Filarmonica e in doliu, un club se inchide, iar doi oradeni au ajuns la Eurovision!

Am observat că titlurile cât mai lungi și care înlocuiesc șapourile au devenit norma în jurnalismul online. Că omul grăbit (așa cum e descris cel care citește știrile exclusiv online) nu are timp de pierdut și trebuie să citească totul rapid, din titlu, dacă-i cu putință. Că nu toți cei care ne informăm din mediul online suntem grăbiți, e partea a doua.

Bun, acum c-am scăpat de introducerea asta cam scorțoasă, să intrăm în pita informațiilor. Am aflat că un om talentat și pasionat a murit în timpul unui spectacol. Omul se numește Gavril Ardelean și a fost violonist în cadrul Filarmonicii de Stat din Oradea. Ieri seară, în pauza concertului cu muzică din filme, violonistul a făcut un stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat de medicii chemați pe str. Moscovei, sediul Filarmonicii. Un om talentat și pasionat s-a dus. Concertul a continuat totuși, publicul aflând despre nefericitul eveniment abia la finalul spectacolului. Odihnească-se în pace!
Am înțeles că ultima piesă pe care a interpretat-o a fost din Scripcarul pe acoperiș. În clipul de mai jos e filmarea din piesa pusă-n scenă la Teatrul Regina Maria în octombrie 2011!

Într-o notă ceva mai puțin tragică, am aflat de pe Facebook despre petrecerea de închidere definitivă a clubului Blue Monday. Cu tot respectul pentru Andras Dutka, patronul localului, Blue Monday nu mai avea viață lungă. Probabil concertul de închidere va fi mai promovat decât orice alt eveniment organizat vreodată în Blue Monday. Când organizezi un concert cu o trupă populară și orădenii află despre acel eveniment abia după ce a avut loc, nu te aștepta ca localul să-ți fie mereu plin. Când lipsește comunicarea și promovarea, iar prețurile la băuturi sunt exagerate, nu te aștepta la o clientelă prea mare, chit că muzica era chiar foarte bună! Cred că Blue Monday ar putea fi dat exemplu de „Așa nu!” la toate cursurile de comunicare și publicitate!

Și închei articolul cu vestea despre orădenii Lucian Oros (mă rog, el la origini e sătmărean, din câte țin minte, dar s-a afirmat în Oradea) și Loredana Căvășdan (mă rog, ea a intrat în rezerve) care au intrat în finala preselecției de la Eurovision, varianta națională. În 10 martie, în urma selecției de la TVR, vom afla cine va reuși să reprezinte România la Eurovision 2012 din Azerbadjan. Melodia celor de la Mandinga e îngrozitoare. Ceva-mi spune că lupta finală se va da între Cătălin Josan și Bianca Purcarea, dar ce știu eu despre muzică?! 

Ceilalți finaliști sunt:

Viky Red – If You Ever Feel
Bianca Purcarea – Don’t say sorry
Electric Fence – Sun-ta
Ovidiu Anton – I walk alone
Ana Mardare – This must be love
Ioana Bianca Anuta – Girls don’t cry
RPK – Singura care
Tasha – Say my name
Lucian Oros – The best a man can get
Bianca Purcarea – Twilight
Raluca Ocneanu – Time is on my side
Ana Mardare – If you find simple words to say
Miss Mary – Rollin

Succes Luci! 🙂

2 thoughts on “Filarmonica e in doliu, un club se inchide, iar doi oradeni au ajuns la Eurovision!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.