cam o dată la 6 luni :”>

 3. Pingback: Cât ține vopseaua de păr? (II) | Lilişor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.