Scandalul, cât e scandalul?

De fiecare dat? când apare un scandal în opinia publică, din te miri ce motiv, orice informaÈ›ie valoroasă care apare în acelaÈ™i timp, se pierde în milioanele de comentarii È™i opinii. E ca atunci când munca unui om de SEO se află pe pagina a 2-a din Google, puÈ›ini ajung s-o cunoască.

Ne scandalizăm rapid și din aproape orice, ne calmăm un pic mai greu, iar la final ne împărțim în alte grupuri și grupulețe, unele mai scandalizate decât altele, care vor prelua mai departe ciclul revoltei societății. Mai ceva ca celulele ovocitului fertilizat, când se înmulțesc pentru a ajunge la următorul stadiu.
Diferența e că blastocistul (ovocitul fertilizat) se poate transforma, în 9 luni, într-o altă viață, nouă și pură, nealterată de dorințele și ideile noastre de adulți. Însă după un scandal iscat din cuvinte neinspirate rostite/scrise în spațiul public ori din eterna bătălie „valori vs non-valori”, opiniile vehemente și stereotipiile, care inevitabil ajung să domine și să fie perpetuate la nesfârșit, creionează în timp un discurs tot mai sărac în argumente raționale și mai încărcat de răutate. Informația valoroasă și constructivă e înăbușită de strigătele cele mai tari și mai emoționale.

De multe ori comportamentele pozitive care s-ar putea contura după un scandal devin sursa glumelor de autobază.
Pe de-o parte evoluăm ca umanitate cu fiecare embrion implantat, pe cealaltă parte pare că stăm pe loc cu fiecare scandal care mai adaugă un pic de sare peste muntele de sare ce stă să se crape în mii de bucăți chiar și atunci când nu sunt motive reale de revoltă.

Repede, până nu apare următorul scandal care iarăși împarte societatea în mii de experți în orice și nu mai avem voie să vorbim despre altceva.
Unde găsesc rădăcină de hrean?

castraveti murati la soare cu marar si hrean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.