Din ciclul “Tati, de ce …”

… de ce fetele merg la toaletă însoţite de o altă fată? Mai ales dacă sunt la restaurant. Dacă e vorba de toaleta de la facultă (uşile nu au încuietori şi există o mare posibilitate ca cineva să dea buzna peste tine, dacă nu ştie să bată la uşă) e ok, dar la restaurant e musai să meargă câte 2 la baie? E nevoie de 2 pentru a schimba un absorbant sau un tampon?

… de ce bătrânii miros aşa de ciudat dimineaţa când merg cu tramvaiul? După o anumită vârstă nu mai ai voie să foloseşti un deodorant? Sau pastă de dinţi?

… de ce femeile de 40+ îşi fac parul creţ folosind soluţia aia greţoasă de permanent? Chiar nu vede nimeni că acei cârlionţi nu arată bine în capul oricărei tanti? Chiar nu se uită în oglindă?

… dacă îi dai libertate totală bărbatului, nu e bine. Se simte neglijat. Dacă îl întrebi unde a fost, înseamnă că îl controlezi. Dacă îi spui să vină mai devreme acasă înseamnă că îi impui ceva şi îi restricţionezi dreptul la libertate. Of, de ce sunt bărbaţii atât de complicaţi? (concluzie la care am ajuns împreună cu Axi)

… de ce bărbaţii bârfesc mai mult ca femeile?

… de ce după o anumită vârstă oamenii nu mai citesc vreo carte şi preferă să se uite la emisiuni de genul “Curat Murdar” sau “Schimb de mame” ?? Eu aş da orice să am timp liber să mai citesc oleacă. Sau să fac un puzzle. Sau să mă plimb prin oraş.

… de ce unele tanti nu ştiu să-şi arunce tampoanele la gunoi după ce în prealabil le-au înfăşurat în hârtie igienică?

… de ce unele puştoaice se îmbracă în haine cât mai scurte în talie, pentru a scoate la iveala buricul deşi afară sunt doar vreo 2-3 grade celsius? Şi eu de ce am răcit la rinichi deşi port haine cât mai lungi pentru a ţine de cald la spate? Puştoaicele alea de ce nu răcesc?! Frustrant!

… de ce câinii de ţin după mine, nu mă muşcă ci mă apără, până ajung în faţa blocului?

… de ce se înghesuie unii la tramvai şi nu te lasă nici măcar să cobori?

… de ce se construiesc atâtea biserici şi catedrale? De ce nu se folosesc banii pentru a construi case sociale? Sau pentru modernizarea spitalelor? Sau pentru azile de bătrâni? Sau grădiniţe noi, că tot e criză de grădiniţe?! Dar de ce nu se îngrijesc spaţiile verzi din oraş?

… de ce unii se simt mai bărbaţi sau altele mai femei dacă măzgălesc pereţii clădirilor? Sunt de acord cu graffiti dar nu cu măzgălelile ce au împânzit pereţii muzeului.

… de ce ţiganii care primesc locuinţe sociale preferă să locuiască tot în colibe? De ce ţiganii îşi construiesc ditamai viloacele în care nu locuieşte cineva şi preferă să trăiască într-un bordei din spatele vilei? Eu de ce nu primesc locuinţă socială gratis?

… de ce maghiarii sunt atât de naivi şi cred discursurile patetico-demagogice ale extremiştilor de la UDMR? Sau ale lui Tokes? Chiar nu se pot observa interesele deloc nobile ale extremiştilor?

Uf, prea multe întrebări.

6 thoughts on “Din ciclul “Tati, de ce …”

 1. Sirg

  LOL Lili, unde e tati ca sa iti raspunda? Dar cred ca nici el nu stie de ce fetele merg impreuna la toaleta. Asta ar trebui sa ne zici tu 😛 Eu cred ca ele merg la toaleta impreuna ca sa barfeasca despre tipi si celelalte tipe “rivale” din jur. Apoi sa se intrebe – imi sta bine freza? ce zici fato, is bine machiata?

  Batranii nu prea se spala, pt ca sunt anchilozati si nu mai fac gimnastica de a se sui in baie samd…

  Alte comentarii – hahaha.. eu ma uit la curat murdar in loc sa citesc o carte doh.. prea putine poze in cartile astea :))

  Si de unde pana unde ideile astea despre barbati? Afirmatia cu barfa e peste limita mea de suportabilitate =)) Faptul ca femeile sunt barfitoare si ca trancane (pardon LOL) mai mult ca barbatii nu este un mit urban, ci un fapt dovedit de milioane de testeri voluntari din intreaga lume, si anume barbati casatoriti :))
  Iar libertatea barbatului este o notiune greu de cuprins inainte de o relatie stabila, care ulterior devine un mit.

  Astept un post de la tati care sa raspunda la toate intrebarile tale :))

  Reply
 2. lilisor Post author

  Of, of Gheorghe. E o forma de a spune .. In copilarie mereu il intrebam pe tati tot felul de chestii, ca orice copil serios. Tu niciodata nu le-ai pus parintilor intrebari, in copilarie?
  Barbatii barfesc al naibii de mult, lucru confirmat de multi prieteni. Intamplator am mai multi prieteni barbati decat fete (poate pentru ca in Oradea nu cunosc prea multa lume si nu apuc sa socializez prea mult cu dragele colege de la facultate)
  Ti-am spus vreodata ca esti mai rau decat o soacra acra? :))

  Reply
 3. Alis

  Daaa..da.da.da..sunt de acord..adica ciudat..sunt de acord cu o intrebare :))..de ce se construiesc biserici si catedrale in loc sa se preocupe de altele muuuuult mai importante.Hmm..i mean..wtf?!..cu ce m-ar incalzi pe mine o biserica? si oricum nu ma incalzeste pt ca intotdeauna astea-s reci.:))Sau pe restu?..of..cand vine vorba de subiectu asta,incep sa fac febra de ciuda :))

  Reply
 4. lilisor Post author

  Esti mai rau decat o soacra acra! Si tu barfesti si prietenii tai! La penultimul loc de munca am fost singura fata intre 7-8 barbati. Si Doamne cat mai barfeau! E in firea omului. Asta il face sa socializeze.

  Reply
 5. poli_obse

  Oho..cica barbatii nu barfesc..eh..asta-i buna..indiferent ce are in picioare,omul e predispus la palavrageala..acuma depinde ce intelegi prin barfa..insa remarci rautacioase am auzit f des de la barbati..nu prea au retineri. De ce merg fetele impreuna la toaleta? fleosc…ce problema esentiala ti-ai pus..d’aia!:)) ca e mai safe asa… si poate vor sa isi pudreze si nasucu!:)) amandoua! una alteia! =)) Asa… de ce isi fac femeile trecute de tinerete permanent? Cre’ ca vor sa scape si de firele de par veterane… asa li se pare lor ca e “aranjat” parul!:)) De batrani ce sa zic…imi pare rau de ei.. iti dai seama ca poate nu mai au cine sa ii ingrijeasca. Si cred ca problema cu libertatea barbatilor e la fel si in cazul femeilor.. hei..admit it!:)) Si la faza cu “Schimb de mame” m-ai spart… probabil ca multi spera sa vada in sfarsit si o mamica d-aia tanara la schimb (asa zice tati:D) Normal ca multi oameni ar alege o emisiune interactiva in schimbul unei carti.. mai ales daca is barbati! :)) MAN…ha..:P Si faza cu bisericile nici eu nu o inteleg.. Cred ca e si putin dovada de snobism, dar daca o sa se mai ia drept problema si asta, pe langa scoaterea icoanelor din scoli, o sa fim acuzati ca suntem un popor necredinciosi!:)) Io inteleg sa se contruiasca biserici la sat (adica una in fiecare sat, nu 10), mai ales ca acolo lumea e foarte credincioasa, dar la oras e exagerat! Prea multe! Ehe… preotia e o slujba profitabila si mai ales ca multi studenti la teologie is mai spurcati ca mine:)) Of, de ce is femeie?:)) Alte intrebari mai ai, mandro? Ca multe mai vrei sa stii…:))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.