Oare cum ar fi fost…

…dacă m-aÈ™ fi născut într-o altă È›ară, să spunem Anglia? Probabil aÈ™ fi ajuns o grăsană care-È™i caută sufletul pereche în celebrele pub-uri londoneze unde e aproape imposibil să nu-È›i găseÈ™ti un fraier, aa, soÈ›. 😀 Pfu, acri-s strugurii ăia!

Citesc aproape în fiecare zi presa britanică pentru că spre deosebire de modelul american, în ziarele engleze mai găsești articole decente, documentate, care au un mesaj optimist îmbrăcat în cuvinte simple. Oare cum ar fi fost de-aș fi studiat în Anglia, la Oxford să spunem? Cred că m-aș fi plâns de multitudinile de proiecte pe care le-aș fi avut de făcut dar de pe urma cărora aș fi învățat mult mai multe decât scriind după dictare un curs dintr-o carte veche.

Dar oare cum ‘o fi să trăieÈ™ti într-un „cottage” londonez? Sau cum e să te trezeÈ™ti dimineaÈ›a È™i să respiri aerul curat din celebrele cătune britanice, atât de fascinante?!

Nu te-ai întrebat vreodată cum ar fi arătat viața ta dacă te-ai fi născut din alți părinți, în altă țară, altă cultură, învățând o altă limbă?! Mereu am fost fascinată de ideea asta.

Tu?

sursă foto

5 thoughts on “Oare cum ar fi fost…

 • sa stii ca si eu Lili !

  desi nu as da familia (familia intreaga nu doar parintii) pe o alta familie, dar daca ar fi sa traiesc altundeva as alege Mexic sau pe Coasta Californiei !

 • un prieten de al meu din Anglia imi spune ca, paradoxal, la ei la “tara” traiul e mai scump decat la oras, tocmai pentru ca ai parte de acel peisaj minunat.

 • M-am gandit .. si am ajuns la concluzia ca in ciuda faptului ca nu m-am nascut in cel mai bun loc de pe pamant pot sa zic ca nu m-am nascut nici in cel mai rau.. sunt multe exemple unde calitatea vietii mele si a ta nu ar fi la fel de buna cum e cea din Romania.. si in plus daca ar fi sa dau timpul inapoi nu as schimba nimic.. nu mediul inconjurator te face cine esti… tu iti creezi mediul inconjurator in care sa traiesti… si mai vreau sa zic ca iubesc Romania, asa cum e ea.

 • Eu locuiesc in Londra de un an jumate aproape. Nu este totul roz si nici asa cum vezi in filme, dar nici rau nu este. (as fi plecat daca nu imi convenea). Cu siguranta mi-as fi dorit sa ma nasc aici, in sensul ca acum eu trebuie sa ma chinui un pic. Daca parintii mei ar fi aici atunci m-ar fi ajutat, chiar si daca putin, si as fi avut alt inceput fata de cel ‘totul de la zero’.
  Sa nu tanjesti prea mult dupa viata in UK: intr-un studiu recent a fost clasificata una dintre cele mai proaste medii din UE. Costul vietii aici este foarte mare, iar vremea…. Nu e chiar asa rea cat ma asteptam inainte sa plec, dar tot e rea 🙂
  Si aici sunt multi oameni saraci, clasa de mijloc o duce din ce in ce mai greu de cand cu aceasta criza, iar cei bogati sunt inimaginabil de bogati. Averile stranse de sute de ani nu o sa dispara acum, asa ca diferenta intre ei si un om ‘normal’ e enorma. Cred ca asta m-a impresionat cel mai mult cand am ajuns aici.

 • Am fost de mai multe ori in Anglia si am stat destul de mult. Cred ca e una dintre tarile care m-a dezamagit cel mai tare. Ma asteptam la mult mai mult de la ei. Nu prea poti sa faci multe acolo decat sa te imbeti si sa stai in pub pana iti vine rau, asta mai ales daca nu stai in Londra.
  Nu am fost in Londra, deci nu ma pronunt, dar in orase cum sunt Leeds, Manchester sau York (centru Angliei) nu mi-as dori sa traiesc. Vremea e chiar mai mizerabila decat se spune. Probabil ca in sud (Londra) e faina, dar pot sa iti zic de exemplu ca anu asta in Sept era la ei cum e la noi in Nov sau Decembrie.
  Sunt alte locuri mult mai faine si mai interesante decat Anglia.
  O alta problema e societatea care numai engleza nu mai e. E o adunatura, englezii destepti pleaca in locuri mai bune.
  Sigur nu mi-as fi dorit sa ma nasc acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.