Întâmplări din Oradea

I-am întâlnit ieri, când mergeam spre birou. Abia ieșiseră pe stradă, dar el părea deja istovit de efortul plimbării pe asfalt.

„Hai, mergi frumos la pas. Domnișoara îți face poze”, l-a mustrat pe Mișulică. Sau o fi fost Mirciulică?!

la pas in lesa

„L-a găsit prietenul meu într-un tomberon, avea doar 400 de grame.”, mi-a spus după ce-a ajuns în dreptul meu. Pisoiul se aÈ™ezase pe trotuar, protestând vehement la adresa lesei care-l forÈ›a să cunoască mirosurile străzii pe care o împarte cu alÈ›i cotoi. Și-a băgat colÈ›ii-n frânghie, dar al naibii material dac-ar fi cedat …

pisoi oradea

„Noi locuim într-o garsonieră mică, l-am scos în lesă ca să facă un pic de mișcare, să simtă că viața nu înseamnă doar pereții apartamentului”. Vorbea pe un ton apologetic, de parcă i-ar fi fost teamă să n-o judec pentru îndrăzneala de a scoate pisoiul în lesă.

I-am spus că seamănă foarte bine cu mâța mea, doar că pe ea n-o mai cuprinde vreo lesă la cele peste 6-7 kg pe care le duce cu o ușurință care mă uimește.

pisoi in lesa

Am zâmbit, i-am salutat și mi-am văzut de drum.

Zilele astea ascult „Fooled by Randomness” de Nassim Taleb. Vocea naratorului și intonația sa pe textele lui Taleb mă fac să zâmbesc prea des atunci când mă plimb pe străzi. Nu-i are la suflet pe jurnaliști, dar nici nu mă surprinde.

pisica plimbare lesa

„in the real World one has to guess the problem more than the solution” – poate fi un fel de citatul zilei.

poze făcute cu Sony NEX 5R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.