Leapşa: 20 de lucruri pe care le iubesc

Încă un post din categoria „Lilişor, narcisista!”. Sunt multe lucruri care-mi plac la nebunie, pe care le ador, despre unele am scris deja, despre altele nu cred că voi scrie. Nu cred că te interesează ce marcă de absorbante prefer sau cum îmi place să dorm. Dar dacă Dani vrea să ştie, atunci să nu-l lăsăm curios că nu e frumos!

Oricum, nu te sfătuiesc să-i spui partenerului de la prima întâlnire ce îţi place să faci, să mănânci, să bei etc. Lasă-l să pună osul la treabă şi să afle, dacă-i interesat.

Bun. Top 20 lucruri pe care le iubesc arată cam aşa:

 1. mami, tati, soră-mea, bine, treacă-meargă şi pe frate-meu. să nu spună că l-am lăsat pe nicăieri chiar dacă el e pe nicăieri. adică, e prin „străinezia”, să nu înţelegi alte chestii.
 2. laurenţiu. d-aia!
 3. animalele. dar nu în sensul ăla sexual sau pervers ci în sensul „Awwwww!” când orice fetişcană face ochii mari şi ar sări să smotocească orice creatură pufoasă i-ar ieşi în cale. şi prin „creatură pufoasă” nu mă refer la un bărbat păros (yuck!) ci la un pisic Scottish Fold, un Beagle, un Bulldog, o tarantulă etc. 😀
 4. îngheţata. viaţa ar fi atât de caldă fără îngheţată …
 5. vinul roşu demisec. pentru că nu dă dureri de cap şi pişcă puţin limba.
 6. bebeii. i’m a sucker for babies!
 7. să dorm! aş dormi şi 18 ore pe zi, dacă m-ar lăsa cineva …
 8. sarmalele făcute de mami. ştii glumele alea de la negri cu „Yo mamma..”?!. ei bine, la noi era ”Maică-ta nu face sarmale aşa bune cum face maică-mea!”
 9. ciorba de burtă pe care o pregăteşte tati şi friptura de miel. mmm, nimeni nu le pregăteşte mai bine decât tati! Da, bărbaţii-s bucătari buni, păcat că al meu Laurenţiu nu ştie găti!
 10. Dr. Sheldon Cooper din The Big Bang Theory. Chiar dacă se apropie de 40 de ani 🙁 . Probabil e o atracţie ciudată faţă de geeks.
 11. Johnny Depp. Dar e o iubire d-aia platonică, cum spuneau colegele de clasă în liceu, chiar dacă multe dintre ele nu ştiau sensul cuvântului „platonic”. Era la modă termenul :))
 12. Lugojul. Că e oraşul unde am copilărit, unde am trecut prin mai multe lucruri bune decât rele, pentru că acolo e acasă! Şi pentru că nimeni nu se uita urât la mine când îmi aruncam sandalele din picioare şi mă cocoţam în dud.
 13. Oradea. Pentru că acum aici e casa mea, chiar dacă nu e „acasă”.
 14. murăturile. mmm, salivez numai când mă gândesc la aşa ceva. acum visez la un castron plin cu gogonele movulii, ardei copt, castraveciori şi ardei umplut cu varză. Bea o gură de apă şi înghite rapid dacă nici tu n-ai murături în casă la ora asta.
 15. casele evreieşti. din motive pe care le-am mai spus deja.
 16. pleskăviţa sârbească din Timişoara. nicăieri n-am găsit pleskăviţă mai bună.
 17. oamenii sinceri.
 18. pantalonii scurţi. nu ştiu de ce se spune că după 20 de ani nu se cade să porţi pantaloni scurţi şi nici că-mi pasă. n-am picioarele Shakirei, dar rău nu-mi stă. n-am celulită, deci nu văd de ce nu aş purta aşa ceva.
 19. florile. când voi creşte mare, sper să am casa mea cu o grădină mare unde să pot planta flori, roşii şi gazon unde să se joace 3 pisici şi 2 câini.
 20. să studiez clădirile. cineva-mi spunea că-s cu capul în nori pentru că mereu observ florile de la balcoane, ferestrele decorate şi oamenii plictisiţi,  norii senini sau întunecoşi etc. prefer să observ lucruri decât oamenii de pe stradă. în felul ăsta nu judec şi nici nu condamn stilurile vestimentare sau coafurile.

Îţi pasez leapşa asta. Da, tu cel/cea care citeşti postul ăsta. 😀

10 thoughts on “Leapşa: 20 de lucruri pe care le iubesc

 1. Dia

  Foarte frumos. 🙂
  Eu iubesc: sa citesc carti bune, poezia, pictura, fotografia, filmele, muzica, hmm formele de arta in general, muntele, marea, florile si mai ales floarea soarelui, oamenii sinceri – si eu, prajitura cu branza, Alex :), sa calatoresc, sa visez cu ochii deschisi, orasul Iasi, sa fac oamenii sa rada, sa fac cadouri – mai mult decat sa primesc, familia si mai ales pe frate-meu :), porcusorul de Guinea, fustele :p, iarna pentru zapada, toamna pentru frunzele ruginii, vara pentru ca e fierbinte, primavara pentru ca e o trezire din amorteala… 🙂

  Reply
  1. lilisor Post author

   Ahaa, deci şi tu ai frate! Şi porcuşor de Guinea. Ceva nu se leagă :)) Şi mie-mi place muntele, mai ales să mă caţăr pe stânci. Cred că-mi place mai ales senzaţia aia de frică de la început, când abia apuci să te caţeri şi încă n-ai realizat că oricând poţi pica în gol. :))

   Însă dintre vară şi iarnă, mereu am preferat vara şi căldura. Poate pentru că vara pot dormi mai mult şi mai adânc. Partea nasoală e că am şi coşmaruri mai nasoale 🙁

  1. lilisor Post author

   Deal! Oh, wait, ce face un Fan Club? Adică, mergem în america şi-l urmărim la orice pas? Dacă da, atunci I’m in! :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.