#Rants 2

E păcat să rămâi la un nivel inferior dacă ai potențial pentru a urca la un alt nivel. De ce să te complaci în „și alții fac asta/toată lumea face asta” când ai putea să te ridici deasupra mediei? E greșit să renunți înainte de a încerca.

Și e un mare păcat să refuzi să evoluezi, pe plan personal și profesional, doar pentru că ți-e lene/frică/nu știi ce te așteaptă dacă încerci. Viața nu „se întâmplă pe tăcute”, așa cum o sugerează milioane de poze motivaționale care sunt răspândite pe internet ca pe un panaceu. Lucrurile evoluează. Unii oameni evoluează și prioritățile se schimbă. Alții continuă să reproșeze nimicuri. Să-și imagineze scenarii egoiste ori să se tragă pe fese de fiecare dată când li se oferă alternative, soluții.

Întotdeauna alții vor ști mai bine decât tine ce ai nevoie, cum trebuie să-ți trăiești viața și ce anume te definește ca om. Sunt ironică, desigur. Unii oameni apelează la șantajuri emoționale, la victimizări și, când nimic altceva nu funcționează, la agresiune ori bullying pentru a te determina să faci ceea ce vor ei să faci. Și dacă nu te supui, ce?

Seth Godin spune, în The Icarus Deception, că dacă nu-ți găsești locul făcând ceea ce-ți place, poate-ar trebui să renunți la oamenii care te țin pe loc și să continui să faci ceea ce-ți place, să evoluezi înconjurându-te de persoane care te apreciază.

Argumentul „de ce nu faci și tu ca restul lumii?” e stupid. De ce să alegi cărarea banală, ca turma, când îți poți croi propria-ți potecă plină de aventuri? Alege o râșniță cu piper mozaic în locul piperului negru la plic.

Uneori e bine să fii „Michiduță” cel egoist. Michiduță care-și continuă drumul chiar și atunci când apar obstacole, ori alții-l trag înapoi.

Zoe, fii bărbată!

michiduta crosetat

2 thoughts on “#Rants 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.