Marketing/PR fail!

E distractiv să primeşti astfel de notificări. Mai ales când ele au scopul de a promova ceva. Mă rog, teoretic pentru că practic nu m-au convins să fac ceva, în afară de screenshot-ul de mai jos.

Aşa că, dacă tot nu mi-au dat şi un link, sau măcar o opţiune de dezabonare, m-am gândit că poate vede cineva spam mailul de la YourJobs şi îmi arată, ca la copiii proşti, unde trebuie să dau click pentru a intra pe faimosul forum. Sau măcar un buton de dezabonare, pentru a nu mai primi astfel de mizerii!

Mai nou, toată lumea vrea forum, comunitate, baze de date uriaşe, vizitatori mulţi, trafic etc.!

<ironic> Presimt că pe o nişă precum e cea a job-urilor, va prinde extraordinar de bine un forum. </ironic>

Cine v-o fi consilier? Merită un şut în fund pentru pasul acesta de promovare. Ştii doar cum se spune: un şut în fund, un pas înainte. Dacă învaţă ceva!

P.S: vă rog eu mult de tot, nu mai trimiteţi astfel de texte.  A citit cineva ce scrie în email, înainte de a fi trimis utilizatorilor?

9 thoughts on “Marketing/PR fail!

 • LiliÅŸor, dacă ai primit acel mesaj înseamnă că eÅŸti înscrisă pe YourJobs, Å£i-ai făcut tu cu mânuÅ£a ta cont pe site, cont cu care te poÅ£i loga ÅŸi pe Forumul
  YourJobs, iar acel mesaj a fost trimis de adminul forumului.
  Dacă nu mai vrei să primeşti astfel de mesaje, intră frumos în contul tău şi
  dezactivează-ţi optiunea de a primi mesaje.

  E atât de simplu…ÅŸi îţi ia ÅŸi mai puÅ£in timp decât alergătura de a mai găsi noi
  subiecte pe blog.

 • Alina, se pare ca n-ai inteles care e problema de fapt.

  Orice astfel de mesaj trebuie sa contina o optiune de dezabonare. Exista o lege care precizeaza asa ceva. Cauta pe internet, vei gasi informatii destule.
  Apoi, unde e linkul catre forum? S-a auzit de “usability”?
  In ultimul rand, cand titlul mesajului e “Bun venit pe forumul YourJobs”, automat ma gandesc la mailul de confirmare a subscrierii, nicidecum la un email de promovare a noii optiuni oferita de siteul vostru.

  Sincera sa fiu, habar nu am care mi-e contul de la YourJobs. De fapt, nu tin minte conturile de pe multe alte siteuri, de aceea un link catre contul meu e binevenit.

  E mai usor sa vii sa arunci cu piatra in mine, pt ca am incercat sa atrag atentia asupra unei probleme, decat sa incerci sa-ti recunosti greseala si sa remediezi problema.

  N-ai invatat nimic de la BlogTrip, din prezentarea lui Tudor? 🙂

 • Lilisor, chiar m-ai inteles gresit. Eu nu arunc cu pietre in tine. Daca doreai sa faci un bine, dadeai un reply si ajungea mailul la cine trebuia. Cat despre contul de Yourjobs este de ajuns sa dai recuperare parola si primesti informatiile pe e-mail.

  Sunt convinsa ca nu este placut sa iti raspunda cineva la articole in modul “si pe tonul” pe care le scrii.

  • Alina, nu dau reply la email de newsletter pentru ca, de obicei, acestea sunt trimise de pe adrese la care nu raspunde nimeni. Been there, done that. De aceea trebuie sa existe o modalitate de contact si una de dezabonare, in orice email trimis utilizatorilor!!! Daca nu ai asa ceva, acel mail e o mizerie pentru mine!
   Cum dau recuperare parola daca nu am nicaieri optiunea asta? Repet: mailul nu are vreo optiune. E pur si simplu un text, aiurea scris de altfel, de unde reiese ca eu pot intra SI pe forum. Oameni buni, puneti un link catre forum, catre contul meu, catre pagina de autentificare, sa stiu si eu unde sa intru, care e faimosul forum.

   Unde intru in contul YourJobs? Link? Get it?!
   N-am timp sa caut cine e responsabil la YourJobs de astfel de mailuri, e mai simplu sa scriu pe blog.
   E vorba de un blog, nu sunt obligata sa folosesc cuvinte care sa ascunda greseala voastra! Mai ales ca am vrut sa intru in cont, sa dezactivez anumite optiuni si … n-am stiut unde. Sunt blonda, asta e!
   Nici nu stiam ca lucrezi acolo pana nu mi-ai raspuns la post.
   Si uite, ai lasat al doilea comentariu fara sa spui odata ca ati gresit!
   Tu, daca ai primi un astfel de email (indiferent de domeniu/companie), ai stii sa intri pe acel forum? Nu-mi spune ca e simplu sa dai copy-paste. Nu asa se face. Omului trebuie sa-i dai mura-n gura! Eu vreau sa ajung direct acolo unde mi-e contul, nu vreau sa caut unde ma autentific etc.

   Apropo, vezi ca aveti o problema cu diacriticele pe site! Si mai aveti termeni si expresii in limba engleza : “Hello World!
   This is a sample MyBB Plugin (which can be disabled!) that displays this message on all pages.”.

   Orice nou site se testeaza temeinic inainte de a te lauda cu el. Ma rog, eu asa am fost invatata 😀

 • Da ai dreptate Lilisor, tin foarte bine minte ce s-a discutat la Blogtrip. Ar fi trebuit sa fie un Link in mail…ai dreptate…again…

  Cat despre acel text in engleza, am dezactivat acel plugin, si nu va mai aparea. Cat despre diacritice, nu m-ar deranja daca ai fi mai explicita…si aici inchei pleiada de comentarii..ca deja discutiile degenereaza.

  Data viitoare vom fi mai expliciti … asa pentru blonde, dupa cum spuneai si tu 😀

  • Nu se vedeau diacriticele pe site, in articolele din josul paginii, homepage. Apareau “celebrele” semne ciudate in locul ă, â, î, ÅŸ, Å£.

   “deja discutiile degenereaza”? Eu as spune ca e o discutie constructiva 🙂

 • OK, mersi de sesizare, am sa o comunic si eu mai departe. Este constructiva, daca o lasam pe altadata, acum scriu repede si eu printre zecile de treburi care le am. By the way, poate vrei sa te inscrii si tu la concursul lansat azi pe YourJobs…poate ai noroc si castigi … si asa poate ne mai spalam pacate pentru mailul trimis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.