titic vinovata

Pisicile urăsc leurda!

titic vinovataCă tot ţi-am făcut ieri poftă cu salată de leurdă şi ton, să-ţi povestesc despre reacţia mâţei la iarba miraculoasă pe care am gătit-o. După ce-am spălat frunzele de leurdă, le-am tăiat în bucăţi mai mici. Mâţa, care până atunci se juca prin balcon cu ale sale ghemotoace de hârtie, a lăsat baltă joaca şi s-a postat lângă mine, mieunând de zor că vrea şi ea să guste chestia verde.

No, doar n-oi ţine pisica pofticioasă, mi-am zis în gând. Hai să-i dau. I-am pus pe jos o bucăţică mică, încă udă, şi-am aşteptat reacţia ei.

De obicei, când îi dau ceva legumă/fruct/iarbă comestibilă udă, linge apa şi lasă bucata în urmă (doar cu ardeiul gras se joacă de zici că n-a mai văzut jucărie mai bună). Eh, dar la leurdă nici măcar n-a lins apa. A mirosit frunza, i-a dat 2-3 lăbuţe, să-i arate ierbii cine-i mâţa-n casă, şi-a scuturat labele şi-a plecat miorlăind nemulţumită.

După ce-am mâncat salata de ton cu leurdă, toată ziua am mirosit, cel puţin pentru pisică, a usturoi. Ţiţic are obiceiul de a dormi la mine-n braţe în fiecare seară. Se lasă mângâiată şi răsfăţată şi mie-mi e tare dragă când doarme cu mutra aproape de faţa mea, cu lăbuţele crăcănate. Ei, dar aseară, ca niciodată, a stat ce-a stat la mine-n braţe cu faţa la mine, apoi s-a întors cu spatele şi-a sforăit, băgându-şi nasul şi lăbuţele în palma mea. De parcă ar fi încercat să scape de mirosul de usturoi pe care-l emanam.

Am întors-o de câteva ori cu faţa la mine, dar ea tot se întorcea cu spatele. Şi uite aşa am descoperit că pisicii mele nu-i place leurda. Bine, nu ar fi fost o noutate. Odată m-a hâsâit când a simţit că am mâncat mai mult sos de usturoi.

5 thoughts on “Pisicile urăsc leurda!

 1. Gerhald

  Un succes garantat, cel putin la cainele, dar si la pisica proprietate personala, e spanacul. Ce poate sa fie mai ciudat de atat ca si alimentatie pentru niste animale carnivore? :))

  Reply
 2. lilisor Post author

  Hmm, o să-i dau spanac să văd cum reacţionează. Thnx for the tip 😛
  Pisicile oricum papă iarbă, a mea are un ghiveci cu grâu în balcon şi dimineaţa, când intru în bucătărie, miorlăie la uşa de la balcon să-i deschid să poată ajunge la iarba ei. După ce ronţăie cât îi trebuie, se pune şi urmăreşte vrăbiile care se adăpostesc în streaşina blocului. :))

  Reply
 3. iatcu

  Leurda, plantă erbacee, cu miros și gust de usturoi ignorata de Țițica. Cu tămîie ai incercat s-o păcălești? După umila mea părere nu-i chiar așa… a dreacu. Nu de alta, da va mînca spanac si l-am vazut pe unu Popeye, care avea cam aceleași preferinte culinare dupe care spargea toți blogării la nară.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Măi, n-am tămâie. Nu de alta, dar aş încerca să văd dacă iese vreun duh din ea. În ultima vreme miaună cam mult şi adoră să o pălmuiască cineva peste spate (cam ca asta: http://www.youtube.com/watch?v=OPLSomDfmqQ), de parcă ar aştepta un motan să vină să o montaeze. Asta deşi e sterilizată de vreo 2 luni jumate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.