Conspiraţia porumbeilor

De când m-am mutat în garsoniera de la etajul 5, TheMitsi a dezvoltat o relaÅ£ie specială cu toate vietăţile dinăuntrul ÅŸi din jurul apartamentului. Acceptă străinii umani mult mai uÅŸor ÅŸi zilnic ceartă “ÅŸobolanii înaripaÅ£i” care se împerechează sub/la fereastră. DimineÅ£ile încep cu un concert simfonic din muzică de pisică isterică acompaniată de porumbei zgomotoÅŸi. Ä‚ia se umflă-n pene-n faÅ£a mâţei, afurisenia păroasă se crizează ÅŸi cârâie ca un pesedist ofticat că Johannis a ieÅŸit preÅŸedinte.

Dacă anul trecut pe vremea asta zburau prin faţa ferestrei rândunici şi lilieci, anul acesta am rămas cu porumbei. Care, fie vorba între noi, nu au nimic din graţia rândunicilor şi nici nu-s misterioşi ca liliecii. Şi cu afirmaţia asta sigur columbofilii îmi vor aprinde lumânări la biserică. La morţi!

De ceva vreme s-au înteÅ£it “atacurile” porumbeilor. Devin tot mai tupeiÅŸti, mai agresivi ÅŸi mai intruzivi. Se aÅŸază pe pervazul exterior al ferestrei ÅŸi … se uită în casă. Dacă zăresc pisica, îşi iau zborul rapid. Dacă mâţa doarme-n baie, păsările astea stau ÅŸi 10 minute pe pervaz ÅŸi se uită la mine.

Ba mai mult, săptămâna trecută, când mâţa dormea mai bine, un porumbel a încercat să intre nepoftit în casă, pe fereastra deschisă pt aerisirea casei. TheMitsi a luat atitudine fără să clipească. Ori să gândească (oare pisicile îşi gândesc mişcările şi manevrele sau sunt doar reflexe?).

Trei secunde mai târziu, mâţa păştea florile, cu tot cu pământ, din curtea blocului. Am ridicat-o cu groază, mi-era doar teamă să n-aibă traume interne, să nu-mi moară chinuită. Veterinarul i-a recomandat un fel de xanax pentru pisici, iar mâţa a dormit 2 zile ca un porc în lanul de cucuruz.

De câteva zile, însă, căpoasa blănoasă nu doar că a uitat cum a zburat 5 etaje fără paraşută, dar cred că a devenit dependentă ori de calmant, ori de senzaţiile tari. Altfel nu-mi explic de ce e şi mai agresivă când vede porumbeii.

Azi dimineaţă m-a speriat când … s-a izbit în fereastră. ÃŽncerca să prindă ÅŸobolanul care-ÅŸi flutura aripile în faÅ£a geamului.

Şi atunci mi-a venit o idee : dacă porumbeii ăştia au pus la cale un plan pentru a-mi omorî mâţa?

pisica-la-panda

7 thoughts on “ConspiraÅ£ia porumbeilor

  • Ahh, mi-ai dat o idee. Nu mi iau pisik, dar o sa desenez una pe fiecare geam. Una mare si neagra si zbarlita gata. Nu mai suport inaripatele alea tupeiste. Murdaresc groaznic, garaie de la 5 dimineata. Cand mergi la container cu gunoiul, puzderie de sobolani zburatori. Ce ne facem?

    • Nu s-au nascut pisicile in case nici porumbeii fara frica-n oase de-aceea este foarte magistral lasand natura-n lucrul… natural.

    • Mno, io am descoperit motivul pt care porumbeii vin tot mai des la fereastră. Vecinii de la 4 le lasă mâncare pe pervaz….

  • … tu crosetezi un pormbel sa fie Mitsi- papusel iar tu o sa hranesti pisici, pe strada, sa reziste mici sa scape-n forta de catei, sa strice apoi s-in porumbei…

  • Puneti o morisca suspendata (se poate si electric comandata) viteza-i va rezolva pricina gonind si porumbeii si felina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.