Schimb de Cărți Juniori Oradea

Cei ce-mi citiți blogul periodic știți că o dată pe lună organizez Schimb de Cărți Oradea. De ce doar o dată pe lună? Pentru că într-o lună ai timp să citești cel puțin o carte împrumutată. Dacă fiecare dintre noi ar citi o carte pe lună, românii n-ar mai fi la coada topului ce evidențiază cultura și numărul de opere citite. Și poate că nici n-ar mai gusta emisiuni TV de o calitate mediocră. Mă rog, discuția-i lungă și complexă.

La penultima ediție Schimb de Cărți au venit și câțiva copii. Care s-au simțit puțin excluși din discuțiile de la masa participanților. Și văzând că pruncii sunt timizi, Mirela Lupu Niță (Stage) a venit cu ideea de Schimb de Cărți Juniori. Acest eveniment se adresează copiilor din clasele gimnaziale. Practic pruncii pot recomanda altor tineri de vârsta lor nuvele sau romane pe care le-au citit în timpul liber, fără ca vreun profesor să le ceară fișe de lectură.

Nu È™tiu de voi, dar mie nu-mi plăcea să citesc operele impuse de profesori pentru vacanÈ›e È™i de obicei ajungeam să citesc altceva. Èšin minte că într-o vară ploioasă mi-a È›inut companie o carte despre viaÈ›a lui Mihai Eminescu, iar într-o vacanță de iarnă m-am bucurat de operele lui George Călinescu. Nu È™tiu dacă ideea de a nu asculta de profesor sau cărÈ›ile pe care le-am găsit în biblioteca bunicilor m-au făcut să-mi doresc să caut È™i altceva, dar important e că am început să caut, să citesc È™i altceva. Vorba aceea, pofta vine mâncând! 😀

Dacă aveți copii în clasele gimnaziale vă invităm să-i aduceți la Schimb de Cărți Juniori duminică, 10 martie, ora 16, în Muzeul Iosif Vulcan (str. Iosif Vulcan nr. 14). Nu se percepe vreo taxă. 

schimb de carti juniori oradea

1 thought on “Schimb de CărÈ›i Juniori Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.