Caut ochelari pentru vedere

ochelari fendiCă vederea nu-mi e perfectă, știu de vreo 25 de ani. Că trebuie să port ochelari o viață-ntreagă, știu de vreo 20 de ani. Dar nu știam că trebuie să-mi sacrific un rinichi pentru o pereche de ochelari.

Acum 5 ani mi-am pierdut ochelarii minunaÈ›i. ÃŽi făcusem când m-am mutat de acasă, în TimiÈ™oara. Am dat 200 lei pe ei È™i i-aÈ™ mai fi purtat (cu alte lentile, desigur) È™i azi dacă nu rămâneam fără ei. Ramă din titan, subÈ›ire, drăguță, fără briz-briz-uri, fără diamante, paiete, sigle impozante È™i alte cele. Nu erau de firmă. Poate erau prea simpli pentru moda de azi, dar am iubit ochelarii ăia ca … mno, ca pe ochii din cap, cum zicea buna.

Acum 5 ani, când a fost musai să-mi refac ochelarii (din motive de dureri de cap și senzația constantă că un ochi n-are stare, senzație pe care doar ochelarii o calmează), am dat aproape 700 lei pe o pereche. Rama a fost 350, iar lentilele tot pe-acolo. Rama, nu prea drăguță dar simplă, a fost cea mai bună opțiune la vremea respectivă. Titan, bine făcută. Câteva săptămâni mai târziu am descoperit că rama-i de firmă, Fendi. De vreme ce nu s-a rupt, deși nu-s cea mai precaută când vine vorba de ochelari, spune ceva despre cât de bună-i!

Zilele trecute, dintr-o poză nefericită, am aflat că ochii ăștia nu mă mai ascultă, aÈ™a că-i musai să schimb lentilele. Și zău că aÈ™ schimba È™i rama. Să nu mai spună soră-mea că port ochelari de babe. Mai ales că i-am trimis È™trimfi tricotaÈ›i, cadou de mărÈ›iÈ™or …

Azi am făcut un mic tur în magazinele de ochelari. Apoi  mi-o venit să-mi iau catrafusele și să le dau foc, apoi m-am liniștit și mi-am adus aminte că-n lumea asta sunt proști mai mari care chiar cred că Antenele prezintă știri și fapte reale.

Rame din plastic Ray Ban de la 390 lei. PLASTIC! Ramele din titan, alea mai simple, de la 370 lei. Dacă nu știi ce-s ramele simple din titan, îți explic io: 2 bețe lungi, de 10 cm și cu un băț mic de 2 cm între lentile. Mno, astea-s 370 lei!

Mno, dar să zicem că preÈ›ul nu-i chiar o problemă, că nu-mi schimb ocheÈ›ii anual. Adevărata provocare e când cauÈ›i un model simplu. Fără sigla D&G/ Armani/ Prada mare pe lateral sau diamante ori mărgele, fără să-È›i ocupe tri sferturi de față. Io am faÈ›a mică, ochii È™i mai mici. Am încercat vreo 10 modele azi. Unul singur mi s-o potrivit. Pentru că era model de ochelari pentru oameni cu faÈ›a mică. Numai că È™i ăsta e din … plastic.

De ceeeeee? De ceeeee? Îmi venea să mă arunc pe jos în magazin, ca un prunc răsfățat la raionul de dulciuri, și să urlu că io vreau ochelari mici cu ramă roșie, din titan. Dar, cu mare efort, m-am stăpânit, că am auzit că de la 30 de ani e musai să încerci să pari normal.

Există vreun magazin unde se fac ochelari simpli pentru oameni care vor doar să vadă bine? 

p.s: mă mănâncă degetele să povestesc despre cât de antipatică o fost o tipă normală și cât de repede m-o cucerit o pipiță, în 2 magazine diferite de ochelari, dar cred că m-am miorlăit suficient pentru seara asta.

4 thoughts on “Caut ochelari pentru vedere

  • Eu mi-am făcut ochelarii la optica din Rogerius, pe Dacia, peste drum de statuia Zburătorului. E la parterul primului bloc cu 4 etaje după zig zaguri, pe dreapta cum vii dinspre BorÈ™ spre oraÈ™. Au preÈ›uri decente È™i chiar am văzut de curând niÈ™te rame faine, la aprox. 200 de lei. Am pus ochii pe ele deja,pentru că în vară trebuie să merg la consultaÈ›ia periodică È™i îs aproape sigură că îs oleacă mai chioară È™i va trebui să-mi schimb ochelarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.