pisica-la-panda

Conspiraţia porumbeilor

De când m-am mutat în garsoniera de la etajul 5, TheMitsi a dezvoltat o relaţie specială cu toate vietăţile dinăuntrul şi din jurul apartamentului. Acceptă străinii umani mult mai uşor şi zilnic ceartă “şobolanii înaripaţi” care se împerechează sub/la fereastră. Dimineţile încep cu un concert simfonic din muzică de pisică isterică acompaniată de porumbei zgomotoşi. Ăia se umflă-n pene-n faţa mâţei, afurisenia păroasă se crizează şi cârâie ca un pesedist ofticat că Johannis a ieşit preşedinte.

Dacă anul trecut pe vremea asta zburau prin faţa ferestrei rândunici şi lilieci, anul acesta am rămas cu porumbei. Care, fie vorba între noi, nu au nimic din graţia rândunicilor şi nici nu-s misterioşi ca liliecii. Şi cu afirmaţia asta sigur columbofilii îmi vor aprinde lumânări la biserică. La morţi!

De ceva vreme s-au înteţit “atacurile” porumbeilor. Devin tot mai tupeişti, mai agresivi şi mai intruzivi. Se aşază pe pervazul exterior al ferestrei şi … se uită în casă. Dacă zăresc pisica, îşi iau zborul rapid. Dacă mâţa doarme-n baie, păsările astea stau şi 10 minute pe pervaz şi se uită la mine.

Ba mai mult, săptămâna trecută, când mâţa dormea mai bine, un porumbel a încercat să intre nepoftit în casă, pe fereastra deschisă pt aerisirea casei. TheMitsi a luat atitudine fără să clipească. Ori să gândească (oare pisicile îşi gândesc mişcările şi manevrele sau sunt doar reflexe?).

Trei secunde mai târziu, mâţa păştea florile, cu tot cu pământ, din curtea blocului. Am ridicat-o cu groază, mi-era doar teamă să n-aibă traume interne, să nu-mi moară chinuită. Veterinarul i-a recomandat un fel de xanax pentru pisici, iar mâţa a dormit 2 zile ca un porc în lanul de cucuruz.

De câteva zile, însă, căpoasa blănoasă nu doar că a uitat cum a zburat 5 etaje fără paraşută, dar cred că a devenit dependentă ori de calmant, ori de senzaţiile tari. Altfel nu-mi explic de ce e şi mai agresivă când vede porumbeii.

Azi dimineaţă m-a speriat când … s-a izbit în fereastră. Încerca să prindă şobolanul care-şi flutura aripile în faţa geamului.

Şi atunci mi-a venit o idee : dacă porumbeii ăştia au pus la cale un plan pentru a-mi omorî mâţa?

pisica-la-panda

7 thoughts on “Conspiraţia porumbeilor

 1. Adi

  Ahh, mi-ai dat o idee. Nu mi iau pisik, dar o sa desenez una pe fiecare geam. Una mare si neagra si zbarlita gata. Nu mai suport inaripatele alea tupeiste. Murdaresc groaznic, garaie de la 5 dimineata. Cand mergi la container cu gunoiul, puzderie de sobolani zburatori. Ce ne facem?

  Reply
  1. ces

   Nu s-au nascut pisicile in case nici porumbeii fara frica-n oase de-aceea este foarte magistral lasand natura-n lucrul… natural.

  2. lilisor Post author

   Mno, io am descoperit motivul pt care porumbeii vin tot mai des la fereastră. Vecinii de la 4 le lasă mâncare pe pervaz….

 2. ces

  … tu crosetezi un pormbel sa fie Mitsi- papusel iar tu o sa hranesti pisici, pe strada, sa reziste mici sa scape-n forta de catei, sa strice apoi s-in porumbei…

  Reply
 3. ces

  Puneti o morisca suspendata (se poate si electric comandata) viteza-i va rezolva pricina gonind si porumbeii si felina.

  Reply
 4. Pingback: noi filtre, ochelari vechi | Lilisor's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.