Cât ţine vopseaua de păr?

par vopsit palette

În decembrie 2011 am început un experiment. Voiam să văd cât timp părul vopsit arată bine dacă e îngrijit cu produse pentru păr măzgălit. În perioada blondă alegeam vopsele care aveau nuanţe foarte apropiate de culoarea naturală a părului meu. Nu foloseam produse făcute pentru îngrijirea părului vopsit, ci cumpăram şampoane în funcţie de miros, iar culoarea se decolora foarte rapid, părul ajungând să arate cam ars… 🙁

După ce Farmec a lansat gama pentru păr vopsit de la Gerovital, am zis că-i vremea să fac un mic experiment. Io-s ca Toma Necredinciosu’: nu cred că un produs îi bun, până nu văd efectele. Aşa că m-am apucat de experimentat pe propria-mi podoabă capilară.

par vopsit

Am cumpărat noua vopsea de la Palette, cea care se face spumă şi miroase a căpşuni. Recunosc, sunt fricoasă atunci când vine vorba de schimbări drastice ce implică părul, aşa că am ales o nuanţă apropiată de culoarea-mi naturală: mahon. Într-o seară de 18 decembrie am aplicat vopseaua spumă şi după 35 de minute am spălat-o. A ieşit o culoare foarte interesantă care, zic io, mi se potriveşte.

De atunci folosesc exclusiv şamponul, masca şi serul pentru păr vopsit de la Gerovital. Şamponul parcă e prea lichid şi usucă scalpul, dar na, îşi face treaba, mai ales dacă şamponezi părul de 2 ori. Masca de păr, în schimb, e extraordinară. Și Denisa e de aceeași părere!

Părul, care, de la vopsea, e aspru şi încâlcit, devine fin, uşor de descurcat şi miroase foarte bine. 4 săptămâni mai târziu culoarea e intensă (deşi vopseaua tot iese la spălat, puţin câte puţin), dar părul nu mai e uscat, ci moale, fin şi nu mă chinui să-l aranjez.par vopsit lumina din baie, poza cu blitz

Cât ţine culoarea părului vopsit? După 4 săptămâni încă arată foarte bine, părul nu-i decolorat şi nici nu arată ars. Adică exact ceea ce speram să obţin!

Revin cu impresii despre culoare şi gama de produse pentru părul vopsit după ce mai trec vreo 3 săptămâni. Că-n reclame se spune că vopseaua ţine 8 săptămâni. Doar că-n reclame cred ca tipelor nu le mai creşte deloc părul la rădăcină. Altfel nu-mi dau seama cum ar putea să reziste culoarea atîta amar de vreme…

Pozele nu-s cele mai reușite, mai ales că nuanța diferă în funcție de lumină. Sunt făcute la 4 săptămâni după vopsit (pozele 1&2), respectiv 3 săptămâni după vopsit (poza 3). Îl ultima imagine părul era proaspăt spălat, la vârfuri nefiind complet uscat, de unde și culoarea mai întunecată.

10 thoughts on “Cât ţine vopseaua de păr?

 1. Radu-Mihai

  Tucu-te, da’ bine-ti sade! 🙂 Si eu vreau sa ma vopsesc, da’ nu-mi gasesc nuanta potrivita. Tu ce crezi, care nuanta mi s-ar potrivi?

  Reply
  1. Radu-Mihai

   In caz ca-s liber la urmatorul SdC vin bopsit :mrgreen:desi inca nu-s decis daca sa fie bolond cu suvite roz sau roz cu suvite bolonde! 😛

 2. Denisa

  Vopseaua aia mi-a distrus părul mai mult decât a făcut-o permanentul! Nu mă mai vopsesc niciodată cu Palette; de fiecare dată mi-a căzut părul într-o veselie, dar cu aia care miroase a căpşuni, ca niciodată!
  Cât despre mască, e minunată! 🙂

  Reply
  1. lilisor Post author

   Io acum am folosit pt prima dată Palette, am cumpărat vopseaua din Ungaria, când ne-am făcut tradiționalele cumpărături de Crăciun. Părul nu cade, deși l-a uscat destul de tare, dar vopseaua se tot duce la spălat.
   Bine, îmi și vopsesc părul rar, cam o dată la 6 luni :”>

 3. Pingback: Cât ține vopseaua de păr? (II) | Lilişor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.