How to Catch and Keep a Vampire – Diana Laurence

how to catch and keep a vampirePlanul, de a mă lepăda de cărțile cu vampiri la sfârșitul lui 2009, n-a funcționat după bunu-mi plac. Ce să fac dacă nenea poștașul din Anglia a mâncat prea mult de sărbători și a ajuns pe la Okian și apoi până la Oradea, doar la sfârșitul lunii ianuarie?! A lui 2010, evident.

Bun! Haide să povestim puțin despre ghidul lui Diana Laurence intitulat „How to Catch and Keep a Vampire” (Cum să prinzi și să păstrezi un Vampir). Cartea e o satiră fină la adresa Twilight Saga de Stephenie Meyer. Dacă vampirașii scriitoarei mormone și-au păstrat umanitatea și bunătatea specifică ființelor umane, ba chiar se leapădă de titulatura de Vampir, refuzând sângele uman, ei bine, Diana Laurence are cu totul și cu totul alte păreri.

Folosind un limbaj cordial, direct È™i uÈ™or de înÈ›eles, Diana dezvăluie una dintre cele mai aprige dorinÈ›e ale oricărei femei: aceea de a fi îndrăgostită de un bărbat misterios, puternic È™i înÈ›elept. Dacă partea cu înÈ›elepciunea o întâlneÈ™ti la cei care au 50-60 de ani (unul dintre motivele pentru care o tânără s-ar îndrăgosti de un moÈ™ulică), partea cu nevoia de a fi supusă unei fiinÈ›e superioare, bărbatul-vampir, mi se pare complet deplasată. Cartea e scrisă din prisma unei femei care a trăit printre nemuritori, care le-a aflat tainele È™i cărora le face lobby printre muritorii fascinaÈ›i de fiinÈ›ele supraomeneÈ™ti. AÈ™a am aflat că sugătorii de sânge folosesc un elixir, Liquid Shade, cu ajutorul căruia pot ieÈ™i la lumină È™i că își potolesc setea de sânge cu … sânge sintetic, creat special pentru această specie.

Desigur că, în discuÈ›ia despre vampiri, È™i ideea bărbatului superior, inteligent È™i È™armant È›ine tot de domeniul fanteziei. 😀

Ghidul lui Diana Laurence spuneam că e o satiră la adresa Twilight. Pentru că, în multe capitole, pune accent pe infidelitatea unui sugător de sânge, pe puterea de hipnotizare și convingere, pe răutatea pură a unui vampir. Adică, nu romanțează și nici nu predică abstinența prin intermediul operei. Ba chiar îi dă o oarecare tentă sexuală. Adică femeia care se lasă sedusă de un vampir și îi oferă acestuia sângele său, are orgasm când e mușcată de bloodsucker. Motiv pentru care nu recomand adolescenților să citească această carte!

Ce nu înÈ›eleg la toată povestea asta cu vampiri: ‘or fi ei fiinÈ›e supranaturale dar nu tot din oameni se trag? Adică, dacă în timpul vieÈ›ii sunt persoane obiÈ™nuite, fără vreun pic de talent, cum e posibil ca după transformare să devină automat fiinÈ›e misterioase, inteligente, charismatice È™i să aibă o mulÈ›ime de talente ascunse? Oricum, m-am distrat copios pe parcursul celor 10 capitole în care autoarea dă sfaturi despre cum să menÈ›ii o relaÈ›ie cu un nemuritor însetat de sânge.

Pentru fanele literaturii fantastice, cartea How to Catch and Keep a Vampire va fi o lectură plăcută, mai ales dacă o veți citi în limba engleză. Și cu asta închei seria cărților despre vampiri.

4 thoughts on “How to Catch and Keep a Vampire – Diana Laurence

 • Thank you, Lilisor, for the very nice review! It was the first review of my book in a language other than English. I am very happy that my book was enjoyed by a nice woman from Romania!

  • I’ve read about your book on BellasNovella.com and I thought: “well, if she had a lot of fun, let’s give it a try”.
   And I have to agree to BellasNovella: I had a good laugh and I really enjoyed reading it.
   I like your writing style. It was easy to understand even for a non native English speaker, like myself. Your style is very clean and easy. I understood everything from your book 🙂
   Thank you for your visit and for your time answering my post 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.