lectura de concediu

Concediul unui antisocial

Atunci când te implici cu drag în proiecte după proiecte, oboseala pare să se evapore. Sau poate că am ignorat-o, așa cum fac cu multe lucruri indezirabile.

Însă după 2 ani fără concediu, simt nevoia să mă retrag, pentru câteva zile, într-o cabană caldă pe-un vârf de munte, fără să fiu nevoită să mai aud gândurile unora, ideile altora, presupunerile tuturora. Să șed singură, cu ceaiul cald și să citesc. Să dorm cât și unde vreau. Sau să mă pierd prin Oradea, pe străduțe umbrite de castani.

Nu putem fi cu toții perfecți, cu umorul lui George Carlin, zâmbetul de Colgate, trupul de zeu și înțelepciunea lui Ghandi sau Confucius. Mai avem nevoie și de iarbă, nu doar de gazon ideal!

Mi-s dragi toate proiectele la care am lucrat în ultimii 2 ani. Mi-au rămas dragi mulți dintre oamenii cu care am lucrat și cu care lucrez. Adevărul e că nu-s tocmai o persoană ușor de tolerat, nu știu să fac glume bune și scot destui „porumbei” pe gură atunci când sunt epuizată psihic. Iar uneori orgoliile complicate și frustrările pe care alții le aruncă pe umerii celor din jur pot fi mai extenuante decât munca fizică.

Mi-e dor să gătesc ceasuri întregi. Mi-e dor să fiu antisocială. Așa că de azi intru într-un concediu de … lectură și gătit. O carte e doar o carte, n-are cum să fie (sau să pretindă că e) altceva, la fel cum o cină pregătită cu drag e … doar o cină delicioasă!

lectura de concediu

7 thoughts on “Concediul unui antisocial

 1. Gabriela Popa

  si eu am facut acu o saptamana o pauza de cateva zile in care am citit muuult si apoi am mai triat din proiecte, pt deja eram epuizata… deci imi imaginezi cum esti tu dupa 2 ani…. Asa e cu noi, astia mai antisociali :))… pe mine cel putin ma obosesc mai tare uneori toate explicatiile pe care trebuie sa le dau si faptul ca trebuie sa fiu mereu disponibila sa-i ascult pe toti decat munca in sine… Te vei simti mult mai plina de energie dupa o mica pauza, e atat de bine uneori sa fii doar tu si cu tine… 😀

  Reply
 2. Tomata

  si eu am nevoie de o izolare de-asta. problema e ca n-am cum. 🙁 daaar, tot sunt fericita ca mi-a revenit pofta de citit. Poate, poate pana la sfarsitul anului citesc si eu macar 2 carti de pe lista de lecturi pe 2012 :))
  sa te bucuri de concediua 🙂

  Reply
 3. Carmen

  Oare cum ar fi sa stai intr-o cabana, afara sa ninga linistit, sa priveste pe geam in pauzele de citit, un ceai fierbinte…

  Reply
 4. Pingback: Ce poți găti dintr-un dovleac? | Lilisor.net

 5. Pingback: Iarnă la Cavnic 2013 | Lilişor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.