Probabil nu-s singura din țara asta care nu știa că-n Cluj există un Muzeu de Istorie a Farmaciei. Din păcate, și această instituție a fost afectată de restructurări, retrocedări, renovări, realegeri, repolitizări și alte re-uri. Blogării clujeni (servus vouă, mulțam pentru elixir!) au pus tastă la tastă, talent la talent și-au pornit o campanie pentru atragerea atenției asupra acestei instituții. Cât încă o mai au!
În data de 24 februarie, adică de Dragobete, între orele 18 și 23, Muzeul Farmaciei își deschide porțile pentru o Seară a Iubirii: toți vizitatorii vor primi reducere la biletul de intrare (care va costa 3 lei) și, ca bonus, vor afla cum se prepară un elixir al iubirii, după rețeta spițerilor medievali. Asta pe lângă surprizele muzicale pregătite de prietenii noștri de la trupa OM.
De fapt, care-i scopul acestei campanii? Clădirea în care funcÈ›ionează Muzeul Farmaciei, casa Hintz, a fost retrocedată, în baza legii È™tii-tu-care. Dacă Ministrul Culturii ar aloca fondurile necesare răscumpărării clădirii (odinioară aici era cea mai veche farmacie din tăt Cluju’, care s-o transformat în muzeu după ce-or apărut boambele la supermarket!), Muzeul Farmaciei din Cluj ar putea foarte bine să rămână în stare de funcÈ›ionare. Ce-i drept, clădirea nu arată ca o frunză verde de stoc, dar sigur e mai valoroasă!
Îmi e cam ciudă că n-o să fiu în Cluj în seara asta, eram tare curioasă să aflu din ce-i făcut Elixirul ăsta. Plus că-n Oradea avem o lansare de carte în vreo 2 ore.
Vă doresc s-aveți parte de-un vin bun românesc de Dragobete!
p.s: ce gust are elixirul dragostei? Vă pot spune că pișcă oleacă la limbă, cam atât cât pișcă vinul roșu demisec, doar că elixirul ăsta are coacăze. Sau sper că fructele alea mici de le-am ronțăit erau coacăze.
Pacat de cladirea muzeului, ar trebui sa avem, mai multa, grija de patrimoniul national si sa stim sa-l punem in valoare.
Sa stii ca fructele alea mici pe care le-ai rontait au fost cacareze. 😛 😀