Ceaiuri ieftine și bune

Că zilnic beau ceai nu-i un secret. Am o colecție de vreo 30 de sortimente de ceaiuri: negre, indiene, english breakfast, albe, de fructe etc. Însă nu-mi lipsesc nici plantele medicinale.

De mică am fost învățată să beau decoct de plante pentru că mereu am avut o sensibilitate a rinichilor. Și decât să iau boabe, adică medicamente, am preferat ceaiurile. Că uneori mai bag miere în ceai, e partea a doua. Uneori numai așa mă pot convinge să beau ceai.

La Kaufland am găsit cele mai multe ceaiuri. Pentru că cele de la Kokoon, care-s foarte bune, sunt destul de scumpe, am devenit oarecum un fan al ceaiurilor din fructe întregi de la Vedda și al produselor Plafar. Îmi plac infuziile și decocturile făcute din fructe întregi. Pe ceaiul de salvie cred că am dat vreo 5 lei, de obicei îl combin cu fructele de afine de la Vedda pentru o aromă mai plăcută. Mai ales că uneori bea și Laurențiu ceai, iar salvia nu are un gust prea plăcut. Dar e o plantă liniștitoare și-i o băutură bună în zilele când totul pare să meargă prost.

Pentru persoanele cu rinichi sensibili, recomand ceaiurile de părul porcului, codițe de cireșe și coada șoricelului. Am învățat de mică să mă tratez cu astfel de ceaiuri de fiecare când stăteam în frig și riscam să răcesc la rinichi. Asta nu înseamnă că nu-mi fac analizele anual, dimpotrivă. Știu care-mi sunt punctele sensibile și am grijă să le acord o atenție specială. Că zău că nu-i plăcut să ai dureri de rinichi sau să simți că pici din picioare din cauza unei banale răceli la spate. Codițele de cireșe le-am găsit tot la Kaufland, la vreo 3-4 lei cutia. Și ceaiul ăsta îl amestec cu alte fructe, pentru simplul fapt că altfel nu are o aromă interesantă.

Încerc să evit pliculețele din comerț când vine vorba de plante medicinale. Nu știu de ce, pur și simplu îmi place să fac decoct și să văd plantele în oală, nu plicurile din pânză. Am și-o pungă cu mentă uscată, culeasă și tăiată din grădina părinților. Ceaiul de mentă e bun ca infuzie, după ce au fiert plantele să stai cu fața deasupra oalei, cu un prosop pe cap, să inhalezi aroma mentolată. Desfundă nasul și deschide porii. Dar nu prea mai fac infuzii de genul ăsta de când am balsamul mentolat de care-ți povesteam aici. Pentru simplul fapt că balsamul ăsta desfundă nasul foarte repede, fără să mai fiu nevoită să merg în bucătărie, să fac ceai, să iau prosopul și să stau cu fața deasupra infuziei. Plus că nu irită ochii, ci acționează doar local, unde l-am aplicat.

Ce nu vei găsi prea curând în colecția mea e ierburi e ceaiul verde. Pentru că nu-i indicat persoanelor cu sensibilitate renală și pentru că pentru detoxifiere folosesc Detoxolit, care-i chiar bun. Plus că nu-mi doresc să slăbesc, ci să mă mențin sau să mă îngraș.

Dacă știi și alte sortimente de ceaiuri ieftine, dă de veste. Că zău că prind bine și experiențele tale!

p.s: nu, ăsta nu-i advertorial, nu mă plătește Kaufland să spun ce ceaiuri găsești acolo. S-a nimerit să găsesc la Kaufland cele mai multe sortimente de ceaiuri la prețuri foarte bune. Putea fi Real, Profi sau orice alt supermarket.

5 thoughts on “Ceaiuri ieftine È™i bune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.