Links @ 1 noiembrie 2010

 • Se caută un avatar pentru pagina de Facebook I Love Oradea. Cea mai reuşită imagine care reprezintă Oradea va fi premiată cu o invitaţie la un meci de paintball.
 • Special pentru cei care au căţei de talie mică: poţi câştiga o haină de iarnă tricotată pentru câinele tău. Hăinuţele sunt foarte frumoase, bine realizate (eu am văzut câteva modele) şi s-ar potrivi perfect câinilor care nu se pot încălzi.
 • Ziua Morţilor, Ziua tuturor sfinţilor sau pur şi simplu, 1 noiembrie. Fiecare om a făcut azi ce-a ştiut mai bine. Noi am sărbătorit cu temperatură şi dureri de cap (io!) şi pizza (eu plus colegii, de ziua unei colege – să ne trăieşti şi, dacă s-ar putea, să nu îmbătrâneşti). Mi-e dor de grâul fiert, măcinat, îmbinat cu nucă şi cacao şi ornat cu bombonele colorate pe care ne certam adeseori în copilărie. Dar cred că e o chestie specifică bănăţenilor, pe aici nimeni nu părea să ştie de obiceiul ăsta.
 • Chinezii au început cel mai mare recensământ de … nici ei nu mai ştiu când. Glumesc, din ultimii 10 ani. Culmea, s-ar putea ca de data asta la numărătoare să le iasă mai puţini oameni. Mulţi chinezi (asemenea altor popoare sub regim comunist) au găsit portiţe de ieşire şi fie nu mai depind atât de mult de sistem, fie au găsit portiţe de a ocoli legile stricte. Iar la numărătoare doar n-or spune adevărul.
 • Cei mai bătrâni CEO ale companiilor din America. Nu vreau să merg pe modelul Anna Nicole Smith, însă nu mai am niciun bunic. Pot fi o nepoată cuminte foc, mai ales dacă primesc o căsuţă cu o grădină mare şi un cec în fiecare lună, să-mi ajungă de pită. 😀 Eh, visez şi eu cu degetele pe tastatură…
 • Şi închei postul cu o imagine de sezon, foto: flickr.com/duncan

4 thoughts on “Links @ 1 noiembrie 2010

 1. Stefy

  Grau macinat cu nuca nu e coliva? Stiu ca atunci cand am fost la Timi am nimerit chiar la parastasul unchiului mamei mele si am mancat si eu :)…Din cate stiu e cam specifica zonei banatului

  Reply
  1. lilisor Post author

   Cred că-i colivă, nu mai ştiu, n-am mai mâncat de vreo 10 ani :(. Ţin minte că maică-mea fierbea o oală mare de grâu câteva ore bune, apoi o lăsa la răcit în balcon până a doua zi când îl măcina şi-l amesteca alături de nucă proaspăt măcinată, cacao, oleacă zahăr şi orna frumos cu bombonele colorate. Erau tari ca pietrele, dar se înmuiau în puţina zeamă ce rămânea din grâu.

 2. Radu-Mihai

  Coliva-i zice si se face si pe aici in ziua Sf. Teodor; nu-i specifica Banatului se face si-n Moldova. Poti s-o faci cand vrei, reteta si vointa sa ai! 🙂 Daca faci cheama-ne la voi ca si la Andreea ii place mai mult ca mie. 😛

  Reply
 3. Ela

  Stirea recensamantului mi-a adus aminte de ceva ce-am aflat ca se practica in Indonezia pt a opri cresterea populatiei. Fiecarui barbat care isi face vasectomie i se da o motocicleta noua, totul pe banii guvernului. Si cica functioneaza f bine proiectul.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.