farmec cluj

Farmec la Cluj Brands Tour 2011

Despre Farmec presimt că vă voi povesti mult timp înainte. Cred că de fiecare dată când mă va întreba cineva de ce folosesc produsele brandului clujean, voi începe, ca o moară stricată, să înşirui o mulţime de motive. Dintre care amintesc:

  • linia de producţie a produselor cosmetice e modernizată la standardele şi normele cerute în industria farmaceutică, nu doar la cele cerute în industria cosmeticelor.
  • angajaţii sunt obligaţi să poarte echipament special de unică folosinţă, pentru a păstra curăţenia şi igiena.
  • pereţii încăperilor din linia de producţie sunt făcuţi în aşa fel încât mucegaiul şi bacteriile nu se pot dezvolta. Vorba lui Laurenţiu: “aşa ceva vreau şi acasă!”
  • Farmec e singura companie românească unde există un laborator de cercetare şi dezvoltare. Aici intră în scenă doamna Jofi, pe care am avut ocazia să o întâlnesc. Împreună cu ceilalţi angajaţi din laborator, doamna Jofi are grijă să creeze produse care respectă standardele pieţei internaţionale. Se plimbă pe la târguri şi expoziţii din Elveţia pentru a afla noutăţile din industria cosmetică şi apoi implementează câteva idei în produsele Gerovital, Asla Vital şi multe altele.
  • de vreo 2 luni am început un tratament pentru îngrijirea părului cu Soluţie Regenerantă cu Petroleum şi ulei de ricin, şampon regenerant şi mască de păr pentru cele care au firul de păr subţire. Rezultatele se văd deja. După câteva ieşiri la ştrand, stat la soare fără pălărie (3 pălării aveam, le-am pierdut una după alta!), deja mă durea scalpul la pieptănare, iar părul era aspru şi evitam să-l piaptăn. Masca de păr descurcă părul foarte bine, iar masajul săptămânal cu soluţia cu petroleum e relaxant. Sigur, totul depinde de la persoană la persoană. Pentru mine funcţionează tratamentul ăsta.
  • Farmec produce singurul ser pentru ochi care nu-mi irită pielea. Io port ochelari şi pielea din jurul ochilor e foarte sensibilă. Nu pot folosi orice demachiant, motiv pentru care am trecut exclusiv la şerveţele demachiante foarte fine şi hidratante, iar pe urmă aplic un pic de ser. Am încercat până acum 4 seruri diferite, de la 4 branduri diferite. Gerovitalul e singurul de la care nu lăcrimez şi nu mă ustură ochii.
  • habar n-aveam că Nufăr, soluţia de curăţat aragazul sau spray-ul pentru curăţarea gresiei şi faianţei, e un produs Farmec. De obicei citesc ambalajele doar atât cât am nevoie să aflu compoziţia, să nu facă Laurenţiu alergie la ceva. De vreo câteva luni folosesc spray-ul Nufăr cu miros de mentă pentru curăţarea băii, unde e litiera pisicii. Pulverizez, las câteva secunde apoi clătesc cu laveta udă. Adio miros de pisică, miros de litieră puturoasă.

Acum vreun an îmi povestea o prietenă despre cremele şi produsele care se regăsesc în toate farmaciile, în reviste, au ambasadori vedete de rang internaţional etc. Îmi zicea că ea a testat pe pielea-i o mare parte din produse şi mi-a recomandat să nu cumpăr după reclamă, ci după compoziţia produsului, să am grijă la cremele care-mi lasă faţa plină de pete roşii (o să-ţi povestesc şi despre asta!). Mi-a recomandat atunci Gerovital, dar am zis că nu mă risc, “e un brand românesc, cine ştie cum sunt produse cremele alea?!” După ce-am văzut cum se fabrică, în ce condiţii şi, mai ales, după ce-am testat câteva produse Gerovital, parcă-mi vine să-mi înghit cuvintele spuse atunci.

Da, există o mentalitate învechită că tot ce e “de afară” e bun, e de calitate. Am ajuns să considerăm tot ce e românesc drept învechit şi comunist. Dar dacă am sta măcar 5 minute să ne gândim la faptul că multe lucruri româneşti sunt produse foarte preţuite în străinătate, poate că ne-am gândi mai bine înainte de a cumpăra un brand străin. Un exemplu bun e Jolidon!

Mama mea lucrează într-o fabrică unde se produce încălţăminte pentru export. Există un mic magazin la intrarea în fabrică unde se vând la preţuri mici produsele care nu au trecut de CTC pt. export. De acolo am avut o pereche de pantofi de piele pe care i-am purtat 5-6 ani la rând. Şi i-aş mai fi purtat dacă n-aş fi călcat într-un cui gros, găurind talpa. 🙁

Probabil de asta am început să fiu mai deschisă la brandurile româneşti. Sigur, îmi păstrez o doză de scepticism, dar prefer  să cumpăr un produs românesc decât unul asiatic.

Cluj Brands Tour este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsorii oficiali ai evenimentului sunt: Banca TransilvaniaNapolactVitacomFarmecJolidonUrsus şi Trilulilu, iar ca parteneri îi avem pe: Best Western Plus Fusion HotelAutonomLudwig Bavarian BierhausStarbucks şi Webfactor.

2 thoughts on “Farmec la Cluj Brands Tour 2011

  1. Pingback: Am fost și eu la #ClujBrandsTour !

  2. Pingback: Pisica, parfumul şi alcoolul! | Lilişor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.