Munca de echipă

Au ieșit din pădure în șir indian.

in sir indian

 

 Când urcarea s-a dovedit a fi mai anevoioasă decât anticipase, cel din față a coborât de pe bicicletă și i-a făcut loc celui care venea imediat în urma sa.

primul face loc celui din urma

Al doilea a mai pedalat vreo 2 metri, apoi a coborât de pe bicicletă și, fără a-i pune piedici celui care venea din urmă, i-a făcut loc să treacă.

al doilea-i face loc  celui de-al treilea

Al treilea a continuat să urce dealul, în timp ce primii doi împingeau de biciclete.

al treilea-i primul

Ăsta-i respect și muncă de echipă. Nu făceau parte din aceeași echipă în cadrul competiției, dar nici nu și-au pus piedici unul altuia. Nu vă imaginați cât de greu e să-i faci loc altuia în momentul în care-ți tremură genunchii și brațele, iar plămânii-i simți de parcă ar fi din plumb, conectați la o bombă ce poate oricând să explodeze.

Aș vrea să văd astfel de atitudini și de ajutor reciproc și-n alte domenii. Prea des îi punem piedici celui ce ar putea să facă ceea ce noi nu putem face. Îl „trolăm”, îl transformăm într-o țintă în care aruncăm cu toate frustrările noastre.

Prea des apelăm la oameni doar atunci când avem noi nevoie de ceva, ignorându-i atunci când ei au nevoie de ceva. Am folosit pluralul pentru că nu-s nici eu vreo sfântă.

Pozele-s de la Cupa XCO Crater din Betfia. Toate pozele vor fi online, cândva azi. Sunt peste 600 de cadre, mai am de prelucrat și triat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.