Oradea: cel mai bun cartier

Astă vară s-au împlinit 7 ani de când locuiesc în Oradea. Cu bune, cu rele, e un oraÈ™ care-mi place. Am locuit până acum în Nufărul È™i în diverse alte zone din Rogerius. De fiecare dată în apartament. De fiecare dată am dat peste un vecin mai … È›icnit. ÃŽn garsoniera de acum 2 ani, spre exemplu, am avut un vecin de la parter care, când se îmbăta, venea să-mi ceară un pahar cu apă È™i-mi povestea despre È™obolanul care-i intra periodic în bucătărie. Lipsa alimentelor îl făcea să caute hrană alte apartamente, mai sărace în alcool.

Nu cunosc toate zonele din oraș, însă știu că multe gospodării depind de CET pentru încălzire și apă caldă. Unele cartiere sunt mai liniștite, altele mai aglomerate, în unele zone circulația-i infernală, în altele populația romă predomină. Sunt curioasă care credeți voi, orădeni și venetici, că e cel mai potrivit cartier pentru a locui în siguranță. Nu contează cât e de aproape de centru.

Care-i cel mai bun cartier din Oradea și de ce?

p.s: să sperăm că problema CET-ului se va rezolva cu mult înainte de prima ninsoare.

14 thoughts on “Oradea: cel mai bun cartier

 • In toate cartierele exista grupurile alea de blocuri confort 2 sau 3. Normal ca nici oamenii care locuiesc in ele, mare parte nu sunt crema societatii. Fara sa mai pomenim de vestitul cartier Velenta unde, chiar si acum, populatia majoritara e bronzata si iarna.

  P.S. nu stiu daca ai ajuns vreodata pe langa blocurile NATO. Daca treci pe acolo, restul orasului ti se va parea un fel de plimbare prin paradis la orice ora.

 • Nu aÈ™ putea să numesc un cartier anume… pentru că Oradea în general e un oraÈ™ liniÈ™tit. Eu sunt de 15 ani în Oradea, am locuit în Nufărul, Cantemir È™i Subcetate.

  ÃŽn Nufărul am stat la bloc. Contează foarte mult în ce fel de bloc stai. Dacă e un bloc de garsoniere, acolo sunt în general chiriaÈ™i, un flux periodic de locatari, o înghesuială mare, intimitate foarte redusă, È™i personaje foarte… colorate. Dacă locuieÈ™ti într-un bloc cu apartamente de 3-4 camere, deja intri într-o zonă liniÈ™tită, previzibilă oarecum: ceva babe bârfitoare, familiÈ™ti care se trezesc cu noaptea’n cap să meargă la lucru È™i vin seara acasă, È™i câte 1-2 restanÈ›ieri la întreÈ›inere, È™edinÈ›e dese ale asociaÈ›iei de proprietari în care se critică restanÈ›ierii È™i întodeauna aceÈ™tia lipsesc la È™edinÈ›e…

  În Cantemir am locuit tot la bloc, și cred că eu am făcut cea mai mare agitație pe acolo, când m-am mutat acolo și mi-am tras internet prin radio și toate babele se minunau de parabolica mea, și când am plecat de acolo și le-am lăsat pe scară colecția mea de plante.

  ÃŽn Subcetate stăm la casă, È™i e mult mai multă liniÈ™te decât la bloc, independență față de CET (cu avantajele È™i dezavantajele aferente). Este o zonă cu o prezență semnificativ mai mare a etniei rrome în comparaÈ›ie cu alte cartiere, dar este acea clasă superioară a acestei etnii, cea cu bani mulÈ›i, în general. E bine să nu te învecinezi direct cu ei pentru că poÈ›i fi nevoit câteodată să apelezi, ca mine, la SANEPID È™i Garda de Mediu, dar ca È™i scandaluri… mai multă gălăgie fac concertele de la Lotus decât ei.

  • EÈ™ti offtopic, dar trecem peste asta.
   Dacă am găsit un produs care mi-a plăcut mult, de ce să nu-l recomand? Spre exemplu, tarta cu prune de la patiseria Doi Cocoși din Piața Ferdinand. E delicioasă și costă doar 3,5 lei. Oamenii de la patiserie habar nu au că le-am făcut reclamă, dar produsul e atât de bun încât e păcat să țin secretul pentru mine, când și alții s-ar putea bucura de tarta asta delicioasă.
   ÃŽn articolul tău generalizezi È™i vorbeÈ™ti despre lucruri pe care nu le înÈ›elegi. Bannerele au rolul È™i de a sprijini niÈ™te proiecte frumoase care, chiar dacă nu-È›i aduc bani, le sprijini pentru că fac parte din aria ta de interese. Reclama nu e malefică, aÈ™a cum o descrii. Da, îți „pierzi sufletul” atunci când recomanzi orice prostie în care nu crezi. Dar asta nu înseamnă că toÈ›i cei care au bannere pe blog recomandă doar tâmpenii. 😛 Dacă vrei să discutăm despre asta, poÈ›i veni la Schimb de CărÈ›i Oradea, în ultima duminică din octombrie. Click pe bannerul din dreapta ca să afli locaÈ›ia È™i ora 🙂

 • Ai dreptate, dar am ÅŸi eu…
  Nu ÅŸtiu de ce (ÅŸi văd că ai folosit ÅŸi tu cuvântul), cei ce au citit articolul respectiv au rămas cu impresia că am generalizat conceptul de “scriu pe blog doar ca să fac bani din asta” ÅŸi crede-mă, mă pricep la cuvinte ÅŸi ce exprimă ele… Le iubesc ÅŸi mă răsplătesc zilnic pentru iubirea ce le-o port.
  Nu am folosit cuvinte care să trimită spre concluzia aceasta, a generalizării ÅŸi nici nu am afirmat direct. Ce am scris era doar o experienţă negativă personală din aventura mea de “blogger” începător (de scris scriu, multe ÅŸi de mult, apreciate sau mai puÅ£in), ca să subliniez esenÅ£a noÅ£iunii de BLOG. Eu, de când am descoperit noÅ£iunea respectivă citesc zilnic, zeci de bloguri, cu mii de vizitatori sau cu doar câţiva, indiferent de cine-l scrie. Åži am găsit (folosesc încă o dată cuvântul) MULÅ¢I care “scriu” doar pentru a atrage lumea pe “blogurile” lor, încovoiate de povara bannerelor publicitare, în speranÅ£a că cineva va da un click. MulÅ£i, nu TOÅ¢I ÅŸi nu MAJORITATEA. AÅŸ putea da exemple ÅŸi linkuri în sensul ăsta, dar nu mi se pare necesar, fiindcă orice consumator de blog cred că a observat acest lucru, la un moment dat.
  Mai concis de atât nu cred că pot să fiu. Motivele pentru care majoritatea au bannere nu au fost subiect de discuţie şi am cel mai adânc respect pentru cei care fac asta în scopuri altruiste.
  Voi veni la Schimb de Cărţi (am dat click pe banner) şi mă vei recunoaşte. Tipul înalt, brunet, simpatic, îmbrăcat într-un costum de drag de cuvinte şi scris, asortat cu o pereche de pantofi din drag de Oradea, roşi de atâta alergat pe malul Crişului şi plimbat prin oraş.
  Scuze pentru off-topic. Iar. 🙂

  • Ai scris mult È™i-ai transmis … puÈ›in. Te pierzi în cuvintele pe care le îndrăgeÈ™ti atât de mult.

 • On-topic! Oradea e un oraÅŸ frumos. Nu contează unde stai, atâta timp cât te simÅ£i bine ÅŸi ai tot ce îţi trebuie, plus prieteni aproape. Oameni, parcuri, negociat în piaţă, fast-food-uri, magazine, zumzet plăcut ÅŸi enervant de oraÅŸ, Oradea. Rogerius, dacă e să aleg.

 • Cum spunea cineva mai sus, incearca sa te muti intr-o zona sau macar intr-un bloc unde domina apartamentele mari, de trei sau patru camere. In blocurile de garsoniere e jale, dulapuri pe hol, zgomot … toate chestiile pe care nu ti le-ai dori la bloc.

 • Cel mai bun cartier al orasului Oradea este Rogeriusul, mai exact eu stau pe strada Aluminei. Este o zona foarte linistita, malul crisului si asta nu pentru ca eu stau in Rogerius. Vecinii nu fac galagie, sincer nici nu stiu ca sunt acasa. E foarte ok Rogeriusul. Daca ar fi sa ma mut tot in Rogerius m-as muta sau in Calea Aradului…

 • stau de 11 ani in Oradea si de 9 ani in Rogerius. Acum imi caut sa cumpar o locuinta si nu m-as muta din Rogerius pentru nimic in lume. Aici gasesti totul, servicii, distractie, parcuri, magazine, spitale etc. Sa nu se inteleaga gresit, nu am nimic cu restul zonelor orasului, doar ca aici in Rogerius ma simt ca acasa. E un echilibru perfect intre liniste si aglomeratie. Personal iubesc si aglomeratia, pentru ca un oras aglomerat e un oras ocupat, prosper, dezvoltat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.