De ce ar trebui să participi la Business Days Oradea?

În primul rând pentru că-n Oradea sunt puține, prea puține evenimente dedicate mediului de afaceri și antreprenoriatului. Iar unele evenimente care se întâmplă nu-s promovate, pentru că … ei bine, pentru că în afară de vreo 2 firme orădene de IT, restul companiilor nu  știu să se laude cu ceea ce fac. Nu pun preț pe comunicarea în companie și-n afara companiei. Trist! Spre exemplu, știați că luna asta a fost un eveniment Cisco în Oradea? Nu știați, desigur. Pentru că promovarea a fost zero. Nici eu n-am știut de respectivul eveniment, deși-s abonată la cam tot ce mișcă-n piața IT din Oradea. Dar am aflat, printr-o poză postată pe Facebook, după ce evenimentul a avut loc.

În al doilea rând la un eveniment de genul Business Days te poți întâlni cu oameni de afaceri din Bihor și nu numai. Moderatorii și prezentatorii, cei ce vor susține workshop-uri sunt antreprenori și directori de companii din orașe mai dezvoltate dpdv economic decât Oradea (Cluj, București etc). Așa că poți profita de ocazie pentru a afla cum merg lucrurile în alte zone (io cred că un manager preocupat de dezvoltarea firmei sale va căuta și exemple din alte orașe, pentru a analiza dacă se pot adapta și implementa anumite lucruri și-n afacerea lui locală).

În al 3-lea rând evenimentele de business networking, dacă sunt fructificate la maximum, se pot transforma în colaborări bănoase. Știu cel puțin 2 colaborări (mari, cu bătaie lungă) care au apărut în urma unui eveniment de business și tehnologie la care am contribuit în organizare în ultimii doi ani.

Și pentru a încheia articolul într-o manieră pozitivă, ofer o invitație la Business Days Oradea, din 3-4 aprilie, Hotel Ramada, unui manager/antreprenor orădean. De un singur lucru am nevoie: să scrieți în comentarii cine se ocupă de comunicare/pr/social media în firma voastră. Aveți un om dedicat, o echipă sau … secretara? Concursul e pe bune, invitația o voi oferi pe principiul primul venit, primul servit, condițiile fiind să fiți manager de firmă și să-mi răspundeți la întrebare.

8 thoughts on “De ce ar trebui să participi la Business Days Oradea?

 1. Gabriel Maricescu

  Este minunat ca Oradea sa fie gazda acestui tip de manifestari. Acum aproximativ un an am avut cateva discutii cu unul dintre speakerii invitati, Marius Ghenea, discutii care mi-au schimbat viziunea despre mediul de afaceri si…am reusit. Recomand tuturor celor interesati aceasta manifestare

  Reply
  1. Florin Ciucas

   Pacat ca viziunea despre mediul de afaceri nu vi s-a schimbat si in sensul de a va plati datoriile din trecut. Sau ati ratat workshop-ul despre tzepari…

 2. ghita

  Si eu as fi vrut sa particip la evenimentul CISCO. Sunt interesat de astfel de evenimente, pentru ca intotdeauna aflu lucruri noi si intalnesc persoane cu mai multa experienta in domeniul IT. Mare pacat ca nu s-a mediatizat, m-as fi dus si eu. Nu stii cand va fi urmatorul eveniment de IT ( nu neaparat de CISCO) ?

  Cu stima,
  Ghita.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Probabil următorul eveniment de IT va fi organizat de CG&GC, echipa de acolo organizează periodic evenimente cu HP, Microsoft, Canon sau Cisco. Dacă va fi ceva, voi anunța pe blog/FB/Twitter. Mai des dau share la evenimente din Oradea pe rețelele de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.