Cum se curăță un covor alb?

Simplu: des! Foarte des. Mai ales dacă ai mâță blănoasă care pare să arunce-n aer ghemotoace de păr la fiecare oftat.

În martie mi-am transformat o parte din cameră într-un colț vesel, colorat. Piesa de rezistență e un covor alb cu forme de nasturi colorați (IKEA FTW!). Baiul e că din martie mă tot strădui să găsesc o soluție cât mai eficientă pentru a păstra camera curată, iar veșmântul podelei cât mai alb. Pentru că eu croșetez stând pe jos, de multe ori. Am o pernă uriașă pe care-mi fac un cuibar ca o cloșcă agitată de fiecare dată când am un proiect mai mare. Și, slavă harului, în ultimele luni, numai de proiecte mișto și mari am avut parte!

cuibar de crosetat

Pe cât de mult îmi place compania mâței, pe atât de mult îi disprețuiesc părul pe care-l lasă. Deși i-a fost frică de covor, vreo 2 săptămâni pășea cu precauție, de frică să nu-i prindă lăbuțele, cred. A învățat ulterior că e foarte distractiv să se joace pe covor, tolănindu-se și lăsând în urmă „tone” de păr. Ceea ce înseamnă că ajunsesem să mătur și să curăț blestemăția colorată din 2 în 2 zile. Și zău că e obositor. Plus că începuse să prindă o culoare gri, urâtă, iar culorile nasturilor parcă erau tot mai spălăcite. Așa că am zis să încerc spălarea săptămânală cu o soluție și o perie.

BioCarpet nu-mi place pentru că lasă un miros prea puternic în urmă. Așa că Nufăr e, momentan, soluția ideală pentru curățenia covorului. Plus că-i și relativ ieftin, vreo 8 lei. Diluat în apă, cu o perie de sârmă și o jumătate de oră mai târziu, covorul arată aproape ca nou. Măcar pentru 10 minute, adică până se usucă. Că apoi are grijă Mitsi să-l marcheze, tolănindu-se-n razele soarelui.

Dacă È™tiÈ›i voi È™i alte soluÈ›ii, ce nu implică abandonarea mâței, daÈ›i de veste 🙂
solutie-nufar-covoare

2 thoughts on “Cum se curăță un covor alb?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.