Eclipsa – Stephenie Meyer

ÃŽn urmă cu vreo 4-5 ani am fost cuprinsă de mania cărÅ£ilor lui Anne Rice, acum am dat în mania cărÅ£ilor lui Stephenie Meyer. Vampirii lui Rice sunt mai … egoiÅŸti, chiar diabolici aÅŸ putea spune. Bine, Lestat & co. erau vampiri ce se hrăneau cu sângele oamenilor, nu erau “vegetarieni”  aÅŸa cum se consideră cei din familia Cullen, eroii cărÅ£ilor lui Meyer.

Dacă Twilight mi-a plăcut (am fost tare curioasă să citesc despre altfel de vampiri, care nu omoară oameni pentru a-ÅŸi potoli setea), Lună Nouă a fost ok, Eclipsa nu m-a impresionat. FireÅŸte, urmează rezumatul. Dacă nu ai citit cartea încă, renunţă să citeÅŸti mai departe! 😀

După ce Edward ÅŸi Bella se întorc din Italia, Jacob îi spune lui Charlie (tatăl Bellei) că fiica lui are o motocicletă, lucru ce-l înfurie pe tatăl îngrijorat. ÃŽn pădurea de lângă casa Bellei are loc prima confruntare vizuală dintre vârcolac ÅŸi vampir, iar tânăra adolescentă se alege cu o pedeapsă pe “viaţă”: nu mai are voie să iasă din casă după ÅŸcoală.

Nu că ar conta prea mult pentru Edward care oricum stă în camera fetei în fiecare noapte. Duh, de parcă o fereastră l-ar putea ţine departe!

Bella e supărată foc pe Jacob pentru că a pârât-o în legătură cu motocicleta,  iar Charlie intervine şi îi spune că a scăpat de pedeapsă, dar numai dacă e de acord să se întâlnească şi cu Jacob. Săracul, suferă de dorul ei! Eh, dacă n-ar avea un iubit vampir atât de gelos şi de super-mega-extra-protector, poate că lucrurile ar fi mai simple. Plus că Charlie îl urăşte din cale afară pe iubitul fetei după ultima escapadă în Italia.

Nu ştie cum să împace şi capra şi varza, să nu-l supere pe Edward dar să-l şi vadă pe Jacob, de care începe să-i fie dor. Încearcă să se strecoare până în La Push (rezervaţia indienilor unde stătea vârcolacul) dar iubiţelul îi anticipează mişcarea şi îi ia ceva cablu de la maşină. Tot îi spune că nu e în siguranţă în preajma unui vârcolac, că acesta nu se poate controla prea bine şi că există oricând riscul să fie sfâşiată.

ÃŽntr-o zi cu soare, pe când Edward ÅŸi fraÅ£ii săi erau la vânătoare (serveau masa, mai exact) Bella dă o fugă până la Jacob, să-l vadă. FericiÅ£i nevoie mare, cei doi se plimbă pe plajă, discută despre haita de vârcolaci, despre cum îşi aleg ză soul mates ÅŸi râd de unul dintre prietenii săi al cărui suflet pereche e o fetiţă de 2 ani! 😀

Jacob tot îi bate apropouri că o iubeşte, că ea e perechea lui etc. Mă rog, boring stuff like this! Mi-au plăcut însă replicile tăioase la adresa vampirului.

ÃŽn multe capitole se descrie relaÅ£ia dintre Edward ÅŸi Bella, apoi relaÅ£ia dintre Bella ÅŸi Jacob. FireÅŸte cireaÅŸa de pe tort o reprezintă tensiunea dintre vampir ÅŸi vârcolac care, atunci când se întâlnesc, se jignesc È™i-È™i dau porecle hilare. “You dog”, “Bloodsucker”, chestii d-astea. Adică nu se înjură de sfinÅ£i ÅŸi dumnezei, ci într-o manieră specifică speciilor de care aparÈ›in.

ÃŽn timp ce dramele lor în dragoste înfloreau, familia Cullen era în alertă deoarece în Seattle niÅŸte vampirei tineri făceau ravagii. Pentru a fi sigur că Bella nu va fi în pericol nicio clipă cât timp el e la vânătoare (again!), o pune pe Alice să o Å£ină “sechestrată” în casa lor vreo 3 zile. Edward comandase un pat mare în camera lui. Nu pentru sex, ci pentru ca Bella să doarmă liniÅŸtită. Vampirii nu dorm deloc, el neavând nevoie de un pat în dormitor până atunci.

La şcoală Bella îl vede pe Jacob care venise după ea cu motocicleta, fuge cu acesta înainte ca Alice să poată să facă ceva. Iarăşi se plimbă pe plajă, el tot se dă la ea, ea îl refuză, îi spune că nu-l iubeşte decât ca pe un frate etc.

După ce se plictisesc unul de altul, Bella merge înapoi în casa vampirilor şi află povestea dramatică a vieţii lui Rosalie (cealaltă soră vampir, dar care nu o suportă pe Bella pentru că Rosalie e vanitoasă!). Dimineaţa Edward vine acasă şi o găseşte pe Bella pe canapea. O mută încet pe pat, ea se trezeşte, face ochii mari şi normal că se ţucă. Că hormonii ei vor mai mult e partea a doua. Şi el ar vrea dar no, el e virgin, vampir și cam pămpălău.

Pentru că îşi dă seama că e absurd de protector cu ea, Edward decide să o lase să se întâlnească în La Push cu Jacob. Deşi vede cât de mult îl deranjează, Bella tot merge la vârcolac sub pretextul că îi e dor de prietenul ei cel mai bun. Normal, cei doi bărbaţi luptă pentru iubirea fetei, nici unul nu adoptă un stil corect de luptă. Aşa că Jacob o sărută cu forţa, ea îl plesneşte, dar aproape îşi rupe mâna când îl loveşte. Edward află şi îl ameninţă pe Jacob că va merge în 3 labe dacă va mai încerca vreodată aşa ceva!

Între timp Alice vede, în viziunile ei, că se apropie o armată de vampiri. De fapt, unul intrase în casa lui Charlie şi-i furase Bellei câteva haine din cameră. Nici unul nu-şi dă seama că Victoria s-a întors şi vrea să se răzbune aşa că a creat o armată de vampirei pentru a se lupta cu familia Cullen.

Oricât de puternici şi înzestraţi cu puteri extra-mega ar fi fost ei, tot nu puteau lupta cu atâţi vampiri tineri (şi foarte puternici!) aşa că ajung, printr-o răsturnare de situaţie, să se alieze cu vârcolacii.

Pentru că Bella se teme că l-ar putea pierde din nou pe Edward îl convinge să renunţe a mai participa la luptă, să rămână cu ea. Cei doi îndrăgostiţi rămân singuri cuc în ditamai casa, la el în dormitor, în acelaşi pat imens. Înainte de a fi transformată în vampir are o singură dorinţă: să-şi piardă virginitatea! Şi evident că l-a ales pe Edward, fără de care nu mai poate trăi. So cheesy!

El nu-ÅŸi dă seama ce vrea ea de la el până când nu-i descheie cămaÅŸa (yeah, right!). Vampirul nostru se panichează ÅŸi cei doi ajung la o înÅ£elegere: vor încerca să facă dragoste doar după căsătorie! Spun “vor încerca” pentru că el e un pămpălău. Apoi o cere în căsătorie: se aÅŸează frumuÅŸel în genunchi ÅŸi îi cere mânuÅ£a. Ea acceptă, deÅŸi cuvântul “căsătorie” o sperie (nu ar fi singura! :D). Ar face orice să scape de virginitate înainte de a fi transformată în vampir! Plus că ÅŸi el era virgin! Mda, neinteresant!

Noaptea trece, hormonii ei se calmează cu greu. Trecem la capitolul mai interesant, cel în care Jacob şi Edward colaborează pentru a-i salva viaţa Bellei. (pentru a câta oară?!). Vampirul, vârcolacul şi fata ajung într-un cort, pe munte, pentru ca vampireii tineri să nu-i dea de urmă. Bella dârdâie în cort (deşi era iunie, pe munte ningea) iar vârcolacul se oferă să o încălzească. Normal că Edward nu mai poate de gelozie, de ciudă că el e atât de rece şi nu poate face nimic pentru a-i ţine de cals. Jacob profită cât poate de situaţie!

ÃŽn cort se produce ceva ciudat: vampirul ÅŸi vârcolacul discută normal. Ok, se mai înÅ£eapă pe ici pe colo cu replici amuzante, dar tensiunea dintre ei dispare. Făcuseră un pact aÅŸa că era musai să fie mai relaxaÅ£i unul cu celălalt. Bella doarme dusă, în somn îl strigă pe Edward ÅŸi apoi spune ceva de “my Jacob”, lucru care-l deranjează pe vampir ÅŸi-i face sângele mai fierbinte vârcolacului.

După ce Bella şi Edward rămân singuri în cort, discutând despre nuntă şi planurile lor pentru eternitate, Jacob ascultă discuţia, scoate un sunet de jale şi fuge când aude de mariaj şi transformarea Bellei. Ea începe şi plânge şi-l roagă pe iubit să-l aducă înapoi pe Jacob, să-i explice cum stau lucrurile, să nu-l mai facă să sufere atât de mult. Blah, blah, blah! Plictisitor pasaj!

Evident, vârcolacul nu joacă cinstit. Îi spune fetei că se va lăsa omorât în luptă, că viaţa lui nu mai are sens fără ea, Bella crede toate prostiile lui şi îl roagă să o sărute. Cred că e cel mai lung şi pasional sărut ever descris de Stephenie Meyer. Dar tot neinteresant. Sau poate mi s-a părut aşa pentru că nu-mi plac manipulările.

Edward vede totul prin mintea lui Jacob dar nicidecum nu-i dă un ultimatum fetei, aşa cum anticipase vârcolacul. În schimb îi spune că dacă ea vrea, va pleca şi o va lăsa să fie fericită alături de Jacob. Bella plânge iarăşi, îi spune că pe el îl iubeşte mai mult, bla, bla, bla! Neinteresant. Nu-mi imaginez cum ar putea cineva să iubească 2 bărbaţi în acelaşi timp! Io-s mai neexperimentată, sorry, aşa că mi se pare cam stupidă faza.

În timp ce familia Cullen şi restul vârcolacilor luptau cu armata de vampiri, Victoria şi noul său iubiţel îşi fac apariţia în locul unde erau Bella şi Edward, păziţi de un mic vârcolac, Seth.

Urmează o luptă strânsă, Bella vrea să se sacrifice pentru ca Seth şi Edward să nu fie ucişi (deşi n-aveau cum, la cât de puternici şi agili erau dar mna, în mintea ei îi vedea omorâţi!) dar vampirul câştigă uşor lupta. Victoria e decapitată, celălalt vampiraş e făcut ferfeniţă de către Seth, bucuros că a apucat şi el să lupte (era tare necăjit că avea să piardă toată distracţia!) iar Bella nu se mai sacrifică. Jacob în schimb e rănit.

Vârcolacii se retrag pentru a-şi linge rănile.

În scurt timp ajung şi membrii clanului Volturi, sosiţi în oraş pentru a face curat printre noii vampiraşi care erau un risc pentru ei. O văd pe Bella încă om, sunt asiguraţi că transformarea va avea loc în curând şi toată lumea pleacă acasă.

În final Bella merge la Jacob şi îi spune că da, îl iubeşte dar mai mult ţine la Edward, viaţa ei fără vampirul iubit nu are sens aşa că e mai bine să o uite. Mda, sec!

Charlie se sperie când află de planurile de căsătorie, iar Jacob fuge în lume când primeşte invitaţia la nuntă.

The end!

Eclipsă e poate cea mai plictisitoare carte dintre toate, singurele lucruri care m-au făcut să o citesc până la capăt au fost replicile amuzante şi tăioase dintre Edward şi Jacob.

Am început deja să citesc Midnight Dawn, până acum se anunţă interesantă!

71 thoughts on “Eclipsa – Stephenie Meyer

  • Asa, am incurcat borcanele. Mea cupla! Da, e Breaking Dawn si Midnight Sun, cele 12 capitole care apar si pe siteul scriitoarei 🙂
   Mersi Mihai!

 • Foarte amuzant rezumatul acesta :)) Adevarul e ca Bella e cam proasta in Eclipsa, nici eu nu pot intelege cum poate iubi 2 in acelasi timp si mai cand ales Edward o consoleaza pe ea haha! AA si apropo unde se precizeaza ca Edward e virgin? eu nu am citit niciunde asta :))))))

  • Eveline: zice ceva de “virtutea lui”, de faptul ca Rosalie si Emmett faceau dragoste non stop iar el noptile le petrecea compunand, citind, invatand diverse limbi straine.
   Nu stiu cum apare in cartea tradusa dar in varianta din engleza se precizeaza ceva de genul. Parca in seara cand o cere in casatorie spune asta 🙂

 • lilisor esty the best …nam apucat sa cumpar cartea da am o curiozitate ..mai sus tu ce povesteai ECLIPSE sau NEW MOON nuu intelegg…cele 2 carty sunt cam asemanatoare …please sa mi raspunzii ….inca o data esty super si draguta ca ai tradus …si ma gandeam nai puetasa mai traduci ceva din NEW moon mai ales scena in care o paraseste edward pe bell….daca se poatea …am citit cv …da nu am prea inteles…

  • Am povestit Eclipse. Daca intrai pe link, unde am mentionat de Luna Noua (New Moon), citeai si rezumatul acelei carti.
   Eu nu traduc 🙂 Doar fac rezumat, povestesc, you name it 🙂

 • multumesc pentru toate rezumatele! eu am citit cartile in engleza(insa nu prea le am cu intelesul) asa ca toate mi s-au parut plictisitoare! Iar povestirile tale sunt interesante si mai ales amuzante! Imi place ca pastrezi adevarul din carte si mici comentarii glumete ca sa condimentezi cartea!
  Bravo!
  Aaa,si m-ai tinut lipita de calculator aproape o ora

 • e faina cartea.. eu sincer o adooor:x e cea mai tare.. 😡 celor care doresc sa traiasca sentimente la maxim le-o recomand.. e super tare.:x love & peace 😉

 • Ana eu zic ca Breaking Down e mai buna decat New Moon. Adica toate cele 4 sunt frumoase daca te fascineaza fantezia si povestile de dragoste.Mie mi-au placut toate, am citit cate o carte in 2-3 zile. La un moment dat am inceput sa plang.. Imi rau ca sunt doar 4 volume, dar din cate am citit pe internet mai era unul Midnight Sun care i-a fost furat autoarei Stephnie Meyer..

 • Plsss,are careva sa-mi dea si mie Eclipsa?!
  nsts_turcan id-u meu! Care ma poate ajuta ,pls dati un add!

 • am citit toata seria twilight,e super,daca are cineva midnight san tradus,il rog mult sa mi_l trimita pe mail(simcelescusilvia@yahoo.com)

 • Bah baieti….si fete 8-| sa va zic eu cum sta treaba…deci,let`s start
  1) nu am citit toate comenturile deci nu stiu cine a comentat de bine sau de rau despre carti…ok!
  2) pt aia care nu sunt multumiti de carti de ce drq v-ati mai apucat de restu daca voua nu v-a mai convenit de la prima sau a doua … puteati sa fiti si voi cuminti pana aparea filmele ( nu ca eu as fi putut rezista da asta e altceva;)) )
  3)eu zic ca toate cartile sunt superbe …ma rog pana acum am citit doar ,,Amurg” , ,,Luna Noua” si ,, Eclipsa” dar vreau sa zic ca la ,,Zori de zi” o sa salivez =p~ daca pe voi nu va incanta ,,Eclipsa” sau celelalte asta nu inseamna ca a venit sfarsitu’ lumii ( cel putin nu pentru mine ) da abtinetzi-va de la comentarii
  4)daca va enerveaza vreu personaj cu ar fii ,,Jacob” ( nu ca pe mine nu m-ar enerva la culme ~x( ) pastrati-va paerile pt voi ca eu nu cred ca lumea a intrat p situ’ asta ca sa stea sa citeasca cum va plangeti voi d anumite personaje , daca asta a fost decizia autoare si a regizorului treaba lor ( ceva de genu PRIVATE 😉 )
  asa ca incercati si controlati-va si nu o spun numai pt voi o spun si pt altii care au mai intrat pe situri asemanatoare si au lasat niste comenturi de cacat vreau sa zic ca eu imi fac nijte draci cum vad ca se iau ei de persinaje si de carti sau d film cea ce eu nu pot suporta :-l pt ca sunt mult prea atasata de tot ce tine de ,, TWILIGHT” :X:X:X si nu sunt nebuna dar spun asta cu un scop credeti-ma am devinit umpic cam obsedata recunosc ;)) caci am ajuns sa dor cu DVD cu filmul tras pe el si cu cartile si posterele si reveistele chiar si cele care avea si cel maimic articol care ar fi putut avea legatura cu cartile ,filmele sau personajele. 8-> este un vis pt mine ca totul sa devina realitate si sa ma muste si pe mine cineva 8-> cum ar fii Robert Pattinson ( Edward Cullen ) 😡 si daca aveti ceva de spus lasati commenturi ca eu mai intru ocazional p site 🙂

  • sunt de aceeasi parere cu tine.cred ca stephenie meyer a adaugat un ingredient “secret” in cartile astea din seria twilight,pentru toata lumea cand le citeste devine obsedata de ea,si te trezesti ca traiesti in fantezie.
   prin decembrie anu trecut,cand am vazut si eu prima data twilight,am fost “absorbita” total de film,iar apoi de carte nu mai zic.zi si noapte visam cu ochii deschisi la povestea bellei si a lui edward,pana cand am realizat ca nu e bine sa traiesc din fantezii.sunt o gramada de persoane afectate de “boala”asta:P
   nu spun ca e rau,dar totusi ar trebui sa vedem twilight din alta perspectiva…

 • PS : Greselile de ortografie sunt din cauza nervilor si din cauza tastaturii 🙂 asa ca incercati sa intelegeti ceea ce am vrut sa scriu 😀

 • super-tare povestesti !Am citit cartile si mi se pare foarte dragute rezumatele . Tine-o tot asa 🙂 Ador Twilight

 • foarte tare sietu…bv esti tare…:D…si eu am citit toate 4 volumele din seria “Amurg” si sunt sooper…”no name” nu esti singura care colectioneaza postere si tot ce tine de twilight…si eu am o obsesie cu tot ce tine de twilight…:X:X:X…pur si simplu imi place foarte moolt povestea si tot ce se intampla…nu am inteles “Midnight sun” trebuia sa fie un alt volum sau nu?…despre ce era vorba in aceea carte?…

 • asi vrea si eu sa stiu va rog mai multe despere Midnight Sun. despre ce este vorba? o sa apara si in romana? o sa fie publicata cartea?

  • Midnight Sun este,in esenta,aceeasi ca si Twilight.Povestea este aceeasi,dar povestita din perspectiva lui Edward,si nu a Bellei cum e Twilight.Mi se pare mult mai interesanta Midnight Sun pt k Edward povesteste si despre gandurile care le aude,setea de sange pe care o simte permanent,reactia care o are cand intra in contact pt prima data cu bella.
   Prima data cand Bella se aseaza langa el la ora de biologie Edward spune ca s-a gandit la peste 1000 de moduri in care ar putea sa o atraga pe Bella in capcana si sa o omoare.
   Suna un pic cam obsesiv,dar Stephenie Meyer stie exact cum sa transmita trairile personajului.

 • va rog si eu f mult sa imi spuneti ceva. am citit primele doua carti si acum astept sa o achizitionez pe a 3-a dar am o mare curiozitate ..care este povestea de viata a lui rosalie ?va rog foarte mult sa imi raspundeti si mie .multumesc
  PS super rezumat lilisor.am citit si rezumatele de la primele doua carti si sunt super 😀

 • cine imi da si mie cartile eclipsa si zori de zi va rog mult ca am citit primele doua carti si mia placut foarte mult si am vazut si filmu e super tare dar vreau sa le citesc si pe ultimele 2 cn mi le da?

 • am citit cartea si e mortala ..mi-a placut extrem de mult ..a fost multa actiune si multe scene extrem de frumoase…mi-a placut mult debea astept sa o citesc si pe a patra…:D:D:x

 • buna! nu am inteles un lucru…de ce nu va place jacob? la urma urmei e la fel de indreptatit ca si edward sa o iubeasca si la un momant dat nu stiu cu care imi doresc sa fie, pentru ca iubirea lui e la fel de intensa si mai e si un copil, daca nu as fi citit Zori de zi mai intai de toate cred ca inebuneam de parere de rau fata de jacob

  • pai..uite un motiv.mie una nu imi place de jacob pentru ca,in primul rand,se baga intre bella si edward(vampirashul sexy),si in al doilea rand,nu imi place nici actorul care il interpreteaza in film(taylor launer).
   in concluzie,sunt multe persoane care fac aprecieri in stransa legatura cu actorii din film.daca unora le place de robert pattinson(edward) este evident ca o sa-l urasca pe jacob.si invers.
   iar jacob este personaj SECUNDAR,ceea ce il cam scoate din peisaj uneori.daca iti plac vampirii,vei da la o parte varcolacii “calzi si negri” :))
   sper ca te-am lamurit

 • Foarte amuzant acest rezumata eu deobicei prefer filmele(Nu prea ma omor cu cititul cartilor)Pare destul de interesant urmatorul film din seria twilight desi sfisitul pare un pic cam sec.Dar stiu ca va fi interesant filmul si mai ales ca ma uit si de dragul lui jacob trebuie sa recunoastem ca e hot:P

 • desi nu am citit inca cartea a 4-a, partea a 2-a mi s-a parut cea mai plictisitoare. as fi vrut mai multa actiune si mai putine lupte interioare ale bellei..prea dramatic…. oricum povestea e super si abia astept ecranizarea pt cartea 3. am o intrebare: se va face un film si dupa cartea 4?

 • auzi dak ne spui unde gasim midninght sun dc nu ne dai mura in gura :)) adik spune direct siteul???plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz cred ca nus singura care vrea asta ;))

 • si in plus vreau sa spun ca toate cartile sunt superbe..si daca jacob nu ar mai fi in poveste probabil nu ar mai fii atat de interesant.intriga cu jacob te face captivat de poveste..si frumuselul si manieratul edward de asemenea..per total merita citite nu o ascultati pe lili asta frustrata si nesuferita

 • va rog frumos vreau si io sa citesc cele 5 volume twilight,dar nu stiu unde sa le caut,plss.o sa mai intru pe site acesta.astept sa-mi raspunde-ti la intrebare.app misto rezumat:*

 • E prea tare povestea asta…dak ar exista o iubire asha sh in realitate…stephenie meyer a reusit mult q cartile astea…sunt prea bune…sh eu st umpik obsedata d ele…si ce.i drept,am sh d ce…app rezumatele sunt f bune…:X:X

 • citesc midnight dawn eclipsa o so ca film da eu nu mas transforma in vampir in locul lui bella da edward ii tare dragutz si imi plac tare mult varcolaci

 • vrea sa imi spuna si mie cnv daca exista si vo. 5 sau cel putin daca lucreaza s.m. la el si plz sa ma anuntaiti daca se difuzeaza new moon si cand!

 • am citit toata seria amurg si cateva pagini din midnight sun si pot spune ca cel mai mult m-au amuzat ideile lui edward de a o ucide pe bella in rest din aceasta serie preferata mea e a patra carte..insa cartile mele preferate sunt cele din cronicile vampirilor scrise de anne rice..pt ca ma fascineaza pur si simplu modul vampirilor de a gandi si povestile in sine..altceva..hmm…vreau sa imi comand jurnalele vampirilor si poate vampirii sudului si poate cartile scrise de tanya huff in care este vorba tot despre vampiri si stiu ca au mai aparut niste carti primul volum numindu-se semnul iar numele autorului/autoarei imi este necunoscut…si daca mai stiti si alte carti cu vampiri in afara de cele mentionate de mine astept sa imi spune-ti…btw imi place rezumatul lilisor deoarece ai mare dreptate in ceea ce priveste eclipsa..see ya

 • nu am mari asteptari de la film pt ca si asa amurg a fost o tocanita totala…:)))cica s-au apucat sa filmeze si al 4 film…interesant pt ca in carte este o actiune ceva mai ampla si sper sa nu procedeze ca in new moon unde atunci cand treceau lunile de cand edward a plecat o aratau pe aia cu scaunul cum se roteau…tare nu?:>

 • cine stie cand o sa fie difuzat eclipsa? si cine stie cand o sa mai fie la tv new moon?
  plz sa imi spune-ti!

 • am eu toate partile ,cine le vrea ma gasiti pe id-ul alinutza6660,vi le dau cu cea mai mare placere

 • bhai..cum sa nu fie impresionanta exlipsa?:-w
  pt mine e cea mai faina carte din toata cotelctia
  a fost super:X
  multa actiune si mult suspans
  =p~

 • imi place la nebunie twilight si mi-as dori si eu sa traiesc o viata asa palpitanta 8-> dar n se poate:( va spun sincer cred ca am o obsesie pt twilight

 • Hei… lilisor crezi cai ai putea sa imi dai id tau poate imi recomanzi si alte carti despre vampiri sincer sunt foarte pasionata:D

 • care are cartea Queen of the damned de Anne Rice am vazut filmul fara subtitrare si nu prea am inteles nimic:D

 • saalut!!! am vazutt filmul si este minunat,chiar dak nu este relatat ca in carte este destul de bun.

 • Bai deci…ii super “Eclipsa” chiar merita vazuta, mie mi se pare cel mai interesant [film sau roman] dintre toate 4 cartile si cele 3 filme… 🙂 sper sa va plka si voua ..:D

 • mda cel mai mult mia placut filmul new moon amurg a fost muuuuuuuult mai prost dar nu vreau sa mai vorbesc despre eclipsa care mi sa parut banal mai ales ca au schimbat-o pe victoria diferenta e vizibila (Rechelle Lefevre)a fost mult mai potrivita pentru victoria eclipsa book ma inervat nu intelegeam iubirea pentru jacob care are multe calitati negative in carte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.