Amintiri din copilarie: lapte cu cacao

Săptămâna trecută vă făceam poftă cu Gogoșile de Moș Nicolae. Azi vă aduc aminte de cea mai bună băutură pentru copii: lapte cu cacao.

Cum se prepară laptele cu cacao?

Pentru a prepara cel mai bun lapte cu cacao ai nevoie de 1 litru de lapte fiert, 2 linguri de cacao pudră, 2 linguri de zahăr pudră și 2 linguri de zahăr cristal.

lapte si cacao

Pui laptele pe foc și între timp amesteci într-o cană ambele tipuri de zahăr cu pudra de cacao. În felul acesta se vor sparge bulele mari de cacao.

lapte cu cacao3

Apoi pui lapte peste amestecul de pudră și amesteci bine pentru a sfărâma gogoloașele ce s-au format.

lapte cu cacao5

Următorul pas: adaugi conținutul din cană peste laptele care se încălzește sau fierbe pe aragaz. Pentru a sparge ultimele gogoloașe fără să mânjești oala, folosești un bătător de spumă (help, am uitat cum îi spune!!).

lapte cu cacao6

Și gata! Lapte cu cacao delicios.

La alegere se poate amesteca È™i puÈ›in praf de scorÈ›iÈ™oară pe lângă cacao, pentru o aromă aparte. 😀

9 thoughts on “Amintiri din copilarie: lapte cu cacao

  • Pentru o mai buna omogenizare a laptelui cu cacao si cu zahar in cescuta aceea mica este indicat ca laptele folosit la omogenizare sa fie cald … si este recomandat a se omogeniza pana dispar gogoloasele de cacao … 😀 …

    Plus ca in acel lapte cu cacao daca pui sa fiarba orez atuncea iti iese un delicios orez cu lapte si cacao … plus ca daca mai ai un pliculet de Capucinno se poate aduga si acela la compozitie facandul si mai apetisant si mai aromat … sa nu uitam ca se poate adauga coaja de lamaie sau de Lime (lamaie verde) …

  • Ce vremuri! Nu am mai baut un lapte cu cacao de ani de zile. Batatorul de spuma cred ca te refereai la tel, pe care il vad si in imagini, parca asa se numea si care a fost inlocuit de mixer.

  • iti dau eu o idee mai simpla: lapte cu cacao Nesquik: are si zahar in ea, nu se fac gramezi de cocoloase si e buna, buna! Poti pune si putina scortisoara, ca sa miroasa a iarna infrigurata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.