Recomand in Oradea: Fizioterapie la ArsMed

Cei care cititi blogul asta mai des, stiti ca m-am mai plans de dureri de spate, ca o baba ramolita. In vara, dupa ce-am venit din Redescopera Romania, am intrat intr-o sesiune de 2 saptamani de fizioterapie. Picase excelent tratamentul asta, mai ales ca prin Alba Iulia am reusit sa-mi scrantesc glezna. Pe atunci eram blonda, n-aveam ochelarii pe nas, n-am vazut o treapta si-am facut oleaca buff… 😀

Mi-am facut programare la tanti doctor de la ArsMed, am platit 20 lei consultatia si inca 200 de lei tot tratamentul de 2 saptamani, care consta in 4 proceduri. Avand contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, tratamentul e decontat intr-o anumita masura, nu stiu exact cat.

Durerile de spate apareau in fiecare sezon rece si parca in fiecare an erau mai accentuate. Le-am spus fetelor de la masaj unde ma doare, cand apar crizele si au avut grija de mine. Cele 4 proceduri implica masaj cu Diclofenac la spate si la membrele inferioare (a picat foarte bine masajul la picioare, mai ales ca, din cauza gleznei, muschiul gambei era foarte incordat), ceva cu electro (gadila spatele), ultrasunete si gimnastica in apa. Bonus, masaj hidro. Care m-a inspaimantat, sa fiu sincera, dar na, o fi avand vreun beneficiu.

Odata cu aparitia sezonului rece, scapasem de dureri. Pentru prima data in ultimii ani, spatele nu se intepenea, nu ma durea. Bine, in continuare fac putina miscare dimineata, atat cat sa dezmortesc muschii, si evit sa ridic greutati. Nici macar ligheanul cu hainele spalate din masina nu-l ridic.

Initial am fost la spital pt. fizioterapie, dar dupa ce-am auzit cativa oameni plangandu-se de conditiile de acolo, am mers pe mana doctoritei si-am ales ArsMed. Am mai intalnit cateva persoane care fac fizioterapie in fiecare an. Mi-au confirmat ca mai bine platesc 200 de lei tratamentele la clinica privata decat sa astept ore intregi pentru un masaj la spital.

Din pacate, la Craciun, dupa ce-am avut de carat cumparaturile de sarbatori si-am stat in frig in bucatarie, gatind, durerea de spate a revenit. Dar acum stiu unde sa merg pentru tratament.

Ma gandesc ca poate-ti prinde bine sa stii unde in Oradea poti face fizioterapie in conditii decente!

7 thoughts on “Recomand in Oradea: Fizioterapie la ArsMed

  • MulÈ›umesc mult pentru informaÈ›ie. Chiar îmi prinde bine 😀

    Anul trecut și eu am acut un mic accident din cauza ridicării greutăților. Am ajuns să nu mă mai pot mișca, atât de mult mă durea secțiunea lombara a coloanei. Am fost la medic, RMN ș.a.; rezultatul a fost unul destul de interesant: am o vertebră mai mică decât restul și are tendința să se miște de la loc dacă ridic greutăți.

    Nu mi-am reveint în totalitate, pentru că nu am fost la fiziotarapia prescrisă de medic (din motivul că nu È™tiam unde e mai bine). Deci, “a big and fat THANK YOU”! 😀

  • buna. ai putea te rog sa imi spui si la ce dr ai mers? sau ti se recomanda cand ajungi la armed? banuiesc ca necesita si o programare inainte. mersi

    • Salutare Ligia,
      Am fost la Spitalul Județean la fizioterapie, doctorița de acolo mi-a recomandat ArsMed. Am făcut radiografie la spate pe baza căreia mi-a pus un diagnostic și mi-a recomandat un tratament.
      Însă recent am descoperit 2 noi forme de fizioterapie, datorită cărora am scăpat de durerile de spate: biciclitul și speedfitness. Electrostimularea grupelor de mușchi. Nu mai am dureri de spate de 2 ani, de când biciclez frecvent.

  • Servus Lilisor,
    nu stiu daca mai este activ blogul tau, dar am vrut sa iti transmit salutari de la o nadrageanca devina oradeanca de 25 de ani.
    pa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.