Farmec la Cluj Brands Tour 2011

Despre Farmec presimt că vă voi povesti mult timp înainte. Cred că de fiecare dată când mă va întreba cineva de ce folosesc produsele brandului clujean, voi începe, ca o moară stricată, să înşirui o mulţime de motive. Dintre care amintesc:

  • linia de producÅ£ie a produselor cosmetice e modernizată la standardele ÅŸi normele cerute în industria farmaceutică, nu doar la cele cerute în industria cosmeticelor.
  • angajaÅ£ii sunt obligaÅ£i să poarte echipament special de unică folosinţă, pentru a păstra curăţenia ÅŸi igiena.
  • pereÅ£ii încăperilor din linia de producÅ£ie sunt făcuÅ£i în aÅŸa fel încât mucegaiul ÅŸi bacteriile nu se pot dezvolta. Vorba lui LaurenÅ£iu: “aÅŸa ceva vreau ÅŸi acasă!”
  • Farmec e singura companie românească unde există un laborator de cercetare ÅŸi dezvoltare. Aici intră în scenă doamna Jofi, pe care am avut ocazia să o întâlnesc. ÃŽmpreună cu ceilalÅ£i angajaÅ£i din laborator, doamna Jofi are grijă să creeze produse care respectă standardele pieÅ£ei internaÅ£ionale. Se plimbă pe la târguri ÅŸi expoziÅ£ii din ElveÅ£ia pentru a afla noutăţile din industria cosmetică ÅŸi apoi implementează câteva idei în produsele Gerovital, Asla Vital ÅŸi multe altele.
  • de vreo 2 luni am început un tratament pentru îngrijirea părului cu SoluÅ£ie Regenerantă cu Petroleum ÅŸi ulei de ricin, ÅŸampon regenerant ÅŸi mască de păr pentru cele care au firul de păr subÅ£ire. Rezultatele se văd deja. După câteva ieÅŸiri la ÅŸtrand, stat la soare fără pălărie (3 pălării aveam, le-am pierdut una după alta!), deja mă durea scalpul la pieptănare, iar părul era aspru ÅŸi evitam să-l piaptăn. Masca de păr descurcă părul foarte bine, iar masajul săptămânal cu soluÅ£ia cu petroleum e relaxant. Sigur, totul depinde de la persoană la persoană. Pentru mine funcÅ£ionează tratamentul ăsta.
  • Farmec produce singurul ser pentru ochi care nu-mi irită pielea. Io port ochelari ÅŸi pielea din jurul ochilor e foarte sensibilă. Nu pot folosi orice demachiant, motiv pentru care am trecut exclusiv la ÅŸerveÅ£ele demachiante foarte fine ÅŸi hidratante, iar pe urmă aplic un pic de ser. Am încercat până acum 4 seruri diferite, de la 4 branduri diferite. Gerovitalul e singurul de la care nu lăcrimez ÅŸi nu mă ustură ochii.
  • habar n-aveam că Nufăr, soluÅ£ia de curăţat aragazul sau spray-ul pentru curăţarea gresiei ÅŸi faianÅ£ei, e un produs Farmec. De obicei citesc ambalajele doar atât cât am nevoie să aflu compoziÅ£ia, să nu facă LaurenÅ£iu alergie la ceva. De vreo câteva luni folosesc spray-ul Nufăr cu miros de mentă pentru curăţarea băii, unde e litiera pisicii. Pulverizez, las câteva secunde apoi clătesc cu laveta udă. Adio miros de pisică, miros de litieră puturoasă.

Acum vreun an îmi povestea o prietenă despre cremele ÅŸi produsele care se regăsesc în toate farmaciile, în reviste, au ambasadori vedete de rang internaÅ£ional etc. ÃŽmi zicea că ea a testat pe pielea-i o mare parte din produse ÅŸi mi-a recomandat să nu cumpăr după reclamă, ci după compoziÅ£ia produsului, să am grijă la cremele care-mi lasă faÅ£a plină de pete roÅŸii (o să-Å£i povestesc ÅŸi despre asta!). Mi-a recomandat atunci Gerovital, dar am zis că nu mă risc, “e un brand românesc, cine ÅŸtie cum sunt produse cremele alea?!” După ce-am văzut cum se fabrică, în ce condiÅ£ii ÅŸi, mai ales, după ce-am testat câteva produse Gerovital, parcă-mi vine să-mi înghit cuvintele spuse atunci.

Da, există o mentalitate învechită că tot ce e “de afară” e bun, e de calitate. Am ajuns să considerăm tot ce e românesc drept învechit ÅŸi comunist. Dar dacă am sta măcar 5 minute să ne gândim la faptul că multe lucruri româneÅŸti sunt produse foarte preÅ£uite în străinătate, poate că ne-am gândi mai bine înainte de a cumpăra un brand străin. Un exemplu bun e Jolidon!

Mama mea lucrează într-o fabrică unde se produce încălţăminte pentru export. Există un mic magazin la intrarea în fabrică unde se vând la preÅ£uri mici produsele care nu au trecut de CTC pt. export. De acolo am avut o pereche de pantofi de piele pe care i-am purtat 5-6 ani la rând. Åži i-aÅŸ mai fi purtat dacă n-aÅŸ fi călcat într-un cui gros, găurind talpa. 🙁

Probabil de asta am început să fiu mai deschisă la brandurile româneşti. Sigur, îmi păstrez o doză de scepticism, dar prefer  să cumpăr un produs românesc decât unul asiatic.

Cluj Brands Tour este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsorii oficiali ai evenimentului sunt: Banca Transilvania, Napolact, Vitacom, Farmec, Jolidon, Ursus şi Trilulilu, iar ca parteneri îi avem pe: Best Western Plus Fusion Hotel, Autonom, Ludwig Bavarian Bierhaus, Starbucks şi Webfactor.

2 thoughts on “Farmec la Cluj Brands Tour 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.