ochelari fendi

Caut ochelari pentru vedere

ochelari fendiCă vederea nu-mi e perfectă, știu de vreo 25 de ani. Că trebuie să port ochelari o viață-ntreagă, știu de vreo 20 de ani. Dar nu știam că trebuie să-mi sacrific un rinichi pentru o pereche de ochelari.

Acum 5 ani mi-am pierdut ochelarii minunați. Îi făcusem când m-am mutat de acasă, în Timișoara. Am dat 200 lei pe ei și i-aș mai fi purtat (cu alte lentile, desigur) și azi dacă nu rămâneam fără ei. Ramă din titan, subțire, drăguță, fără briz-briz-uri, fără diamante, paiete, sigle impozante și alte cele. Nu erau de firmă. Poate erau prea simpli pentru moda de azi, dar am iubit ochelarii ăia ca … mno, ca pe ochii din cap, cum zicea buna.

Acum 5 ani, când a fost musai să-mi refac ochelarii (din motive de dureri de cap și senzația constantă că un ochi n-are stare, senzație pe care doar ochelarii o calmează), am dat aproape 700 lei pe o pereche. Rama a fost 350, iar lentilele tot pe-acolo. Rama, nu prea drăguță dar simplă, a fost cea mai bună opțiune la vremea respectivă. Titan, bine făcută. Câteva săptămâni mai târziu am descoperit că rama-i de firmă, Fendi. De vreme ce nu s-a rupt, deși nu-s cea mai precaută când vine vorba de ochelari, spune ceva despre cât de bună-i!

Zilele trecute, dintr-o poză nefericită, am aflat că ochii ăștia nu mă mai ascultă, așa că-i musai să schimb lentilele. Și zău că aș schimba și rama. Să nu mai spună soră-mea că port ochelari de babe. Mai ales că i-am trimis ștrimfi tricotați, cadou de mărțișor …

Azi am făcut un mic tur în magazinele de ochelari. Apoi  mi-o venit să-mi iau catrafusele și să le dau foc, apoi m-am liniștit și mi-am adus aminte că-n lumea asta sunt proști mai mari care chiar cred că Antenele prezintă știri și fapte reale.

Rame din plastic Ray Ban de la 390 lei. PLASTIC! Ramele din titan, alea mai simple, de la 370 lei. Dacă nu știi ce-s ramele simple din titan, îți explic io: 2 bețe lungi, de 10 cm și cu un băț mic de 2 cm între lentile. Mno, astea-s 370 lei!

Mno, dar să zicem că prețul nu-i chiar o problemă, că nu-mi schimb ocheții anual. Adevărata provocare e când cauți un model simplu. Fără sigla D&G/ Armani/ Prada mare pe lateral sau diamante ori mărgele, fără să-ți ocupe tri sferturi de față. Io am fața mică, ochii și mai mici. Am încercat vreo 10 modele azi. Unul singur mi s-o potrivit. Pentru că era model de ochelari pentru oameni cu fața mică. Numai că și ăsta e din … plastic.

De ceeeeee? De ceeeee? Îmi venea să mă arunc pe jos în magazin, ca un prunc răsfățat la raionul de dulciuri, și să urlu că io vreau ochelari mici cu ramă roșie, din titan. Dar, cu mare efort, m-am stăpânit, că am auzit că de la 30 de ani e musai să încerci să pari normal.

Există vreun magazin unde se fac ochelari simpli pentru oameni care vor doar să vadă bine? 

p.s: mă mănâncă degetele să povestesc despre cât de antipatică o fost o tipă normală și cât de repede m-o cucerit o pipiță, în 2 magazine diferite de ochelari, dar cred că m-am miorlăit suficient pentru seara asta.

4 thoughts on “Caut ochelari pentru vedere

  1. Em

    Eu mi-am făcut ochelarii la optica din Rogerius, pe Dacia, peste drum de statuia Zburătorului. E la parterul primului bloc cu 4 etaje după zig zaguri, pe dreapta cum vii dinspre Borș spre oraș. Au prețuri decente și chiar am văzut de curând niște rame faine, la aprox. 200 de lei. Am pus ochii pe ele deja,pentru că în vară trebuie să merg la consultația periodică și îs aproape sigură că îs oleacă mai chioară și va trebui să-mi schimb ochelarii.

    Reply
  2. Pingback: Maia Optic în Oradea Pentru Ochelari | Lilisor's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.