Beraria Draft @ Oradea

Prima dată când am auzit termenul “berărie“, l-am asociat cu o crâşmă infectă unde nu ai loc să tragi un pârţ fără ca cel de lângă să nu afle. draft oradea

Un birt jegos plin ochi de alcoolici şi bărbaţi părăsiţi de neveste care-şi îneacă amarul într-o halbă mizerabilă de beutură în timp ce un barman sictirit le scuipă în pahar, doar-doar s-o scăpa de nemernici. Habar n-am de unde asocierea asta macabră, probabil se trage de la David Copperfield ale cărui aventuri le citeam în perioada respectivă.

Ei bine, aseară am scăpat de imaginea asta. Berăria Draft e un local bine aranjat, cu o servire ireproşabilă şi mâncare bună. N-au decât preparate la grill şi ciorbe, adică mâncăruri ce merg bine cu berea, dar sunt delicioase! Noi am ales un Meniu Grill ce conţinea cartofi prăjiţi chips, cârnăciori, costiţă friptă, o aripioară de pui şi o pulpă de pui. Sosul de usturoi şi pâinea de casă le-am primit extra. Draft e unul din puţinele localuri din Oradea unde am primit sos de usturoi făcut bine. Iar domniţa ce ne-a servit a fost super amabilă. Ne-a prezentat tipurile de bere pe care le servesc, ce conţin meniurile, ce conţin sosurile, ba chiar a “îndrăznit” să ne întrebe dacă ne-a plăcut mâncarea şi dacă nu ne-au deranjat petrecăreţii din sala alăturată.

meniu grill

Deşi Meniul Grill e pentru o singură persoană, să ştii că pot mânca bine 2 persoane din platou. Cartofii sunt foarte buni şi extrem de săţioşi, iar după ce mănânci cărnurile, o bere la halbă merge ca unsă pe gâtlej. Ce-i drept, mâncarea asta e o bombă calorică pentru cei care ţin cură de slăbire. Din fericire, noi nu facem parte din acea categorie de oameni 😀

Aseară a avut loc şi un concurs de băut bere. În camera principală era o adunătură grozavă de testosteron. Ne-am distrat copios pe seama lor când au început să cânte (probabil erau la finalul concursului) pentru a merge berea mai uşor pe gâtlej.

Ne-a plăcut localul, cu siguranţă vom mai merge pe acolo. Mai ales că au şi bere nefiltrată iar Laurenţiu e mare fan!

19 thoughts on “Beraria Draft @ Oradea

 1. adriana

  Da, mi-ai facut pofta. Este bine ca poti manca asa ceva daca nu ai probleme cu silueta, dar ce te faci cu aia care se ingrasa si daca vad poza? Spun din experienta. Va pupam din spania nicu si adi. hai pa.
  ps: imi place mult blogu’ tau.

  Reply
  1. lilisor Post author

   No, sorry. Imi pare rau de voi. Noi n-avem probleme d-astea cu ingrasatu’. Nici dupa cura cu oua de prepelita n-am pus vreun kil’ pe oase.
   Ferice de mine, nu? 😛
   Mersi

 2. Pingback: Diploma de ardelean | Lilisor.net: blog personal feminin

 3. L.G.

  OMG ! arata incredibil platoul acela, dar la banutii mei nu cred ca merge 🙂
  totusi…ca ziceai de concurs de baut bere, m-as baga 😡 unde as putea gasi detaliii? 😡

  Reply
  1. lilisor Post author

   Preturile sunt decente. 20 de lei a fost Meniu Grill. O bere e undeva la 4,5-5 lei, cea neagra parca e mai ieftina 🙂
   Pentru un local situat aproape de centru si de primarie, preturile sunt decente 🙂

  1. lilisor Post author

   Nope, schimb de carti se va tine luna asta intr-un local nou 😀 si v-am pregatit cateva surprize 🙂 Imediat vine postul 🙂

 4. Alina

  Postul pe care l-ai scris ar fi IDEAL pentu rubrica RECOMANDARI RESTAURANTE din Zile si Nopti. Este foarte foarte bine scris si exact pe profilul revistei. Nu vrei sa il publici pentru numarul urmator?

  Reply
  1. lilisor Post author

   Localul s-a închis între timp. Dar poți încerca Lords, sub pasajul Vulturul Negru, Columbus tot pe sub pasaj sau Moszkva care-i peste drum de Filarmonică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.