Give Peace a Chance – Concert rock comemorativ

Tocmai ce ne-am întors de la fostul Muzeu al Ţării CriÅŸurilor din Oradea unde am asistat la un concert rock comemorativ “Give Peace a Chance“.

Ne-am distrat  ÅŸi am descoperit câteva voci absolut superbe! După ce am ascultat poezii în limba japoneză (care apoi au fost traduse), recitate de câţiva dintre membrii unui club dedicat culturii nipone, îmbrăcaÅ£i în kimono, am ascultat o variantă locală a celebrei piese “We are the world“.

Au interpretat: One Minute, Talentum, Alexandra & Alec, Gajaj Agnes, Balogh Brigitta, Călin şi Marius Pop (Celelalte Cuvinte), Iuliana Chelu, David Luke Michael Bryan, Alexandrina Chelu & Florian Chelu Madeva, Lăcrămioara Deac.

  • Brigitta Balogh are o voce incredibilă! Puternică ÅŸi senzaÅ£ională.
  • Lăcrămioara ar face bine să se apuce de lecÅ£ii de limba engleză. Accentul ei lasă mult de dorit. ÃŽnsă are o voce superbă! AÅŸteptăm un CD…
  • Muzica în limba ebraică e interesantă ÅŸi lejeră, mai ales dacă e interpretată de o voce duioasă de fată. Am digerat-o mult mai bine decât muzica celor de la Talentum care cred că au cântat, în limba maghiară, despre Dumnezeu. Cel puÅ£in primul cântec, ce avea ÅŸi versuri în engleză, la Doamne-Doamne făcea referire.
  • Tipului de la trupa One Minute ar trebui să-i spună cineva că atunci când începi să spui ceva, nu începi cu “Deci…”! ÃŽn rest, miÅŸto muzică. Me likes Jazz.
  • Alexandra ÅŸi Alec au fost acompaniaÅ£i, la flaut, de Mircia Covaci. Melodia a fost senzaÅ£ională. Păcat că n-am mai avut baterii la aparatul foto. Duo-ul cu David a plăcut auzului meu. Mai vreau!
  • Lui LaurenÅ£iu i-au plăcut melodiile celor de la Azepam. Sorry, nu sunt pe gustul meu.
  • Călin Pop de la Celelalte Cuvinte încă mai ÅŸtie să cânte live. Åži cântă foarte miÅŸto alături de Marius Pop, fiul său.

Câteva poze. Voi reveni cu video în posturile viitoare.

tobe

Alexandra si Alec

Alexandra şi Alec alături de Mircia Covaci la flaut.

Give Peace a chance
Toti cei menţionaţi mai sus, interpretând melodia lui Michael Jackson, We Are the World.
Clubul NiponDomniţa a 4-a, numărând de la stânga, cu kimono albastru, are o voce şi o cursivitate în vorbire de zici că Japoneza e limba ei maternă.

Prezentatorul evenimentului

Prezentatorul şi organizatorul guraliv al evenimentului, Florian Chelu. A mulţumit de vreo 100 de ori Episcopiei Greco-Romane, care de fapt e Romano-Catolică şi Consiliului Judeţean Bihor.

Muzeul Tarii Crisurilor Oradea

fostul Muzeu al Ţării CriÅŸurilor Oradea. Păcat că o asemenea frumuseÅ£e istorică e în paragină …

Trupa Azepam

O parte din Filarmonica Oradea. Frumos au interpretat o piesă de Franz Joseph Haydn…

David interpretând o melodie de-a bătrânilor Rolling Stones

Brigitta Balogh ÅŸi Marius Pop. Melodia interpretată era “Free Your Mind” de la En Vogue.

17 thoughts on “Give Peace a Chance – Concert rock comemorativ

  • Foarte interesant… pacat ca nu am ajuns si eu; mi-as fi dorit sa ascult pe viu cateva din vocile prezente si instrumentistii de clasa, precum Cvartetul Varadinum.

  • Pot sa spun si eu ceva? NASPA..
    Nu ma refer la concert si persoanele participante, ce doar la locatie. Nu tu scena, relativ putine persoane, fie din cauza locului unde a fost organizat, fie nu a fost “anuntat”, ca sa nu zic aiurea “mediatizat” (se stie ca media la noi in tara are treaba doar cu scandalurile politice, doar alea fac audienta..).
    Ma intreb oare pentru ce e util mini-amfiteatrul in aer liber construit de Primaria Oradea pe bani publici in Oraselul Copiilor?
    Are scena, e intr-un loc public care automat ar genera si spectatori si totusi n-am vazut niciodata sa fie folosit – adevarat ca ies cam rar din casa :))

    MY2C

    • Cristi: Mie mi s-a parut chiar foarte misto curtea Palatului Baroc. A fost un cadru mai intim si mai putin oficial. Mie mi-a placut evenimentul.
      Putine persoane? Au fost vreo 2-300 de oameni. N-as spune ca sunt putini.
      Din cate am inteles, se organizeaza in locuri diferite in fiecare an.

  • Ce interesanta e viata de blogger. Iti permiti sa scrii ce vrei, cand vrei. Faina democratie:). Dragut ce ai scris, scurt si cuprinzator, cu elemente subiective. Multumim ca ai venit la spectacol ! :-* Multumim de aprecieri. De asemenea, atentie putin la afirmari de genul “prezentatorul guraliv”. NU suna bine… e vb. de Florian Chelu, omul care se straduieste, habar n=aveti voi, sa faca ceva in orasul acesta nu acultural, ci ANTIcultural. Si nu era prezentator, era insusi organizatorul principal. 🙂 Multumesc :-* Sper ca nu am suparat pe cineva ! E parerea mea:)

    • Alexandrina, insusi Florian Chelu si-a atribuit aceasta denumire, daca ii pot zice astfel. La microfon el a spus despre el, ca e guraliv. Nu vad ce e rau in asta. In definitiv, un prezentator/organizator trebuie sa fie comunicativ, deschis si … guraliv. Nu e o exprimare urata, dimpotriva, e una de lauda. Daca ai inteles altceva, e o chestiune de perceptie, una subiectiva.
      Apropo de subiectivitate, nu in asta consta blogging-ul? Opinia unor persoane simple despre eveniment. Desigur, puteam scrie intr-o maniera de critic muzical dar ce rost ar avea?! Nu-ti inteleg rautatea din spatele vorbelor. Chiar nu am injurat pe cineva, nu am spus nimic de rau. Ca simplu spectator, mie mi-a placut evenimentul.
      Daca ai ceva importiva blogurilor, e problema ta!

  • … mai interesanta e viata cititorilor de bloguri care se pun ulterior sa despice firul in opt. Eu ca cititor de bloguri pot sa afirm ca mi-a placut articolul dar nu mi-a placut concertul, poate m-a plictisit prea repede sau am ajuns intr-un moment nepotrivit. Felicit pe aceasta cale organizatorii pentru ceea ce incearca sa faca pentru noi…

  • Doamne fereste, n-am pic de rautate in “spatele vorbelor” dupa cum zici, poate doar se exprima, fara sa vrea, dezamagirea fata de tot ce s-a intamplat inainte..si se pare ca dupa spectacol. Sunt alte dedesubturi (le poti citi la Andrei Sandor si Alexandru Seres) ale spectacolului, si unele idei care poate..au durut. Nu pe taica-meu, dar pe mine. Daca pe mine cineva m-ar jigni sau m-ar critica pe nedrept, cred ca as incepe sa plang, sunt o fiinta prea sensibila. Nu doresc sa se vada asta si incerc sa fiu mai dura, adica sa incerc sa-mi exercit dreptul de a comenta si de a scrie ceea ce simt, asa cum o faceti si voi, bloggerii. Voi scrieti, eu comentez. Nu are loc rautatea aici, poate doar dezamagirea. Altfel, am zis ca apreciez faptul sa scrieti, ca sunteti interesati, atata doar ca aceste opinii personale sa nu depaseasca limita de bun simt. Nu s-a intamplat… Si ca mea culpa, nu stiam ca taica-meu s-a exprimat asa:)). Probl e ca si eu am fost criticata… : scrieti fara subintelesuri, sa se inteleaga exact, ca altfel putem interpreta negativ si nu asta e scopul nostru! Te pup si scuza-ma daca am deranjat cu mesajul meu, te ASIGUR ca nu este rautate in el, DELOC ! TE asteptam la urmatoarele concerte, sper mai bune:).

    • Alexandrina, eu am fost un simplu spectator. Nu stiu despre ce s-a intamplat inainte si nici dupa. Pur si simplu eu m-am bucurat de un spectacol reusit, pentru mine.
      Nu cunosc oamenii care au organizat, cei care au cantat, cei care au pregatit. Eu am vazut partea buna a spectacolului. Pentru ca a fost si asa ceva 🙂 Asta trebuie sa vada spectatorul, nu?

      Nu cred ca am depasit bunul simt. Ca Lacramioara nu are accent in limba engleza, e una dar asta nu inseamna ca-i contest talentul. Are o voce superba. E o critica mai degraba constructiva decat nesimtita, zic eu.

      Nu stiu cine te-a criticat si nici nu prea imi pasa, mie mi-a placut cantecul din limbra ebraica, e tot ce am nevoie sa stiu. In definitiv, suntem oameni capabili sa avem o idee si o parere diferita despre acelasi eveniment. Si in asta consta frumusetea sau controversa vietii 🙂

  • Nici nu-mi vine sa cred c-am fost in clasa 8 ani cu Brigitta Balogh. Ne-a promis ea pe vremuri ca va ajunge cantareata, se pare ca se tine de cuvant. Mult succes ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.