Ce bicicletă să-mi cumpăr?

Acum vreo săptămână am ieșit la alergat pe malul Crișului. La 8 dimineața! Să mai spun că mă opream din 5 în 5 minute să trag aer, că simțeam că mă sufoc? Să mai spun că n-am mai alergat de atunci? Aproape că mi-am scuipat plămânii după primii 50 de metri. Condiția mea fizică e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. De asta am decis să fac mișcare prin pedalat.

Așadar, cumpăr bicicletă. Nu am nevoie de-o bicicletă de curse (ha, io și întrecerile sportive!), nu-mi plac mountain bike-urile. Vreau ceva de oraș. Ideal e să fie o bicicletă mică, fără rudă, ușoară și pliabilă. Locuim la etajul 4, în bloc nu mai există uscătorie, pe palierele de la parter și etajul 1 nu avem voie să lăsăm bicicletele, pe celelalte paliere sunt deja țoacle parcate, așa că ar trebui să urc 4 etaje cu bicla. Iar eu, cu spatele meu defect, n-am nevoie de un bagaj de 20 de kile!

Am de ales între 3 modele:

1. Bicicletă românească pliabilă Metropolis Zefir 20.

Materia primă-i chinezească, dar produsul finit e românesc. Din câte-am văzut online, se apropie foarte bine de Pegasul vechi și portocaliu pe care am învățat să pedalez. Roată de 20 de inch, frână pe spate de torpedou. Am văzut câteva recenzii, inclusiv în Dilema Veche, care mi-au atras atenția în mod pozitiv. Pentru oraș și pentru ce-am nevoie, e bună! Dar nu-i place colegului de dormitor! Prețul e foarte accesibil: 520 lei.

Puncte minus: n-are viteze (dar pe de altă parte, la ce-mi trebuie viteze?!).

Zefir albastru

2. Bicicletă pliabilă Koliken Camping

Ungurească, 24 de inch are roata, e ceva mai mare decât pliabila românească. Dar și mai grea. Preț: 580 lei.

Puncte minus: n-are viteze.

Bicicleta_Koliken_Camping_24

3. Bicicletă Neuzer Mistral 18 Women

No, dintre toate 3 asta-i favorita lui Laurențiu. Că el vrea să avem matching bikes! :)) El are versiunea Mistral 18 male. Roata-i de 26 inch, are o grămadă de viteze și de opțiuni. Bineînțeles că dacă va fi s-o cumpăr pe asta ar însemna, probabil, să-mi dau de pământ de vreo 2 ori, până-i învăț vitezele, frânele. Că deh, io-s femeie învățată cu Pegasul vechi! Preț: 920 lei.

Puncte minus: n-are apărătoare pe spate, în caz de ploaie, mă murdăresc pe nădragi. Și nici nu-i pliabilă.

neuzer-mistal18-for-ladies

Pfuu, decizii, decizii! Nici cu alegerea laptopului nu mi-a fost atât de greu, deși în echipamentul ăla am investit mai mulți bani!

16 thoughts on “Ce bicicletă să-mi cumpăr?

 1. Dani

  Dintre astea trei nu stiu care sa-ti zic… Cred ca ultima. Si de ce te gandesti ca o sa cazi? Nu o sa cazi, o sa fie foarte bine. Gandeste pozitiv pana la capat 🙂

  Eu ti-i recomand pe cei de la http://freestylesport.ro/ . Il cunosc pe patron si pe angajatii lui si stiu ca sunt foarte buni. Ofera servicii de calitate. Daca vrei, vorbesc cu el sa fie bine..

  Reply
  1. lilisor Post author

   Păi, de la ei ar fi să-mi cumpăr. Că Laurențiu e clientul lor fidel. Și-s băieți de treabă. Dar încă nu mă pot decide. Eventual cred că o să încerc 2 modele pe care le au în magazin, să văd cu ce m-aș descurca.

 2. Vlad

  Nu pliabile, astea-s ca sa le bagi in masina si sa le transporti si cand ai chef sa o scoti din portbagaj si sa te dai.

  Variantele de la http://freestylesport.ro/ ar fi doua:

  – daca vrei ceva vintage mergi pe Kross Jantar 880 RON
  – daca vrei mountainbike mergi pe Neuzer Mistral 18 Fem. – eu il vad la 609 RON pe site ; sau Mistral-ul 30 Fem. la 697 RON pe site

  Alte magazine au si alte oferte, multe cu transport gratuit in tara, dar daca va stiti cu respectivii se poate merge pe mana lor. Vei avea nevoie din cand in cand de cate un reglaj, o lubrifiere, o centarre de jante, plus garantia la 2 pasi

  Reply
  1. lilisor Post author

   Mulțumesc pentru sugestii! Krossul vintage arată bine, numai nu știu cât e de ușoară. Oricum le testez înainte de a mă hotărî la un model.

 3. Ilinca

  Dintre alea 3, eu as alege-o pe ultima. Nu sunt o fana a bicicletelor de oras, dar pentru 580 de lei si pliabila, prima e pur si simplu prea ieftina. In plus, pare ca nu ai nevoie de viteze pana dai de primul delusor.. si doar bicicletele nitel mai scumpe fac fata, fara viteze.Si nu e mare lucru la viteze.. “unii” (ahem) reinvata in fiecare primavara, uitandu-se la roata combinatiile potrivite. Si asta de vreo 5 ani, cel putin 🙂

  Reply
 4. Toto

  Eu ti-as recomanda sa ti-o faci pe bucati daca tot vrei sa faci ceva cu adearat calumea.
  Desigur asta inseamna sa stai bine si cu banii.

  Reply
 5. Ela

  2 pare cea mai comoda si asta dupa mine e un factor important pentru ca biciclitul tre sa fie o placere nu un chin. Cu cat sunt mai inalte coarnele fata de locul pentru sezut cu atat mai bine. Si a mea e greuta dar ma inteleg bine cu ea.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Am decis, dimineață merg să cumpăr bicicleta. A rămas Neuzer Mistral 18 că am avut și ocazia de a o încerca. Plus că vreau să-mi testez oleacă limitele, să o scot și-n afara orașului.

 6. Alina Stancu

  Eu am primit de la prieteni de ziua mea prima bicicleta..si pentru micile plimbari pe care le fac o data pe saptamana pana in parc sau la padure este exact ce imi trebuie.
  Tu pe care ai luat-o pana la urma?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.