Twitter a omorat starul de cinema?

evil+twitterÎn afară de Transformers II şi Ice Age 3, sunt puţine alte filme de anul acesta care m-au impresionat.

Aici menÅ£ionez The Taking of Pelham 123 cu Danzel Washington, remake după filmul din ’74 ÅŸi State of Play, cu Russell Crowe ÅŸi Ben Affleck.
În 2008 am aşteptat cu sufletul la gură să apară The Dark Knight la Hollywood Multiplex, apoi 7 Pounds (excelent film!) sau Hancock (marketingul a făcut minuni pentru filmul ăsta!) cu Will Smith. Au fost multe alte producţii cinematografice pentru care ne făceam timp să mergem la cinema.

Filme bune în 2009?

Anul acesta a fost cam sărac în ceea ce priveşte producţia de filme. Chiar dacă tehnologia 3D a ajuns şi la noi, parcă e tot degeaba. Ce rost are să dai 10-12 lei pe un bilet pentru a vedea un film prost?!

Brooks Barnes, un jurnalist de la New York Times, scrie un articol excelent despre cum “reuÅŸesc” starurile de cinema să nu mai atragă audienÅ£e record.

Barnes compară situaÅ£ia de anul acesta cu cea de la începutul anilor 2000, atunci când Tom Cruise ÅŸi Russel Crowe făceau furori în cinematografe cu Mission Impossible ÅŸi Gladiator. Ce filme! Mă rog, M.I nu mi-a plăcut în mod special dar Gladiator a fost filmul anilor ’00!

Twitter ÅŸi filmele…

Desigur, pe atunci internetul nu cunoscuse amploarea de acum iar Twitter nici nu exista. Åži atunci pe ce mă bazez atunci când spun că “Ciripitorul” a omorât starul de cinema? AÅŸa cum spune ÅŸi Barnes, spectatorii au la dispoziÅ£ie un canal media prin intermediul căruia îşi pot trimite instant părerile referitoare la filmul pe care îl urmăresc.

Cât poÅ£i spune în 140 de caractere? Destul cât să-l convingi pe om să nu meargă la cinema! Sau să meargă! Dacă tot mai multe persoane vor scrie pe twitter despre un film că e prost (iar mesajul va fi preluat- prin retweet- de mulÅ£i alÅ£ii), cu atât mai multe alte persoane vor lua de bună părerea ÅŸi nu vor urmări producÅ£ia. Pentru că puterea opiniei, ridicată la rang de părere universală, e fenomenală! TotuÅŸi e un cuÅ£it cu 2 tăiÅŸuri…

Casele de producţie au început să observe acest fenomen. Poate se vor pune de acord cu cinematografele pentru a interzice intrarea în sala de cinema cu telefonul mobil. În esenţă, n-ar fi o idee rea întrucât prea mulţi nesimţiti nu-şi închid mobilul atunci când se află în sala de cinema sau vorbesc la telefon în timpul filmului.

Anul acesta am rămas stupefiată când am aflat că cel mai prost film al anului, Twilight, a câştigat o mulţime de premii. Ce-i drept, toate au fost obţinute în urma milioanelor de voturi primite de la adolescenţi îndrăgostiţi de Edward şi Bella. Păcat că Bella joacă execrabil iar filmul a fost un mare eşec cinematografic. Nici măcar nu se ridică la standardul Harry Potter!

Cât de mult te influenţează părerea unui blogger despre un film?

[image credit]

4 thoughts on “Twitter a omorat starul de cinema?

  • cu twilight am si eu o mare problema, am vazut filmul si am ras non stop ca nu`mi venea sa cred ca poate exista un film mai lent ca actiune si stupid, am si scris un review la mine pe blog in care`l rup in doua.
    depinde de la blogger la blogger, daca e unul caruia ii stiu gusturile si sunt similare cu ale mele, conteaza. daca sunt in dubiu ma mai uit la parerile altora dar de obicei daca toti zic ca un film e jalnic (precum in cazul lui bruno), atunci chiar nu merita.

    • Filmul e foarte prost! Cartile in schimb sunt o alta mancare de peste. Filmul s-a bucurat de notorietatea cartilor si asa a ajuns sa fie indragit. Dar per total, e o porcarie cinematografica.
      Deci un post pe un blog te poate convinge sau nu sa vezi un film. Nu esti singura 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.