13 thoughts on “Rosii din gradina vs. rosii din magazin

 • Avand o experienta bogata in domeniu (pana si bihoreanul mi-a preluat un material) m-am gandit ca n-ar fi indicat sa stric misterul. 🙂
  Pe sistemul lui Tudor Vianu care zicea ca vorbele frumoase nu-s adevarate iar vorbele adevarate nu-s frumoase, iata ca si rosiile frumoase nu-s gustoase iar rosiile gustoase nu-s frumoase!
  Deci da! 🙂

  • Partial corect. Rosiile de gradina nu sunt urate, dimpotriva 🙂 Aroma lor e infinit mai apetisanta decat aroma rosiilor de sera. De fapt, cele de sera nu au vreo aroma. 🙂

 • Cele de sus sunt de gradina, iar cele de jos din magazin! Eu mananc foarte multe rosii aduse de la tara si sunt infinit mai gustoase decat cele de la sere!

 • simplu.. cele de sus sunt de la piata, iar cele de jos sunt din magazin.. de ce? in primul rand pentru ca cele de la magazin sunt mult mai albe pe mijloc, cele de la magazin au samburii mai mari, cele de la magazin nu sunt zemoase, cele de la magazin sunt prea tari..

 • de cand am vazut babele alea autohtone cumparand oua de la 3G cu 0.3 lei si vanzandu-le cu 0.5 in piata ca oua de casa… hmm, si babele din Biharia care vand rosii din Real…hmm, rosia de gradina o recunoasc aia care au mai mancat inainte, altfel e imposibil. cu cat e mai urata si mai diforma cu atata e mai buna 😀

  • Rosiile din gradina nu sunt urate! Dimpotriva. Sunt moi, zemoase, rotunde si au un miros imbatator. Desigur, depinde mult si de soiul de care vorbim.
   Parintii mei au recoltat, intr-un an, rosii ce cantareau un kg! Mancam 3 zile dintr-o rosie uriasa 😀 . In copilarie mergeam in gradina, cand abia se coceau rosiile si furam cateva sa le mananc, fara sare sau branza. Le stergeam de tricou sau de “nadragi” si mancam pe nerasuflate.
   Rosiile de gradina au miros puternic de patlagea pe cand cele de la piata (aduse din import) nu au vreun miros.
   Ah, era sa uit. Rosiile din gradina au coaja mai groasa astfel ca atunci cand faci un sos din ele, trebuie sa le decojesti. Cele de import au coaja subtire.

 • rosia de sus e “aurora”, soiul meu preferat.
  rosia de sub e de magazin, genul de rosie cu care poti sa spargi un geam si care nici dupa o saptamana nu se strica.

  • Da, asa e, rosia de sus e din gradina iar cea de sub e de sera. Culmea e ca am cumparat-o de la piata… Acum mi-am facut un obicei din a cumpara legume de la babute si mosnegi care au de vanzare doar cateva kg. de legume, nu au lazile sub masa cu multa marfa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.