Links @ 1 noiembrie 2010

 • Se caută un avatar pentru pagina de Facebook I Love Oradea. Cea mai reuÅŸită imagine care reprezintă Oradea va fi premiată cu o invitaÅ£ie la un meci de paintball.
 • Special pentru cei care au căţei de talie mică: poÅ£i câştiga o haină de iarnă tricotată pentru câinele tău. HăinuÅ£ele sunt foarte frumoase, bine realizate (eu am văzut câteva modele) ÅŸi s-ar potrivi perfect câinilor care nu se pot încălzi.
 • Ziua MorÅ£ilor, Ziua tuturor sfinÅ£ilor sau pur ÅŸi simplu, 1 noiembrie. Fiecare om a făcut azi ce-a ÅŸtiut mai bine. Noi am sărbătorit cu temperatură ÅŸi dureri de cap (io!) ÅŸi pizza (eu plus colegii, de ziua unei colege – să ne trăieÅŸti ÅŸi, dacă s-ar putea, să nu îmbătrâneÅŸti). Mi-e dor de grâul fiert, măcinat, îmbinat cu nucă ÅŸi cacao ÅŸi ornat cu bombonele colorate pe care ne certam adeseori în copilărie. Dar cred că e o chestie specifică bănăţenilor, pe aici nimeni nu părea să ÅŸtie de obiceiul ăsta.
 • Chinezii au început cel mai mare recensământ de … nici ei nu mai ÅŸtiu când. Glumesc, din ultimii 10 ani. Culmea, s-ar putea ca de data asta la numărătoare să le iasă mai puÅ£ini oameni. MulÅ£i chinezi (asemenea altor popoare sub regim comunist) au găsit portiÅ£e de ieÅŸire ÅŸi fie nu mai depind atât de mult de sistem, fie au găsit portiÅ£e de a ocoli legile stricte. Iar la numărătoare doar n-or spune adevărul.
 • Cei mai bătrâni CEO ale companiilor din America. Nu vreau să merg pe modelul Anna Nicole Smith, însă nu mai am niciun bunic. Pot fi o nepoată cuminte foc, mai ales dacă primesc o căsuţă cu o grădină mare ÅŸi un cec în fiecare lună, să-mi ajungă de pită. 😀 Eh, visez ÅŸi eu cu degetele pe tastatură…
 • Åži închei postul cu o imagine de sezon, foto: flickr.com/duncan

4 thoughts on “Links @ 1 noiembrie 2010

 • Grau macinat cu nuca nu e coliva? Stiu ca atunci cand am fost la Timi am nimerit chiar la parastasul unchiului mamei mele si am mancat si eu :)…Din cate stiu e cam specifica zonei banatului

  • Cred că-i colivă, nu mai ÅŸtiu, n-am mai mâncat de vreo 10 ani :(. Å¢in minte că maică-mea fierbea o oală mare de grâu câteva ore bune, apoi o lăsa la răcit în balcon până a doua zi când îl măcina ÅŸi-l amesteca alături de nucă proaspăt măcinată, cacao, oleacă zahăr ÅŸi orna frumos cu bombonele colorate. Erau tari ca pietrele, dar se înmuiau în puÅ£ina zeamă ce rămânea din grâu.

 • Coliva-i zice si se face si pe aici in ziua Sf. Teodor; nu-i specifica Banatului se face si-n Moldova. Poti s-o faci cand vrei, reteta si vointa sa ai! 🙂 Daca faci cheama-ne la voi ca si la Andreea ii place mai mult ca mie. 😛

 • Stirea recensamantului mi-a adus aminte de ceva ce-am aflat ca se practica in Indonezia pt a opri cresterea populatiei. Fiecarui barbat care isi face vasectomie i se da o motocicleta noua, totul pe banii guvernului. Si cica functioneaza f bine proiectul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.