Ce să gătesc de Crăciun?

Întrebarea asta vine cam târziu (mai ales pt SEO), dar azi mi-am dat seama că mai sunt fix 3 zile (mă rog, 2  fără cea de azi) până la tradiţionala şi „cum se cuvine” sărbătoare a naşterii Domnului.

Şi pentru a marca sărbătoarea ca orice creştin, trebuie să am masa îmbelşugată. Dar cu ce?

Tequila am, vin roşu am, martini am, pălincă nu bem, oleacă de vodkă mai avem, dar de potol (de mâncare)? Nu putem juca monopoquila pe stomacul gol, asta o ştie oricine!

M-am gândit la pulpe picante cu niÅŸte cartofi la cuptor ÅŸi cu 2 felii de slănină pentru gust, sarmalele nelipsite de Crăciun, niÅŸte ciorbă de burtă ÅŸi … nu mai ÅŸtiu.

Dacă îl întreb pe Laurenţiu, răspunsul lui va fi „orice” sau „mâncare” ori „mai e vreme până atunci”, dar io-s aia care găteşte şi io n-am chef să mă stresez cu mâncarea pe ultima sută de metri.

Deci, prin urmare, în consecinţă şi aşadar, dă-mi idei de preparate culinare pentru masa de Crăciun.

p.s: Fără caltaboşi! Urăsc caltaboşii!

15 thoughts on “Ce să gătesc de Crăciun?

  • Cartofi cu maioneza si snitele sau salata de beouf … ori poti trece pe ceva meniu mai exotic daca nu esti traditionalista ;))

    Spor la “bucatarit”

    Sarbatori fericite !

    • Nu-s foarte tradiÅ£ionalistă, Å£in doar să am sarmale cu varză murată. Parcă nu e Crăciun fără ele :))
      Merci de sugestii

  • Eu o sa fac tort cu somon ca aperitiv, salata de beof (normal!!), sarmalute (premiera la mine), supica de taietei sau galuste, conopida pane, Rafaello si Pandispan cu visine.
    Ajunge 😀

  • o ceorbica de vacuta,sarmalute o salata beof dar o fac cu piept de pui si o fripturica dar la cuptor.incerc sa nu bag prea mult porc pentru ca sotu are probleme cu colesterolu.si bine inteles de ce ai tu pofta.CRACIUN FERICIT|

    • La friptură cred că o să rămân la pui. E mai uÅŸoară ÅŸi merge excelent la vinul dulce alb pe care l-am cumpărat de la cramă.
      Sărbători fericite ÅŸi vouă 🙂

  • Mama vrea sa faca sarmale fara slanina sau ÅŸorici (avem grija de noi), cateva chifteluÅ£e, prajitura gen fursecuri care se pot manca la repezeala pentru colindatori si ciorba cu carne de porc tăiate cubuleÅ£e 🙂

    Craciun fericit !

    • Mmmm, dacă aÅŸ avea ÅŸoric proaspăt, mi-ar ieÅŸi niÅŸte sarmale delicioase. Bine, oricum vor fi bune.
      Chiftele, bună idee. Merci
      Sărbători fericite ÅŸi vouă, fără excese culinare sau alcoolice 😛

    • 🙁 da, va fi un weekend liber. Dar măcar să am mâncare din belÅŸug, să pot lenevi în pat sau la joacă prin cameră cu pisica decât să gătesc sau să fac ordine.

  • Iti dau eu retata de peste… iei un peste (de care vrei tu), il cureti de solzi,il eviscerezi, il umpli cu felii de lamaie, in pui in folie de aluminiu si-l dai la cuptor. Pofta buna!

  • Probabil ti-ai facut deja planul de bataie, recomandarile lu’ iatcu fiind de prisos. In schimb ma laud cu ccea ce-o sa fac io: rulada de somon cu shrimpi in aspic.

    • Ioi, încă n-am plan de bătaie! Abia azi am făcut cumpărături de cadouri pt LaurenÅ£iu ÅŸi pisic. Mâine cumpăr materia prima pt masa de Crăciun ÅŸi tot mâine gătesc. Azi termin curăţenia în toată casa.
      Ce bine sună rulada aia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.