[Poze] BlogMeet Oradea – 8 august 2009

Hmm… s-au discutat destule lucruri încât nu ÅŸtiu cu ce să încep. Cum căutăm subiecte, care sunt evenimentele despre care ar trebui să scriem, ce înseamnă de fapt un “eveniment” pentru un blogger orădean, ce ne motivează să scriem, care sunt blogurile de calitate, cum îţi promovezi blogul etc.

Alin Cristea a început o discuţie interesantă: de ce bloggerii nu vin la evenimente culturale care nu sunt promovate de media? A dat 2 exemple de evenimente, despre care a ştiut el şi câţiva ziarişti.

E o chestiune interesantă ÅŸi controversată. In sensul că majoritatea organizatorilor nu-ÅŸi promovează online evenimentele culturale. Nu ai cum să contactezi un “reprezentant al bloggerilor orădeni”. Nicăieri n-ai să vezi aÅŸa ceva. ÃŽn primul rând pentru că, în Oradea cel puÅ£in, bloggerii nu sunt organizaÅ£i.

Fiecare dintre noi avem pe blog o adresă de e-mail validă. Dacă cineva vrea să-şi promoveze evenimentul, poate trimite un e-mail. Poate lăsa un comentariu, aşa cum a făcut un blogger care ne invita la un eveniment creştin. Nu moderăm chiar tot, nu tăiem în carne dacă totul e făcut cu bun simţ. Însă nu acceptăm nici să fim luaţi de fraieri. Dacă doreşti să-ţi promovezi evenimentul, facilitează-ne accesul în aşa fel încât să-ţi dăm şi un feed-back. Nu aştepta ca noi să facem totul! Majoritatea avem şi locuri de muncă, pe lângă blog.

În al doilea rând, sunt bloggeri care fac copy-paste şi se laudă cu sute de unici dar nu au o părere proprie, un unghi propriu de abordare. Degeaba îţi pune post pe blog, cu scopul de a-şi creşte traficul pe acele cuvinte cheie, tu nu vei câştiga nimic din asta dacă acel post nu-i trezeşte interes unui posibil vizitator al evenimentului.

Apoi, contează mult şi părerile de după eveniment. Iarăşi, acei bloggeri copy-paste vor pune câteva poze, vor pune cu bold cuvintele cheie şi gata! O părere pertinentă despre eveniment nu vei găsi. În momentul în care tu te asociezi cu astfel de bloguri, ai pierdut din start.

Aceeaşi idee, dar în alte cuvinte, a fost dezbătută şi la BlogTrip. Mai bine promovezi pe un blog nişat sau unul care îţi poate trimite clienţi, chiar dacă are trafic mai mic, decât pe unul cu sute sau mii de vizitatori dar care nu-ţi aduce nici un beneficiu real în afară de un spike de trafic! Ca şi simplu vizitator, eu voi căuta mai mult decât un articol unde citesc ceea ce am văzut deja pe alte câteva siteuri, eu voi căuta şi informaţii care au o amprentă personală.

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu caut să citesc articole unde autorul îşi motivează argumentele pentru care acel eveniment a fost unul reuşit sau ba. Uite, articolul lui Andrei Şandor e un exemplu bun. Pe google vei găsi zeci de pagini dedicate evenimentului Hiroshima 64 dar puţine articole cu păreri proprii. Cel mult te poţi mulţumi cu articole de ziar. Dar eu m-am săturat de ele. Vreau ceva care să-mi spună că autorul chiar a fost acolo şi a văzut el, nu vreau comunicate de presă rescrise frumos!

Pentru promovarea evenimentelor băieţii de la Vinsieu.ro s-au nimerit la ţanc.

Cred că toţi ce care au participat la acest blogmeet au câte o concluzie proprie aşa că sunt tare curioasă de feed-back-ul evenimentului.

Lista participanţilor:

Tudor Galoş, Ştefy, Laurenţiu, Călin, Axi, Andrei, Strop, Alin Mercheş, Jan Lukacs, Dan Chiru, Eugen Maliţa, Adrian Gheară, Cristian Buzle, Laura Bucur, Alin Cristea şi subsemnata.

Poze:

lista participantilor Adrian Gheara

Echipa Vin si Eu Bloggeri oradeni

Axi si Andrei

Tudor si Calin

IMG_8509

NeoByte

14 thoughts on “[Poze] BlogMeet Oradea – 8 august 2009

  • ce fata am :)))))))))))))))) si ce atente eram la ce zice Tudor :))
    Mai…mie mi-a placut mult si am ajuns la concluzia ca daca i-as zice primarului din Marghita sau vreunui restaurant din oras, de promovare online, m-ar lua in deradere :)) cum a zis Laurentiu ca asa era acum 3 ani in Oradea.
    Concluzia dp meu dv e ca, mai vreau si ca trebuie sa-mi inving lenea 😀
    eu am scris aici http://greenlime.ro.im/2009/08/blogmeet-oradea.html

  • Eu am fost “de curand” cooptat in intalnirile blogherilor timisoreni (cam din martie), si din ce ai povestit tu, dar si dupa fetele voastre din poze, pot garanta ca intalnirile de aici sunt mult mai relaxate si mai faine.

    Ma rog, poate voi v-ati propus altceva, dar noi ne intalnim ca sa cunoastem persoana din spatele blogului, sa ne distram impreuna la o bere sau un suc si sa legam prietenii. Nu cred ca am discutat odata de bloguri, poate doar asa, ce blog ai tu, etc..
    Noi suntem la editia 20 si deja ne cunoastem (unii) foarte bine, dar mereu vin oameni noi si e interesant.

    • Gheorghe, iarasi o dai cu bata-n balta. Daca n-ai fost sa vezi, de ce comentezi aiurea? N-a fost o intalnire scortoasa, din contra. S-a glumit, s-a povestit. Desigur, au fost oameni care au dorit sa afle mai multe despre bloguri asa ca discutiile s-au centrat in jurul blogului insa nu au fost “scortoase”.
      Intalnirile de care spui tu ca au loc in Timisoara, la noi se faceau la bere, in zilele de vineri, pe cand clubul Joy nu era plin de manelisti.

  • Salutare,
    cea de-a treia persoana feminina participanta vorbeste: prezenta mea la intilnire se datoreaza unei vechi si bune relatii de prietenie cu Tudor, insa plecata fiind de 11 ani din Oradea si fotograf amator publicator la adresa de blog de mai sus, am sezut mioritic s-am cugetat la ce auzem. Care mi s-a parut un schimb de idei extrem de deschis si benefic – si care merita repetat, si mi-ar place sa fiu de fata si la urmatoarele intilniri. Plus ca am ris o groaza!
    Va multumesc si ne auzim/ citim/ vedem – repet invitatia lui Stefy la Cluj, la cafele/ beri/ etc.

  • Merita facut din nou, eu propun se fie una din variantele de mai jos:

    1. facem efectiv un “program” in care discutam punctual anumite chestiuni
    2. punem intalnirea la categoria discutii libere

  • Cred ca bloggerii oradeni (si eu nu ma consider blogger) sunt de tipul acela care stau ascunsi in spatele monitorului si urla de acolo cu gura mare…

    • De obicei, aia sunt cei mai “buni” bloggeri. Mai ales daca rescriu stirile si isi fac trafic cu evenimente la care nu au participat. Taiem in carne si oase doar pe blog. Cand suntem la o intalnire face-to-face, tacem malc, sa nu cumva sa ne pape catelul limba! Sau pisica de la terasa Parc. Asa s-a intamplat si la BlogTrip…

  • eu nu am probleme, timpl are probleme cu mine. Iar bloggingul nu reprezinta o prioritate. Daca imi permitea timpul, veneam cu cea mai mare placere. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.