De ce, Digi24, de ce?

Potrivit unui articol apărut pe Digi24: „Studiu. Opt din zece români dispreţuiesc bucătarii, croitorii şi frizerii.

Lăsând la o parte faptul că articolul e scris pe genunchi – nu apar nicăieri: citarea autorității de-a făcut studiul, eÈ™antionul pe care s-a făcut, date demografice, date oficiale, apoi folosirea cuvântului „bucătărit”, pe bune, bucătărit?! etc., – comentariile sunt interesante. Și-mi lasă senzaÈ›ia aia de „I don’t wanna live on this planet anymore”. Sunt materiale bune pe siteul Digi24, seria România furată e un exemplu, de ce ai amesteca mierea cu căcatul? Tot căcat vei obÈ›ine, dar căcat îndulcit.
digi-24-studiu-meserii
Un alt articol susține că 40% din tinerii născuți în 1994 vor să devină antreprenori. Materialul citează un sondaj, că-i greu să-l numești studiu, mai ales când vine de la o firmă de resurse umane ce caută forță de muncă pentru companii din Cluj, iar cei născuți în 1994 au ajuns deja la vârsta ocupării unui loc de muncă. Probabil au chestionat 400 de tineri dintr-o bază de absolvenți, posibil chiar în cadrul unui târg de locuri de muncă, și-au ajuns la niște concluzii. Ei bine, articolul e, la fel ca cel de mai sus, scris pe genunchi. Rapid, hai să dăm un titlu care atrage și sugerează, printre altele, că tinerii se văd patroni, nu muncitori. Asta într-o oarecare contradicție cu articolul care sugerează că românii urăsc munca fizică și meseriile.
 digi24-studiu-tinerii-1994
Să mai aduc aminte de știrile legate de Curtea Constituțională și controversa din jurul legii cu urmărirea penală și abuzul în serviciu? O zi întreagă n-am auzit de la Digi decât că peste 300 (sau erau 3000?!) de oameni politici anchetați pentru abuz în serviciu vor scăpa de anchete dacă judecătorii curții vor dezincrimina abuzul în serviciu. Deși, din câte-am aflat din alte surse, nu era vorba nicăieri de dezincriminare, ci de clarificarea unei expresii interpretabile.
MediaFax, Evenimentul Zilei, Gândul, s-au dus toate-n cap. Și nu cred că motivul e doar goana după afișări și bani.
De ceva vreme și Digi24 o dă tot mai des în bară cu materiale proaste de genul acesta. Păcat!

2 thoughts on “De ce, Digi24, de ce?

  • Gandul a luat-o razna de mai demult… recomand Republica.ro (desi nu-i chiar un ziar, acopera stirile fie ele interne sau nu). Asta daca nu ai probleme cu CTP, ca el (si cativa de la Gandul) au pus bazele platformei.

    In ce priveste Evz…scuza-ma ala nu-i ziar, nu a fost de multa vreme. Eu unul n-as taia nici clisa pe el (pe versiunea pe hartie).

    • Merci, caut să văd ce e cu republica. EVZ s-a dus la vale de câțiva ani È™i-i trist că nu mai sunt surse credibile de informare. Am ajuns ca atunci când văd un titlu pe FB È™i văd sursa, să ignor cu totul informaÈ›ia. Pentru că nu am încredere că ar fi adevărată. Partea cea mai tristă e că se înmulÈ›esc site-urile de ignorat È™i se împuÈ›inează cele credibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.